DIGITAL GRAVIDITET – SITES OG APPS TIL DIG OG BABY

8 Min læsning

Af Kristina Blenker

Hvis du ligesom jeg enten er gravid, er nybagt forælder eller trænet forælder til en lækker tumling, kommer her nogle af de sites og apps,  jeg selv har været glad for og bestemt vil bruge i fremtiden.

far_mor og baby

Jeg har de seneste måneder gået og glædet mig til at blive mor til et lille efterårsbarn. Da jeg vild med at søge viden på nettet, har min graviditet i høj grad har været stærkt influeret af alle de digitale muligheder, jeg har kunne finde undervejs.

Sites

Følg med i graviditeten fra første dag

jordemoder

På Jordemoder.dk kan du finde nyttig viden og råd om graviditeten uge for uge, men også læse om alt fra scanninger og fødselsforberedelse. I uge for uge guiden, findes der både en beskrivelse af, hvad der sker med dit barn og dig selv, dertil ugens tip og et nyttigt “vidste du” – afsnit. Sitet tilhører en privatklinik i Odense og Fredericia, hvor det er muligt at bestille tider til ekstra scanninger eller jordemoderkonsultationer online.

libero

Libero.dk – her kan du allerede fra I planlægger graviditeten oprette en profil og få masser fordele, information og hver uge modtage et nyhedsbrev fra en jordemoder. Libero er et af de sites, der tilbyder kommende/nybagte forældre, en gratis baby-start-pakke, der bliver leveret nogle uger før din fødsel. Er du medlem af Libero klubben, får du en personlig graviditetskalender, som også kan læses via gratis app’en: Libero klubben. App’en har ydermere tips til hvor og hvornår, der er tilbud på libero bleer. App’en er gratis og findes til både iPhone og Android.

Spændende blogs/blogmagasiner

min mave

Jeg har læst mig til rigtig meget information og nogle gange har jeg været nervøs for “hvad nu hvis det ikke bliver sådan for os?” Når tvivlen om den lille bliver en superbaby, har jeg læst om andres erfaringer på min-mave.dk, her kan du finde alt for gravide – fødsel og baby, fordelt i debatter, artikler og ekspert blogs.

babybusinessPå babybusiness.dk – Danmarks største babyblog! kan du få gode råd til, hvordan du bliver klar til den lille ny, tips og guides til babyværelset, tøj, legetøj og ikke mindst sundhed for dig og dit kommende barn. Er du skrevet op til bloggens nyhedsbrev får du også mulighed for at deltage i konkurrencer med lækre præmier!

mamaMama.dk og magasinet MOR (som bl.a. kan fås gratis i BabySams butikker) har konkurrencer, guides og artikler, der henvender sig til kommende forældre, men også børnefamilier med lidt større børn. Her har jeg været særlig glad for artiklerne under punktet; gravidkost og pleje, der har fokus på motion, mad og generelt sundhed.

De pædagogiske råd

Jeg har som førstegangsfødende nogle gange miste overblikket over al den information, der er tilgængelig både i tykke bøger og på nettet. Det er ikke altid nemt at skille skidt fra kanel og dertil skal man også lægge ører til et utal af gode råd fra familie og venner.

v_uger

Noget af det første jeg fik at vide hos min jordemoder var; “husk at alle graviditeter, fødsler og babyer er forskellige…” med den påmindelse i baghovedet spurgte jeg min bog-pusher, hvilken bog ALLE gravide burde læse mht. opdragelse og fik dertil titlen: “vidunderlige uger”. Er du i tvivl om denne bog er noget for dig, kan du gratis downloade en smagsprøve på bogen som pdf der kan læses på mobilen, tablet eller computeren.

alt om børn

Hvis du – som jeg, ikke i forvejen er ekspert i sundhed, amning, babymad eller børnesygdomme så er altombørn.dk, et rigtig godt alternativ til at få dulme nerverne, når panikken rammer og du bliver i tvivl om, hvordan man på bedste vis håndterer børn i alderen 0-8 år, inden du ringer til vagtlægen eller akut-telefonen.

 Når der skal indkøbes babygear

Der er ingen tvivl om at det er dyrt at få et barn – og at have børn! Her skal det lige nævnes at udover BabySam og Libero, så har både Club Matas Baby og REMA1000 gratis baby-startpakker, du skal blot skrive dig op på deres hjemmesider.

dba

Kan du ellers forlig dig med tanken om at jeres kommende barn, må få brugte/genbrugs ting, er der rigtig mange penge at spare ved at bruge tid på dba.dk. Jeg afsatte nogle aftentimer til intens søgning på konkrete ting som tremmeseng, lift eller voksipose, kan du, som jeg blive helt høj over, hvor mange penge der er at spare! Selvfølgelig er der ting, du helst skal købe fra nyt, – her anbefaler eksperterne: at alle de ting, babyen skal have i munden bliver købt fra nyt.

babysam

På babysam.dk – kan du skrive dig op til en gratis baby-startpakke med produkter til både dig og baby, eks. en fix blespand! Efterfølgende vil du så modtage alle BabySams gode tilbud på babygear direkte ned i din mailbox, så du kan slå til det øjeblik, den helt rigtige barnevogn eller klapvogn kommer på udsalg.

think geekHvis du som jeg er ret vild med fantasy og sci-fi film og serier, så kan du få stillet dine behov efter nørdede gadgets, legetøj og tøj til jeres lille ny på thinkgeek.com, fragten er til gengæld ret dyr, så enten skal du bestille rigtig mange ting på én gang, eller også skal du foreslå det til vennerne og familie, så I er nogle stykker, der kan dele fragten. Jeg har lige fået to søde Star Wars sparkedraget ind af døren, og jeg synes klart at sitet er oplagt til sjove dåbs- og fødselsdagsgaver.

gadgetbabyHar du ligeledes et særligt behov for at have de nyeste og sejeste gadgets til den lille ny, eller mangler du ideer til ønskesedlen så er sitet gadgetbaby.co.uk helt sikkert et besøg eller to værd! Her findes du både et udvalg af elektroniske gadgets, men også sjovt gear som eks. en bidering formet som en iPhone, som jeg jo desværre nok har forelsket mig i.

 Apps

Til før og efter baby er født

WomanLog_Pregnancy_CalendarWomanlog pregnancy, en personlig graviditetskalender, hvor jeg har nedskrevet alt fra lægebesøg til mindet om hvornår jeg følte det første spark. Vil du vide mere om app’en kan du læse appbefalingen her. Woman pregnancy app’en er gratis og kan downloades til enten iPhone eller Android.

pixlr expressPixlr express – den perfekte fotofilter app til dig, der både gerne vil have lækre filtre og tekst på dine gravid/babybilleder. Jeg har gemt alle billederne i høj opløsning, så de senere kan bruges til et minde-album. Vil du vide mere om app’en kan du læse appbefalingen her. Pixlr express kan downloades gratis til iPhone og Android.

DailyYoga_Logo_512x512

Daily yoga app har videoinstruktioner, yogamusik og træningsprogrammer, til når du trænger til en pause eller når ryggen skal strækkes ud! Jeg har dyrket flow yoga længe før min graviditet men har du ikke prøvet yoga før du blev gravid, er det en god idé at undersøge, hvilke øvelser du helst ikke skal lave. App’en er gratis og findes til både iPhone og Android.

baby names

Hvad skal den lille hedde? Da vi skulle lave navneliste søgte vi bl.a. inspiration og ideer fra app’en Baby Names. Den har oversigter over navne inddelt efter oprindelsesland og betydning, dertil en funktion, hvor du kan søge efter, hvilke navne der er trendy lige nu. App’en er gratis og kan downloades i iPhone eller iPads AppStore.

fødselshjælperenFødselshjælperen har næsten alt den information kommende forældre, kan få brug for, når tiden nærmer sig! Eks. Hvad er egentlig forskellen på udvidelsesfasen og pressefasen? App’en er også udstyret med en ve-beregner, der kan hjælpe med at holde styr på veerne i den første del af fødslen. App’en koster 25 kr og findes lige nu kun til iPhone

go appGo’ hverdag app’en har givet mig tips og tricks til at få en allergifri hverdag under graviditeten, men også til når baby kommer til verdenen. Tøjvask, rengøring og god hygiene . Vil du vide mere om app’en og dens funktioner kan du læse appbefalingen her. App’en er gratis og findes til både iPhone og Android.

uv_index_app

Jeg har altid haft respekt for solen, men har under min graviditet været ekstra opmærksom på, hvad UV-indekset har været denne sommer. Jeg vil helt sikkert få brug for app’en igen når den lille skal ud i det danske sommervejr til næste år. Du kan læse appbefalingen her. App’en kan downloades gratis i iPhones AppStore eller til Android.

pixi bog

Pixi børnebøger er en app jeg endnu ikke har taget i brug, men uden tvivl vil sætte pris på, når der skal læses godnathistorier. Vil du vide mere om app’en kan du læse appbefalingen her. Pixibogs app’en kan downloades gratis i iPhone -og iPads AppStore, det koster dog penge at tilkøbe nye bøger.

Det står der bla. på min baby-gadget ønskeseddel

babyalarmEn smart babyalarm med kamera fra Withings – til 2.650 kr som kan købes på coolstuff.dk

ipad_case__66337.1362744668.1280.1280

Et baby/børne sikret cover til iPad’en så jeg ikke behøver bekymre mig om kast, fald eller en kærlig og våd barnemund. Det her cover er fundet på gadgetbaby.co.uk til 42 pund incl. fragt, svarende til 363 danske kroner.

iRescue Kit fra Selek

En smartphone redder-pakke til, hvis nu uheldet skulle være ude og mobilen er endt i babymos eller i badekaret – iRescue kit koster 200 kr og kan købes her.

iphone bidering En helt særlig og måske anelse nørdet bidering til den lille, med form som en iPhone! Den er fundet på gadgetbaby.co.uk til 14 pund incl. fragt, svarende 121 danske kroner.

Triscale_foldbar_3

En digital foldbar køkkenvægt til når jeg, overskudsagtigt, skal i gang med at lave hjemmelavet babymos! Den fede køkkenvægt fra Joseph Joseph, kan nemt foldes sammen og ligges i bestikskuffen, prisen er 299kr og kan købes på coolstuff.dk.

Har du nogle fede digital tips, tricks eller gadgets, der har gjort livet som nybagt forælder eller småbørnsfamilie nemmere??

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 + five =

20 Comments
 • Maria Jørgensen
  august 13, 2013

  Jeg synes du mangler appen fra komiteen for sundhedsoplysning : “Min Baby”. Den er baseret på Sundhedsstyrelsens råd og er god synes jeg, som er sundhedsplejerske siden 1980.
  Hilsen Maria Jørgensen

 • Line
  august 14, 2013

  Kan anbefale app’en iBebe til at holde styr på ammetider og våde bleer de første par uger

 • Lea
  august 15, 2013

  Lov mig at du også køber App’en “baby sleeping wonder”! Det er en app, der spiller lyde, der lyder som inde i livmoderen. Det får baby til at sove eller i hvert fald slappe af. Vi har reddet os mange rolige aftensmåltider uden forstyrrelser på den måde. Virker kun de første par måneder, men så virker den til gengæld også.

  Og tillykke med det :-)

 • Aleksandra
  september 11, 2013

  jeg skal købe APP’ en ” baby sleeping wonder”for min barnebarn.

 • mary
  september 11, 2013

  hold da op det lyder helt vildt spændende. Det skal ja da bestemt installere til min guldklump

 • Casino
  oktober 3, 2013

  Virkelig god artikel. Vi har et par småfolk derhjemme, og vil da lige nævne dette når jeg kommer hjem til den bedre halvdel;)

 • Seje baby APPs
  december 3, 2013

  Hold da op, jeg viste slet ikke, at der fandtes så mange seje APPs på markedet. Nu er de vel også blevet en del af uundværligt babyudstyr :-)

 • Trendy
  december 3, 2013

  Det var dog noget lækkert isenkram! Så er gaven fundet, jubii!

 • Lækkert babyudstyr
  december 3, 2013

  Nu skal jeg vist på indkøb igen… Jeg viste godt, at markedet med babyudstyr er stort, men jeg var ikke klar over, at man kan få gratis startpakker og så mange fine APPs.

  Tak for en god artikel

 • Lån til udstyr
  december 3, 2013

  Heldigvis er de fleste af de fine APPs gratis, så er man da fri for at låne penge til det :-)

 • Kristina
  marts 9, 2016

  I stedet var jeg rigtig træt af at rende og hente alle de apps på App Store, men i dag kan jeg ikke leve uden dem :-)

 • På vej i banken
  juli 1, 2016

  Wow, disse apps må jeg bare eje. Må hellere smutte i banken og låne lidt penge… :-)

 • Heidi
  august 9, 2016

  WOW, jeg vidste ikke, at man kan få så smarte “baby-apps”. Så skal der downloades…

 • Fie
  oktober 4, 2016

  Apps kan spare dig for rigtig mange penge, men de kan også gøre dig fattig ;-)

 • Jeppe
  maj 15, 2017

  Jeg er helt vild med mange af de apps som jeg har installeret efter vi har fået børn. Der er efterhånden rigtig mange gode!

 • Rie
  juni 3, 2017

  Tak for en super god liste over apps til os forældre. Det eneste, jeg tænker, er, hvad gjorde de i “gamle dage” uden disse herlige hjælpemidler ;-)

 • Nicki Siho
  oktober 17, 2017

  Fedt med apps til graviditeten, slipper man så for at læse alle de bøger jeg har hørt om at man skal læse op til at man får børn? :p Blink med øjet

  Hvad gjorde vi før i tiden? :-D

 • Tim Petersson
  april 28, 2018

  Det er lidt synd babyalarm-test.dk ikke er med på listen, det er nettets mest gennemarbejdet test af babyalarmer – ikke bare laberatorie tests, men forældre test hvor de rammer virkeligheden.

 • Tim Petersson
  april 28, 2018

  Holder de fx. den lange batteritid som de lover osv.

 • Markus
  juni 4, 2018

  Tak for en super god liste over apps til os forældre.