FØRSTE TWITTER BESKED FRA EVEREST

2 Min læsning

“It is ringing! Oh my God!” Intet sted på kloden er for højt til telefonopkald eller twitterbeskeder. Det beviste Kenton Cool aka @kentoncool, da han i fredags både ringede til sin kone via et nepalesisk 3G netværk og sendte verdens første twitterbesked fra 8848 meters højde til sine knap 3000 followers. Og jo, der var telefonsponsor involveret.

Everest summit no 9! 1st tweet from the top of the world thanks to a weak 3G signal & the awesome Samsung Galaxy S2 handset! @samsunguk

Kenton Cool har med sine blot 37 år nu i alt besøgt Mount Everest toppen 9 gange. Selvom Everest er et meget omtalt bjerg, så er det ingen walk in the park at klatre over gletsjersprækker, op af rå klippe, is, sne og samtidig undgå faretruende laviner og snestorme. Efter 7000 meter går man op i det der omtales som dødszonen. Et nærmest umuligt sted for menneskerkroppen at opholde sig, og kommer man ikke hurtigt ned igen, så bliver målet pludselig også endestationen. Derfor hænger man normalt heller ikke ud lang tid på toppen af Everest. Det gælder om at komme hurtigt ned og nedturen er også den del af bestigningen, hvor de fleste dødsfald sker.

Men Cool tog sig altså tid til at tweete og ringe til sin kone fra sin Samsung mobil. Som den første nogensinde. Så kan man jo forstå at han måtte fælde en tåre. Vi kan dog ikke undlade at bemærke, at Cool ikke benyttede sig af de praktiske smartphone handsker, som sikkert kunne have været ret nyttige i situationen. Istedet tweetede han med bare fingre!

I hvad der må være tænkt som et forsøg på at hype begivenheden og vinde flere followers sendte Kenton Cool direkte tweets til både @aplusk (twitterkongen Ashton Kutcher) og @charliesheen (vanvids celeb) dagen før sin bjergbestigning. Ingen af de to reagerede dog på opmærksomheden.

Hvad synes du? Er det en god eller dårlig ting, at vi efterhånden kan være online ligegyldig hvor på jorden vi befinder os?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six + nineteen =

No Comments Yet.