Det er sundt at kigge på kattevideoer

1 Min læsning

Af Leif Bomberg

Nye videnskabelige undersøgelser viser, at folk let glemmer hverdagens sorger, når de henter billeder og videoer af søde misser ind på deres smartphone, tablet eller pc.

killige fotos 4

Mange af os smiler lidt ad de mange mennesker, der bruger timer hver dag på at kigge på fotos og videoer af katte og killinger på internet.

Måske man skal ændre sin holdning, for nye videnskabelige undersøgelser fra USA viser nemlig, at det ligefrem er sundt at kigge på kattebilleder. De skal kunne øge kiggerens energi og lykke følelse.

Analysen er udført af professor Jessica Gall Myrick fra Indiana University Media School og er netop offentliggjort i det videnskabelige magasin Computers in Human Behaviour.

Undersøgelsen omfatter 7.000 interviews med Facebook brugere, der alle har besvaret et skema af 10 minutters varighed.

Konklusionen er bl.a, at negative følelser er mindre, mens positive fornemmelser øges, når folk har set billeder og videoer med katte.

Desuden viser analysen, at mennesker, der anser sig selv for at være venlige og lidt generte, bruger mest tid på at kigge efter kattevideoer på internet.

Katte-elskere har heldigvis en masse billeder og videoer at kigge op. Ved udgangen af sidste år regnede man således med, at der lå omkring to millioner katte-videoer på YouTube….

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0747563215004343

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 15 =

1 Comment
  • Ebbe Nikolajsen
    juli 25, 2015

    Mis mis mis. Jeg har selv haft kat. Men måtte skilde mig af med den, da jeg flyttede. Hvilket har gjort mit liv fattigere.