ELEKTRONISTA TIL PREMIERE PÅ DANMARKS STØRSTE SPILUDGIVELSE – NOGENSINDE

4 Min læsning

Elektronista var med i timerne op til udgivelsen af Danmarks historiens største spil nogensinde

Tore Blystad fortæller de fremmødte journalister om de lange rejse han, og firmaet, har været på de sidste mange år.

Selvom det er otte uger siden, at den sidste linje kode blev skrevet, og Hitman Absolution blev sendt i trykken, så millioner af eksemplarer kunne klargøres til lanceringen af spillet er det ikke alle hos danske IO Interactive der er gået på ferie endnu. Der er stadig liv i gangene hos Danmarks største spilfirma, der startede som syv mand i en kælder, og nu har de mere end 300 ansatte verden over. En af dem skal til at rejse sig op foran de fremmødte journalister, og præsentere det han har arbejdet intenst på de seneste tre år.

Den skaldede lejemorder kommer ud for helt nye situationer i Absolution

Tore Blystad er den kreative instruktør fra det nye Hitman spil og jeg møder ham en mandag aften, natten til spillets udgivelsen, efter han har tilbragt en uge i USA for at promovere spillet. Nu er det tid til et sidste møde med pressen, i IO Interactives eget hus og så bagefter skal han ned til Fisketorvet for at hilse på de mange fans, der har stået i kø det meste af dagen for, at blive de første i verden der køber det nye Hitman Absolution.

Seks års ventetid forløses endelig

Ventetiden har været lang for fans. Det er seks år siden, at det forrige Hitman spil udkom, og forventningerne til det nyeste spil har vokset eksponentielt siden IO Interactive fremviste den allerførste video af spillet for lidt over to år siden. Men selvom alle ser meget udmattede ud efter flere års hårdt arbejde med firmaets hjertebarn, så er der også en fantastisk sitren og summen i lokalet.

Der var stillet op til en fest hos IO Interactive (vel og mærke så snart alle journalister var ude af bygningen)

For mens vi er til pressemødet begynder de første anmeldelser fra de amerikanske kritikere at tikke ind, og der er kun roser til det seneste Hitman spil der tager den skaldede lejemorder gennem hele USA i et personligt hævntogt.

Under pressemødet fortæller IO Interactives administrerende direktør, Niels Jørgensen, at dette ikke kun er det største spil i firmaets levetid, men også det største i dansk spilhistorie. Budgettet og ressourcerne er uden sammenligning med noget andet vi har set i Danmark, og det kan mærkes med de velkendte Hollywood skuespillere, der ligger stemme til personerne i spillet (navne som Diana Burnwood fra Lost og Vivica Fox fra Kill Bill).

At arbejde med Hollywood talenter, holde styr på lidt over 300 mand og være ansigtet udadtil for et spil, som mange spil elskere går meget op i har været en hård oplevelse for spillets instruktør – Tore Blystad:

Jeg glæder mig til at sove, og se min familie igen” lyder det fra et tydeligt udmattet Tore, mens han beretter om det sidste lange stykke tid, hvor han har arbejdet til mindst 22:00 hver eneste dag. At stå i spidsen for den kreative vision bag Hitman Absolution har også betydet for Tore, at aldrig ikke er på arbejde:

Tore Blystad – Instruktøren på Hitman Absolution

Hver eneste gang jeg ser en film, læser en artikel eller ser noget på gaden tænker jeg på om det er noget vi kan bruge i spillet. Måske kan vi ikke kopiere alt det jeg ser, men vi kan drage stor inspiration fra mange medier.

For eksempel har vi brugt meget af den musik jeg hørte i mit køkken om morgen, fordi det passede perfekt ind i vores tematik i spillet

Processen med at blive inspireret fra andre medier er tydelig at mærke i Hitman Absolution. Det er et utroligt stemningsfuldt spil, og det er lykkedes Tore og hans udviklere, at få selv den snuskede rasteplads på landevejen til, at have et helt unikt udtryk der rammer “Americana” stemningen lige i øjet.

Køen for at være de første ejere af det nye Hitman resulterede i en meget lang kø

Når støvet flyver hen ad vejen, musikken spiller fra radioen og du som den skaldede lejemorder – Agent 47 bevæger dig hen mod dit mål, er det tydeligt hvordan alle involveret i projektet virkelig har ville få den bedste og mest underholdende oplevelse frem til overfladen.

Tore er dog absolut ikke ene om at have den passion til spillet, det er tydeligt at se at alle hos IO Interactive brænder for det de laver. Selv en mandag aften, hvor ethvert normalt menneske ville være taget hjem til familien, kunne jeg stadig se ansatte sidde rundt omkring og arbejde på firmaets fremtidige projekter

Og da det blev midnat og spillet blev sat til salg, skulle der selvfølgelig skrives autografer.

Der er en helt særlig stemning hos IO Interactive. Det er et firma der er utroligt stolt af det de har opnået med Hitman serien gennem de sidste mange år, og at de i dag kan kalde sig en af de største spiludviklere i hele Europa er ikke noget at kimse af.
Hitman Absolution er ude i butikkerne nu til Playstation 3, Xbox 360 og PC.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − six =

No Comments Yet.