Én messaging app står for 50% mere trafik en verdens samlede SMS’er

2 Min læsning

Én app formidler 30 millarder beskeder om dagen til 700 millioner månedlige aktive brugere. Messaging via den nu Facebookejede Whatsapp er en gigant succes og en reel disruption af telemarkedet, hvor der nu blot sendes 20 millioner SMS beskeder dagligt. Dermed står Whatsapp for 50%  mere trafik end det som kommer fra traditionelle tekstbeskeder. 

Whatsapp-sms

Whatsapp er slået igennem ved at være en nem messaging app som virker på tværs af styresystemer og  som lader brugerne sende beskeder via dataforbindelsen fremfor telefonnettet. Det vil sige, at hver besked ikke bliver talt og takseret af teleselskabet. Whatsapp er gratis at bruge det første år, og det er en smart forretningsmodel i den klassiske “første skud gratis” forstand. Men prisen på 7 kroner om året herefter er lige til at overkomme.

Screen Shot 2015-05-12 at 16.08.09

Selvom Whatsapp går uden om telefonabonnementet, er det alligevel brugerens telefonnummer, som app’en bruger som identifikationsnummer. Man logger ind med telefonnummer, bekræfter den besked man modtager som SMS, og så er det at man aldrig igen behøver at sende en SMS.  Hvis altså ens venner også bruger Whatsapp. Tjenesten er især smart, når man vil sende beskeder fra eller til udlandet. Brugerfladen i Whatspp er ren og nemt gennemskuelig og man kan se hvornår ens modtager logger på og af og sidst har været aktiv.

Beskeder sendt gennem Whatsapp skulle også være mere sikre end SMS udveksling. Sidste år gik Whatsapp nemlig sammen med Open Whisper Systems om den såkaldte end to end kryptering, som betyder, at indholdet af beskederne er aflåst mellem brugerne og først åbner når det bliver modtaget. Det vil sige at ikke engang Whatsapp/Facebook har adgang til hvad der udveksles mellem brugere. Tror vi nok ….

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − 11 =

3 Comments
 • Jørgen Quist
  maj 23, 2015

  Jeg kan ikke finde whatsapp i AppStore – kan den kun bruges med Android produkter?

 • Karen
  maj 23, 2015

  Er Whatsapp bruger og ligesom med Happn har jeg erfaret at vi er bagefter i DK. I Barcelona er det f.eks meget mere anvendt. Synes at det er interessant at opleve disse store forskelle i app anvendelser i verden.

 • Trine
  juni 23, 2015

  Hej Jørgen.
  Whatsapp findes til Iphone. Jeg har benyttet Whatsapp de seneste 3-4 år på mine Iphone(s) uden problemer… Mærkeligt at du ikke kan finde app’en via AppStore!