DIGITAL MOTIVATION TIL LØBETRÆNINGEN

4 Min læsning

Af Mikkel Winther

Løbetræning er det helt store hit, og noget af det mest analoge back-to-basics vi kan finde på. Men af og til kniber det med motivationen- og så er der digital hjælp at hente!

Woman_Running

Nogle gange er det lidt trist bare at dyrke motion uden anden motivation end at tabe sig. Heldigvis har den kendte udfordring resulteret i en masse nye og alternative måder at dyrke motion på.

Du bliver næsten snydt til at være aktiv når den sædvanlige løbetur bliver pakket ind i et sjovt spil, eller når en tjeneste holder dig aktiv med motiverende snak og jubelråb. Vi har samlet en liste over de bedste apps, spil og gadgets der giver dig rigeligt at motivation på vidt forskellige måder:

Zombies, Run!

(Fås til iPhone, iPod, Android og Windows Phone koster 25,-)

Hvis løbeturen er blevet for monoton, så kan du puste en masse nyt liv i den med app’en “Zombies, Run!”. Her bliver din normale løberute transformeret til et forhindringsløb, hvor du forlader basen med andre overlevende efter zombierne er kommet frem. Mens du løber får du fortalt en historie om hvad der er sket med verden, og nogle gange kommer zombierne tæt på dig og så skal du sprinte så hurtigt som du overhovedet kan.

Når du så kommer hjem fra løbeturen, måler spillet hvor langt du har løbet og kvitterer med forsyninger til din base, som du kan bruge i et lille mini-spil til at redde mennesker, bygge nye huse og genskabe hverdagen for de overlevende. En sjov måde at puste liv i løbeturen.

Nike+ Kinect Trainer

(Fås kun til Xbox 360 med Kinect, set til 379,- på Coolshop.dk)

2D Boxshot Wizard v1.1

Orker du ikke at dyrke motion udenfor? Så er Nike+ Kinect Trainer lige noget for dig. Du får et stort udvalg af forskellige øvelser og en virtuel træner der coacher dig og viser hvordan du får mest muligt ud af øvelser. Den hemmelige ingrediens i Nike+ Kinect Trainer er selve Kinect kameraet til din Xbox. Det ser nemlig din krop, og hvordan du laver de forskellige øvelser. 

Det bruger spillet til, at vurdere hvor godt du laver øvelserne og giver dig råd til hvordan du kan gøre dem bedre fremover. Selvom det foregår hjemme i stuen, så får det pulsen op og giver nogle alvorligt ømme muskler.

RunInjuryFree

(Fås til iPhone og iPod koster 32,-)

At dyrke motion er ikke altid uden problemer. Er du opmærksom en kold vintermorgen kan det hurtigt resultere i en skade, og hvis det ikke tages alvorligt kan det meget hurtigt få alvorlige konsekvenser. Derfor er RunInjuryFree en perfekt app til din smartphone, hvis du vil være påpasselig med skader eller blot genoptræne efter en periode på sygebænken.

Lark Life

(Koster 840,- og fås på Lark.com)

larklife-bands-trio-large

Lev livet smartere. Så simpelt et mål har Lark Life armbåndet, og det fungerer overraskende godt. Lark Life er ikke et armbånd der måler hvor meget motion du laver, i stedet overvåger det hele dit liv. Alt lige fra dit søvnmønster til hvornår du sidst har dyrket motion.

Den tilhørende app giver dig en række træningsformer, der styrker forskellige dele af din krop, og giver dig bedre indsigt i hvordan du selv kan spotte skader før de udvikler sig. Et uundværligt værktøj for dig der ved hvad det vil sige at få en knæskade, og ikke vil prøve det igen. 

Armbåndet snakker til dintelefon, og giver dig indblik i dit liv på en helt ny måde. Lark kan også fortælle hvor godt du har sovet i løbet af natten, hvor længe du har sovet og om du burde sove noget mere. Det kan også se hvor lang tid du har siddet ned på arbejdet, og armbåndet vil skubbe en besked til dig på din telefon, hvis det er på tide du får gang i blodomløbet igen. Lark er bygget til at give dig mere energi og livsglæde i hverdagen, og men det er ikke specifikt møntet på motion.

Nike+ Fuel Band

(Koster 840,- og fås på Nike.com)

Nike-FuelBand-WM0105_001_A

Nike er blandt kongerne af motionsmuligheder. De startede ud med deres løbeudstyr, der hurtigt blev essentielt for alle amatør-entusiaster, og siden da har firmaet arbejdet hårdt på at forbedre ogh optimere vores motionsliv.

Resultatet af det er FuelBand, som er et armbånd der måler ALT hvad du foretager dig. Men i stedet for at regne det hele ud i kalorier, energi og alt det videnskabelige, så konverterer Nike det til såkaldt “NikeFuel” point, og det gør pludselig at du har en universel standard for motion, der kan indsamles og måles uanset om du har løbet en tur, gået op af trapper eller været til crossfit. Det hele opgøres i NikeFuel, og det giver pludselig muligheden for at du kan optjene point på alt hvad du gør.

Hvad er DIT hemmelige våben når du skal motiveres til løbeturen?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − four =

1 Comment
  • Uffe S.
    april 27, 2013

    God inspiration til at gøre løbeturen lidt sjovere! Personligt holder jeg ikke super meget af lange løbeture – istedet løber jeg hurtigt/spurt (og gerne i mere “bakket” terræn), og så virker det gerne mere overkommeligt og nemmere at få ind i et nogle gange presset skema – men dog stadig sådan at det for alvor for pulsen op og kan mærkes i hele kroppen :)