ELEKTRONISTA #54 HVORDAN BLIVER FREMTIDENS JOURNALISTIK OG MEDIER?

2 Min læsning

Christiane Vejlø inviterer 3 skarpe mediehjerner til en snak om fremtidens journalistik, forretningsmodeller og indholdsproducenternes rolle. Lasse Jensen er skeptisk overfor blogosfæren men afslører nyvunden begejstring for Twitter, Ernst Poulsen og Søren Storm lægger vægt på at nye produkter og ikke journalistik kan blive mediebranchens redning. 

De etablerede medier befinder sig i en nedadgående spiral hvor oplaget, annoncekronerne og interessen er i frit fald og ingen har endnu fundet ud af hvordan katastrofen skal afværges. Skal de knopskyde sig evolutionært fra de eksisterende platforme eller skal de helt slippe fortiden og komplet genopfinde sig selv med inspiration fra helt andre brancher? Elektronista kommer med et par gode bud, når IT-journalist, medieanalytiker og medstifter af foreningen for webjournalister Ernst Poulsen og online mediekonsulent og blogger på dseneste.dk Søren Storm Hansen gæster vært, blogger og digital trendekspert Christiane Vejlø i studiet på Radio24syv. Journalist og vært på P1 programmet Mennesker og Medier Lasse Jensen popper ind som guest star og giver sit bud på hvor han mener mediebranchen står og er på vej hen. Lyt til programmet her eller på Radio24syvs hjemmeside. 

Kan bloggere bidrage med noget af reel værdi?

Bør Twitter være en del af den journalistiske værktøjskasse? (og ja der afslører Lasse Jensen at han har ændret mening fra tidligere stor skepsis)

Hvordan skal vi tjene penge på indhold? Er paywalls løsningen?

Bør mediebranchen søge inspiration i teknologibranchen?

Hvor længe varer papiravisen?

Links

Dseneste.dk Søren Storm Hansens blog

Ernstpoulsen.dk Ernst Poulsens blog og hjemmeside

The future of postindustial journalism (the Tow report)

Lasse Jensen artikel om Twitter “Hvis man ikke tweeter eksisterer man ikke”

Christiane Vejlø- modsvar til Lasse Jensens artikel “Vi vil så gerne have dig med i puppen   Lasse”

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − 11 =

No Comments Yet.