Elektronista tester: Geniale hovedtelefoner, der ikke gør ondt at have på

4 Min læsning

Udbuddet af trådløse headsets er enormt, og der kommer omend ikke dagligt, så ugentligt nye versioner på markedet. Der skal med andre ord noget til at skille sig ud blandt konkurrenterne. 

Jabra har i forbindelse med CES 2019 lanceret en opgraderet version af deres tidligere meget anmelderroste headset“Jabra Move”, nemlig “Jabra Move Style Edition”. Elektronistas Christoffer Kronborg Hagen har testet de nye hovedtelefoner, og meldingen er klar: På mere end en måde er Jabra’s nyeste skud på stammen et godt bud på dit næste sæt hovedtelefoner.

 

Unboxing

    

Jabra Move Style Edition giver allerede et godt indtryk fra starten af. Indpakningen er lækker. Holdt i Jabra’s fede gule og grå farver. Jabra forlænger unboxing-oplevelsen, da headsettet er pakket ind i ikke mindre end 3 kasser – måske ressourcespild, men omend ikke andet, så forlænger det spændingen under udpakningen.

Boxen indeholder headset, lade-kabel, 3,5mm Jack-kabel (såfremt Bluetooth ikke benyttes),  Kom hurtig igang-manual samt sædvanlig booklet med advarsler og garantier.

 

Design

Første indtryk af headsettet er: Elegant, blødt og let.

Bløde linjer, blød hovedbøjle (stof-beklædt og med indlagt pude) samt bløde puder ved ørerne. Designet er blødt, let og elegant. Og med den diskrete lille feature, at ingen af headsettets knapper er synlige forfra.

For brillebrugerne er on-ear-headset kilden til evig smerte. Jeg bruger dagligt briller og har i lighed med andre brillebrugere oplevet problemer med diverse “on-ear”-headset, der efter kort tids brug, smerter noget så eftertrykkeligt. Efter en weekends brug af headsettet må denne tester dog bemærke, at det problem på ingen vis er oplevet med dette sæt fra Jabra. Umiddelbart må dette tilegnes headsettets bløde design – og dermed tilføjes et plus ekstra i bogen i denne bedømmelse.

 

Lyd

God lyd, både via Jack-stik og via Bluetooth. Selv ved de høje lydniveauer leverer Jabra Move en ren lyd med godt tryk på bassen hele vejen igennem. Da det er et on-ear headset, vi her har fingrene i, så skal lyden en “anelse” op (mere end halvvejs) for at holde omgivelserne ude af lydsoplevelsen. Og kort efter 3/4 oppe på lydstyrkeniveauet vil man nok få lidt sure miner fra naboerne, da de delvist vil kunne følge med i din lydoplevelse. Men ret skal være ret, det er en generel ulempe ved on-ear headset’ene, og derfor ikke noget jeg vil holde Jabra eneansvarlig for.

 

Batteritid

Jabra Move’s forgænger havde en batteritid på omkring 8 timer – hvilket til tider kan være en kende for kort i fht. en arbejdsdag, hvor de reelt kan være i brug en stor del af tiden. En af de store forbedringer i forhold til tidligere versioner er en batteritid, der lover 14 timers brug. Og med en opladningstid på mellem 1 og 2 timer, så er der ikke mange undskyldninger for ikke at benytte headsettet næsten hele tiden.

Vi testede hen over en weekend med en blanding af videofilm, musik, podcast samt samtaler og kom en kende under de  14 timer alt i alt, men her skal man huske, at batteritiden også afhænger af lydniveauet. Og vi havde den måske en “anelse” højt oppe.

Skulle man være så uheldig at løbe tør for strøm, så er der altid muligheden for at tilslutte Jack-stikket, og fortsætte hvad end, man havde gang i.

 

Funktioner

På funktionsområdet er Jabra et rimeligt traditionelt headset, dvs. at det udover at afspille lyd fra telefoner, tablets og andre devices, også kan bruges som headset til ens telefon, omend det kræver lidt fingerfærdighed at få svaret eller afvist ens opkald. Musikvalg, lydstyrke samt styring af indkomne opkald styres alt sammen via multi-funktionsknappen på venstre ørekop, hvor også indgang til Jack-kablet findes. På højre ørekop styres den trådløse forbindelse, on/off samt stik til opladning.

For brugere af Google Assistent kan yderligere bemærkes, at headsettet er kompatibelt; og dermed er det muligt at styre musikvalget via stemmestyring.

 

Overordnet bedømmelse

Eneste malurt i bægeret denne tester har fundet er, at højtalerne ikke kan drejes, og dermed vil headsettet fylde en del mere end nødvendigt i arbejdstasken.

Ser vi bort fra den manglende feature, så er Jabra Move Style Edition helt på højde med øvrige headset på markedet. Og bevæger sig endog en anelse højere op grundet en batteritid på omkring 14 timer, et dejligt, smukt og blødt design (og dermed manglende øre-smerter), en god lyd, og ikke mindst en pris i underkanten af 800 kroner. Dette er  – efter vores mening – en absolut seriøs konkurrent til de øvrige spillere derude.

Headsettet fåes i tre farver: Titanium Black, Gold Beige og Navy Blue.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − 8 =

2 Comments
 • Torben
  februar 15, 2019

  Tak for en super guide! Jeg er sikker på, at jeg skal til at investere i sådan et par!

  • Liva Manghezi
   februar 21, 2019

   Hej Torben, hvor er det dejligt at høre, at du kan lide guiden. Rigtig god weekend til dig. Bedste hilsner Elektronista Teamet