Dit næste mobilcover kan laves af gamle vandflasker

1 Min læsning

Fem italienske teenagere har opfundet en maskine, der kan knuse gamle plastikflasker og omdanne dem til smartphone-covers via en 3D-printer.

genbrugs cover maskine 1

En gruppe opfindsomme teenagere i Italien har sat sig for at ændre på deres jævnaldrendes holdning til genbrug og en korrekt holdning til et godt miljø.

For at få opmærksomheden hos andre unge gik italienerne derfor ombord i noget, som alle teenagere kan forholde sig til – deres smartphones.

Resultatet er en genial maskine, der kan forvandle gamle brugte plasticflasker til et nyt cover til mobiltelefonen.

Maskinen kaldes MyProGeneration og er i princippet en kombination af en kværn, der smadrer plastikflasken til små kugler og en 3D-printer, der udformer smartphone-coveret.

Udefra ligner MyProGeneration en automat, hvor man putter sine gamle flasker i og vælger smartphonetype og coverfarve. Nogle minutter senere står man med sit nye miljørigtige genbrugs-case.

De fem unge fra Bagheria på Sicilien deltog i en landsdækkende konkurrence for unge opfindere, som de dog ikke vandt.

genbrugs cover maskine 2

Til gengæld blev de opdaget af talentspejdere fra den internationale forsikringskoncern AXA. Her syntes man, at ideen var så god, at den straks blev finansieret med venture kapital.

Nu har teenagerne fremstillet fire prototyper, der er opstillet forskellige steder i Italien. Næste trin bliver at finde partnere, der vil sætte covermaskinen i produktion….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six − 2 =

No Comments Yet.