Hjælp! Mine teenagere er digitale rodehoveder

2 Min læsning

Ryd op drenge! Mine teenagedrenge roder. Det er helt forventeligt og ok. Jeg kan sagtens holde ud, at der står tallerkener og vasketøj på værelserne, indtil drengene selv synes, at det skal videre i systemet. Men de roder også digitalt, og det irriterer mig lidt. Drengene har mange e-mailkonti og opretter bare en ny, når de ikke lige kan huske login. Den ene har flere Twitter-konti, som han ikke anvender (til formålet), men bare skal have for at få kredits i et eller andet spil. E-mail bruger de faktisk kun for at få adgang til andre tjenester og online shopping. Det er noget rod, og de er ret ligeglade. Og e-Boks er en vasketøjskurv, der aldrig tømmes, for jeg har ikke adgang. De får ikke slettet og ryddet op i adgange og konti. Gad vide, om den 16-årige ikke stadig har sin Habbo-konto, som han købte VIP-medlemskab til som 6-årig uden tilladelse – med mit dankort?!

Jeg mener ikke, at de absolut skal agere som mig. Jeg bruger stadig min allerførste e-mailadresse, som jeg oprettede ved Yahoo i 1995. Den er lidt lang, men den indeholder mit navn, og jeg kan huske den. De skal bestemt heller ikke arve min tænk-hvis-der-er-nogen-der-vil-mig-noget-vigtigt-på-en-konto-jeg-ikke-kan-tjekke FoMo eller koden-kan-jeg-selvfølgelig-huske-for-jeg-har-arkiveret-et-screen-dump tilgang.

Der skal være forskel på generationer, også når det kommer til digital dannelse. Jeg kan lære noget af mine drenges det-løser-sig attitude og de kan lære af min pli ifht at tjekke de konti jeg har oprettet. Som med al opdragelse, så virker konkrete eksempler også bedst på det digitale område. Jeg fik for nylig et dejligt konkret eksempel, som de kunne lære af. Farfar efterspurgte e-mail, så han kunne sende invitation til en tur til New York, ældste slyngede en – åbenbart forkert mail adresse ud og invitationen endte hos en heldigvis flink fyr, der gjorde os opmærksomme på dette. Ja – det-løser-sig.

Er dine teenagere også digitale rodehoveder – er du? Er det overhovedet et problem, og hvad kan vi gøre ved det?

Lærer du dine børn digital husholdning?

Skal digital-dannelse på skoleskemaet og udover etik/moral også indeholde digital husholdning?

 

 

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 4 =

No Comments Yet.