Elektronista udsat for tyveri

2 Min læsning

Christiane Vejlø

Elektronista har været udsat for massivt tyveri. Elektronista artikler er blevet tyvstjålet, kopieret og bragt under nyt navn siden 2012. 

Charliey Desezar er glad for Elektronista. Så glad at han nok godt gad at han selv stod bag bloggen. Så glad at han faktisk selv leger han står bag bloggen, og de artikler som vi udgiver. Charliey har nemlig konsekvent siden 2012 hapset Elektronista artikler og udgivet dem i eget navn på en Facebook side og nu også på en blog.

Screen Shot 2013-12-26 at 7.15.01 PM
Interessant- Charliey ved åbenbart en masse om kvinders brug af teknologi?

Og nej det er ikke et flatterende lån med henvisning til Elektronista.dk Det er konsekvent kopiering af hele artiklen udgivet med Charliey som forfatter på hans egen blog. Og hele artikler kopieret ind på Facebook som var det eget materiale.

Screen Shot 2013-12-26 at 9.55.09 PM

Charliey Desezar er ikke en stor fisk. Han har 38 followers på Facebook og tilsyneladende ingen likes på de stjålne artikler. Han bor på 52 m2 i Valby og sidder i noget boligbestyrelse. (ja pishamrende nem at finde på Google). Så keder man sig muligvis. Men det gør det bare ikke mindre frækt Charliey! For det første er det bare så dårlig internet stil at tage andres indhold, for det andet er det ulovligt, for det tredie er Google meget lidt glad for dobbelt indhold, og det kan gå ud over Elektronista’s placering på Google. Det er træls sgu!

Screen Shot 2013-12-26 at 10.29.22 PM

 

I Charlieys About sektion på bloggen skriver han lidt om hvordan han “produktiere” dansk indhold. (kan på en måde godt forstå hvorfor han ikke skriver selv).

Screen Shot 2013-12-26 at 9.56.02 PM

Rapseriet fra Elektronista.dk har stået på siden 2012 på Facebook hvor hele artikler bliver kopieret ind. Nu hapser Charliey så også indholdet over på sin blog, hvor han forsyner artiklerne med et imponerende antal tags og sin egen byline. (Jeg linker ikke til den af den simple årsag at jeg ikke er interesseret i at give den trafik).

Jeg gider det sgu ikke Charliey, så nu gør jeg hvad jeg kan for at trænge igennem til dig.

Jeg har skrevet flere venlige men bestemte kommentarer til Charliey på hans blog (som han ikke godkender) og Facebook side (som han ikke svarer) og jeg har taget screen shots, men det stjålne indhold er der stadig. Jeg har informeret ham om at jeg sender en faktura på hver artikel, hvis han ikke straks piller dem alle sammen ned. Og ellers inddrager jeg juridisk bistand. Og så har jeg anmeldt hans Facebook side for svindel.  (Tak for hjælpen alle I dejlige Tweeps!).

Hvad tænker I derude? Hvordan trænger vi igennem til Charliey? Og hvad mener I om den slags indholdstyveri?

Opdatering 28/12-2013 Charliey Desezar undskylder og siger tanken om ophavsret ikke er strejfet ham når han har kopieret Elektronista indhold. Han har nu lukket på Facebook side og blog.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 3 =

7 Comments
 • Kasper
  december 26, 2013

  Kære Christiane.

  Der er nogle mennesker for hvem opretshav er et ukendt ord, og desværre er det ofte de samme mennesker, som ikke er udstyret med den førende intelligens i vores samfund.
  Jeg synes du skal vold fakturere ham for alt indhold, og hvis du foretrækker at sende fakturaerne med det gode gamle Post Danmark vil jeg hjertens gerne betale portoen. :)

  Held og lykke med at få Charliey lukket helt ned, og lad os endelig høre udfaldet.

  /Kasper

 • Peder
  december 26, 2013

  Jeg tror ikke du kan trænge igennem til ham, det er nok ikke andet en at sende ham regning for de artikler han har stjålet,
  Penge du desværre sikkert ikke få ind, som du selv er inde på bliver du nok nød til at indrage juridisk bistand.
  Det undre mig bare det har kunne stå på siden 2012??
  Men jeg håber du for fat i svinet!
  Held og lykke med det.

 • Hans Jonas Hansen
  december 27, 2013

  Jeg forstår godt din vrede, men har det rent faktisk nogen betydning for jer?

  Hans Facebook side har 38 likes, så hvis den har fungeret siden 2012, så virker det ikke til, at planen om at stjæle jeres indlæg virker særlig godt.

  Jeg er med på, at det er røvirriterende og fuldstændig latterligt af ham. Jeg tror, at du gør det rigtige ved at udstille ham.

  Det virker ikke til, at du kan trænge igennem til Charliey.

  Det er vel mere irriterende med wordpress hjemmesiden, da det ikke er særlig fedt, at to sider har samme indhold. Jeg ved ikke, om der er nogen, som I kan kontakte her.

  Jeg ønsker jer held og lykke med det.

 • Torben Rick
  december 27, 2013

  Kære Christiane

  Har lige gennemført en lille test af din side via “Google Structured Data Testing Tool” og kan se at du ikke har oprettet “Google Authorship” på dine sider. Det bør du omgående kaste dig over. For at gøre en lang historie kort så er dette guld værd set i rerlation til din problemstilling her.

  Held og lykke

  Hilsen
  Torben

 • Martin Wolsing
  december 27, 2013

  Han har også kopieret artikler fra min side (iPhoneguide.dk), og jeg oplever også, at han er umulig at trænge igennem til.

  Det sker desværre et par gange om året, at en eller anden får den “gode” ide at kopiere vores artikler helt skamløst. Oftest er der tale om unge mennesker, der bare ikke har tænkt sig ordentligt om, og de kan altid godt se problemet, når man kontakter dem.

  Af og til er der dog tale om voksne mænd, som har meget svært ved at se problemet. Typisk reagerer de ikke, eller svarer tilbage, at de ikke vil efterkomme ens krav om, at de fjerner materialet. Typisk reagerer de også meget surt/voldsomt og endda nogen gange truende.

  Rent juridisk er sagen dog klokkeklar. Man er berettiget til at sende den en regning for hver artikel. Dette uanset om de så fjerner artiklerne, og regningen giver ikke ret til fremadrettet brug af artiklen. Der er alene tale om betaling for den skade, der er sket.

  Hvordan vi så kommer den slags systematiseret kopiering til livs, ved jeg ikke. I mine øjne burde det være soleklart for enhver, at man ikke bare hapser andre folks artikler og lægger på sin egen hjemmeside, som om man selv har skrevet det.

  Det burde voksne mennesker kunne forstå.

 • Torben Rick
  december 27, 2013

  Google jagten den slags SPAM – ja det kalder det SPAM.

  Ved at bruge authorship markup og/eller publisher markup så fortæller I Google at I “ejer” denne content.

  @Martin – dine sider har heller ikke authorship markup eller/og publisher markup. Tag og få det gjort

  Hilsen
  Torben

 • christiane
  december 28, 2013

  Hej Torben
  Tusind tak for din feedback! Jeg må indrømme jeg ikke har erfaring med authorship markup. Kan du anbefale hvordan vi bedst kommer igang?

  Bedste hilsner
  Christiane