ELEKTRONISTA GUIDE TIL PARIS- APPS OG DIGITALE TIPS TIL TUREN

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Romantisk weekend i Paris? Elektronista har samlet alle de bedste digitale tips (og nogle lige så gode analoge)  til en weekend i byernes by. 

Book billetten

Jeg bookede billetten til Paris via Momondo.com Ingen gider betale mere end højest nødvendigt for en flybillet og jeg er ingen undtagelse. Momondo trawler hurtigt internettet igennem og giver dig et overblik over de billigste.

Information om flyafgang

Når jeg skal rejse eller venter på nogen som ankommer bruger jeg altid Copenhagen Airport app’en. Så får jeg info om forsinkelser, landinger og bagagebånd der kører.

Billig og god overnatning i Paris

Når jeg skal besøge en by i kort tid forsøger jeg altid at bo centralt og i et hyggeligt kvarter så jeg får en oplevelse bare jeg går uden for døren. Billige hoteller ligger ofte dårligt og man ender med at bruge for meget tid på transport. Dyre hoteller er ja dyre og også tit lidt upersonlige. Det bedste er i virkeligheden at bo der hvor de lokale bor og lige  nu er det eneste rigtige til den slags AirBnB. Den digitale tjeneste som lader dig leje et værelse eller en hel lejlighed direkte fra ejeren. AirBnB sørger for stor sikkerhed for både ejer og lejer og pengene udveksles gennem sitet. Jeg fandt en vidunderlig lille lejlighed i det helt perfekte og romantiske Marais kvarter.

10 min fra Seinen og 2 minutter fra Sct. Paul stationen som nemt kunne bringe os ud i hele Paris. Ejeren Marine var helt utrolig hjælpsom op mod rejsen og anbefalede sights og restauranter og tilbød endda at booke dem. AirBnB har iøvrigt en helt fantastisk lækker app til iPad og en masse gode byguides som er værd at tjekke ud inden rejsen.

Metroapp med kort over Paris

Når man besøger en by med en god metro eller subway gælder det om at have en app med kortet over alle de forskellige linjer. (se Elektronista guide med de 10 bedste apps til New York). Kortet skal kunne downloades så du ikke bruger data. Vi brugte Paris Transport map.

Gåtur i Marais

Vores fine AirBnB lejlighed lå i det smukke Maraiskvarter og det SKAL besøges om man så bor der eller ej.

Europas bedste fallafelsted

Slå et smut forbi L’as Fallafel i Rue des Rosiers. Her kan du finde byens og måske europas bedste fallafelmenu. Alt fra kikærtekugler til brødet og dressingen er magisk!

Legendarisk fallafelsted i Maraiskvarteret

 Shopping i Marais

Der findes et utal af lækre designerbutikker og vintageshops i Maraiskvarteret. Elektronista spottede selvfølgelig en funky geekshirt.

Gåtur langs Seinen

Paris er kendt for sine smukke broer langs Seinen. En gåtur langs floden er et must hvad enten man slentrer om dagen eller om aftenen. Prøv f.eks. at følge en af turene fra Paris City Walks app’en. 

Klassisk fransk middag

Snyd ikke dig selv for en middag på en helt klassisk fransk restaurant. Efter at have spurgt om anbefalinger på Facebook valgte jeg Chez Paul. Især fordi min onkel sagde han havde spist der for 30 år siden med mine bedsteforældre. Det var en fantastisk oplevelse med foie gras, confit de canard, Pastis og masser af god rødvin.

Aftenbelysning

Der er masser af smukke bygninger du kan lægge mærke til, når du slentrer småsnaldret hjem efter en god fransk middag. De fleste er flot lyst op, men vær opmærksom på at meget af lyset slukker efter kl. 01.

Sct. Paul kirken ved stationen af samme navn

Louvre

Hvis du overhovedet interesserer dig det mindste for kunst bør du lægge turen forbi Louvre museet. Hvis du interesserer dig meget for kunst bør du sætte mere end én dag af til besøget. Se blandt så utrolig meget andet det legendariske Mona Lisa maleri. Louvre har selvfølgelig en app. 

Eifeltårnet

Eifeltårnet er selve symbolet på Paris. Jeg har ikke været oppe i selve tårnet siden jeg var barn. Til gengæld var jeg på min seneste tur meget begejstret for udsigten fra en sejltur på Seinen.

Eifeltårnet fra Seinen

La Duree

For kageelskere er der ingen vej uden om LaDuree. Kongen af franske makroner. Brandet er dog efterhånden så omfattende at der også sælges parfume, duftlys og cremer.

La Duree

Chokoladekunst

Og når vi nu er vi de søde sager. Overalt i Paris finder du lækre chokoladebutikker som arbejder kunstfærdigt med det mørke guld

Chokoladesko

Byens bedste udsigt-Sacre coeur

Fra kvarteret omkring Sacre coeur kirken finder du nok byens flotteste udsigt. Her er også helt utrolig hyggeligt og meget fransk. Hvilket naturligvis også lokker en del turister til.

 Kulinariske oplevelser

Når du har proppet dig med nok Confit de Canard kan det være du som os har lyst til at prøve noget lidt andet. Vi fandt en fantastisk Marokkansk restaurant via Yelp- en lokationsbaseret tjeneste som hjælper dig med at finde det bedste nær dig. Jeg bruger den ALTID når jeg er i byer jeg ikke kender. Og nogle gange i min egen. Vi nød en helt vidunderlig aften på restauranten 404. Jeg vil ikke påstå, at navnet ikke også spillede ind på valget. Husk at booke bord på forhånd. Vi fik kun plads fordi vi mødte personligt op og så meget skuffede ud.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − ten =

3 Comments
 • sofie
  december 11, 2012

  Tror det er gået lidt stærk i starten af artiklen.. Flybilletter på endomondo? Arrhh.. :)

 • christiane
  december 11, 2012

  Ha ha ja du har helt ret. Og det er sjovt nok ikke første gang jeg forveksler de to. Hvorfor skal de også have så ens navne?? :-D

  Christiane

 • Kamille
  februar 14, 2013

  Herlig guide.

  Vil lige tippe en Paris guide/hotel app fra Hôtel Icône, der har ugentlige opdateringer på alt fra udstillinger, nye butikker til restauranter.
  Kan ikke sige, jeg bor på hotellet, når jeg er der, men ‘grovudnytter’ deres app ret meget…

  https://itunes.apple.com/us/app/hotel-icone/id580971944?mt=8