FACEBOOK COPY PASTER FRA KONKURRENTERNE

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Facebook begynder at mærke konkurrenterne og tilføjer nye features i vildskab.

Det store moderskib inden for sociale netværk har med tiden fået en del små konkurrenter og det er folkene bag Facebook tilsyneladende ikke meget for. Vi ser i hvert fald en tendens, der meget tydeligt peger på, at giganten føler sig presset.

Og hvad gør man når man føler sig presset? Man stjæler med arme og ben. Facebook har nemlig en masse nye features i ærmet  – nogen er allerede kommet ud på hjemmesiden, mens andre er i støbeskeen. For det første har de ændret feltet, hvor du opdaterer din status, hvor det nu er blevet nemmere at vise, hvor du er (hvem sagde Foursquare? Men okay, den feature havde de allerede stjålet ved at udgive Facebook Places) Dog ligner det nye statusfelt til forveksling også det man har på Google+, da man nu nemmere kan styre hvem man deler opslag med på Facebook. Helt i Google+’s ånd, hvor man meget let kan inddele folk i forskellige cirkler. Og ligesom på Google+ er det nemt og ligetil at se, hvem du har delt dine opslag med.

En anden ting, der har stigende popularitet blandt iPhone brugere, er applikationen Instagram, hvor man uploade billeder med fine filtre, der gør at ens mobilbilleder ligner noget fra et gammel kamera. Også den føler Facebook sig åbenbart truet af, rygtet siger i hvert fald, at de hiver det tunge skyts frem til en fotodelings-krig, ved at give mulighed for at lægge filtre på de billeder du uploader til siden. Instabook!

Den næste nye feature handler om musik. Der har længe været rygter om en musikservice og nu skulle den snart være på vej, i samarbejde med musiktjenesten Spotify, MOG og Rdio. Dermed bliver det muligt at lytte til musik, mens du tjekker statusopdateringer. Hvordan det præcis kommer til at fungere vides dog endnu ikke, men det forventes at blive nævnt til deres kommende udviklerkonference sidst i september.

Sidste nye ting vi vil nævne her, er Facebooks samarbejde med tjenesten Skype, der også snart lander på en computer nær dig, så du kan lave videoopkald til nær og fjern.

Nye features vil åbenbart ingen ende tage på Facebook – kan du komme på flere ting de kan klemme ind på siden?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − eight =

2 Comments
  • Mona
    september 8, 2011

    Det er da allerede en mulighed med videoopkald vha. Skype på Facebook… Jeg har ihvertfald downloadet program og testet det med kæresten. Jeg har dog ikke rigtig haft brug for det siden testaftenen.

  • Anne Mette Beck
    september 12, 2011

    Pudsigt, den sidste jeg endte på sagde, at det var på vej, men den vidste mig alligevel, at en af mine venner havde brugt det tidligere :) Så jo, den er god nok – http://www.skype.com/intl/da/features/allfeatures/facebook/