FILM PÅ DIN IPAD, iPHONE ELLER iPOD

3 Min læsning

Dagens gæsteblogger Anne Rudbæk. Anne er til dagligt produktionsleder på store film- og tvproduktioner, så hun ved hvad hun snakker om. Har du et tip til hvordan man finder gode film til download, så skriv det endelig i kommentarfeltet. Du kan også tjekke vores videoguide, hvor vi viser, hvordan du får fat i de bedste amerikanske film og serier. Og må du selvfølgelig endelig skrive dig op til det gratis Elektronista Inbox Magasin som én gang om ugen giver dig de bedste, digitale tips og trends.

God fornøjelse

Christiane Vejlø, Elektronista Redaktør

Af Anne Rudbæk

For alle os der ikke har en amerikansk iTunes konto, og som ikke har lyst til at downloade film på ikke helt lovlig vis, er der en meget nem, helt lovlig og absolut gratis måde at komprimere vores dvd’er, så vi alligevel kan se film og serier på vores iPad, iPhone eller iPod – og det er endda en helt ok opløsning man ser dem i.

Sådan gør du:

 • Download og installer programmet HandBreak fra http://handbrake.fr/downloads.php.Tjek at du har den nyeste version af VLC; download og installer den, hvis ikke du har. Både HandBreak og VLC er gratis.
 • Åbn HandBreak og indsæt en dvd. Dit startbillede ser sådan ud:

– Tryk på Source; du vil nu se dvd-ikonet i vinduet.
– Tryk på ikonet og åbn din valgte dvd i HandBreak; programmet scanner så din dvd.
– Når scan er færdig, kan du i Browse… vælge, hvor du vil gemme din film, og hvad du vil kalde den.
– Hvis du vil have tekster på, eller vil du skifte sprog (f.eks. på tegnefilm), kan du gøre det i hhv. Audio og Subtitles; dette fungerer faktisk som på en almindelig dvd menu, vælg f.eks. Subtitles, scroll på bjælken til venstre og vælg Dansk
– Sidst skal du ude i højre side vælge hvilket medie, du vil komprimere til.
Så ser billedet sådan ud:

– Tryk start; HandBreak komprimerer nu din dvd.

– Det tager lidt mindre end realtime at komprimere din film.

– En spillefilm til iPad fylder ca. 700MB/1GB, og til iPhone ca. 300MB/500MB

– Når komprimeringen er færdig, har du en fil, som du kan trække over i Film iTunes, og næste gang du sætter din iPad, iPod eller iPhone til computeren, kan du sync’e dine film, ligesom du normalt sync’er din musik og dine billeder

HandBreak er meget let at bruge! Er der flere ”film” på dvd’en (feks. Afsnit af serier eller bonus features) kan du klikke i Title og finde dem; eneste ulempe er at de kun står med varigheder og ikke titler…. Til gengæld kan du, mens programmet komprimerer, sætte flere afsnit eller bonusmateriale fra samme dvd over i køen sådan her:

 • Find det du vil komprimere i Title.
 • Følg derefter ovenstående trin, men i stedet for start trykker du Add to queue.

Rigtig god fornøjelse!!

Husk du også kan læse vores videoguide til amerikanske film og tv-serier.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − nine =

51 Comments
 • henriette
  januar 27, 2011

  ja, jeg bruger handbrake også… jeg elkser den lille ananas…

 • Jan Hvidberg
  januar 27, 2011

  Hej,

  Jeg bruger en app der hedder StreamToMe, med et stykke server software på sin PC kan denne app faktisk streame næsten et hvilken som helst format til din iPad, fordi det er PCen der laver dekodningen og ikke iPad. Det er super i hjemmet, men virker faktisk også eksternt, specielt hvis man har god upload derhjemme.

 • TobiasIsraelsen
  april 2, 2011

  Det er altså ikke ulovligt, at have en amerikansk iTunes-konto! :)

  • Maria
   november 1, 2012

   Men skal man ikke bo i USA for at kunne have en amerikansk konto? Man skal da oplyse amerikanske kortoplysninger skal man ikke?

 • Anne
  maj 27, 2011

  Jeg kan ikke få dette til at virke – min Iphone bliver ved med at sige at filmen ikke kan afspilles på iphone – også selvom at jeg har valgt iphone da jeg loadede filmen?

 • Christina
  juni 11, 2011

  Jeg har også en US Itunes konto og det fungere perkekt på min Ipad, jeg kan hente helt nye film og seasoner af serier som f.eks. Desperate housewives m.fl. Som ikke er vist i DK endnu. Alt er i HD kvalitet.

  Det er ifølge advokater IKKE ulovligt, læs mere her: http://maczonen.dk/2009/09/14/sadan-opretter-du-konto-i-itunes-store-i-us/

  Men det kræver dog lidt at få det sat op:-) det er bare det hele værd!

 • Tom
  juni 18, 2011

  Altså virker det som Anne beskriver kun hvis man har en US konto??

  • christiane
   juni 18, 2011

   Nej det virker også med dansk iTunes konto :-)
   Mvh
   Christiane

 • Tom
  juni 18, 2011

  Okay. Mange tak. Så vil jeg gå igang med at prøve. Håber min tekniske formåen kan klare det!! :-)

 • Tom
  juni 21, 2011

  Hej igen. Det er lykkedes mig at få filmene over på iPad, og kan også afspille. MEN der er ingen undertekster på!! Hvad gør jeg forkert?

 • Kasper
  juni 24, 2011

  Hej Tom.

  Du kan inde i Handbrake tilvælge hvilket tekstspor den skal lægge på. Hvis du ikke vælger dette, kan du ikke få tekster på filmen. Mvh Kasper

 • Victoria
  juni 26, 2011

  Hej, jeg har fået komprimeret en dvd i Handbrake som nu ligger som fil inde under minde Dokumenter. Problemet er bare at jeg ikke kan finde ud af at flytte den fil over til iTunes så jeg derefter kan ligge den ned på min iPad. Jeg har prøvet at sige “Åbn med iTunes” og “Føj fil til bibliotek” men der sker slet ikke noget. Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig, på forhånd tak.

 • patricia
  juni 26, 2011

  hvordan kan man trække filmene over i itunes jeg kan bare ikke finde ud af

 • Berit
  juni 27, 2011

  … hvilken fil vælger man på dvd’en? (VIDEO_TS.VOB eller VTS-filerne en for en?

 • Flemming
  juni 28, 2011

  Hvor downloader og installerer man VLC som åbenbart også skal bruges?

 • maria
  juli 2, 2011

  Har fået filem over på min ipd, men den bliver ikke vist rigtigt- det er helt flimmeret og i brydstykker?

 • christiane
  juli 2, 2011

  Tak for alle de gode kommentarer. Det er utroligt, at vi endnu ikke har det indhold vi skal bruge på en mere tilgængelig måde på det danske marked. Det er vel grundproblemet. Ingen af os burde sidde og rode med den slags ninjaøvelser. Når det så er sagt, så har jeg opfordret Anne, som har skrevet artiklen, til at svare så godt hun kan. Hun er lige pt dog på ferie, men der skulle komme noget respons inden længe.
  Bedste hilsner
  Christiane

 • Jesper
  juli 5, 2011

  @Flemming : Du finder VLC playeren her: http://www.videolan.org/vlc/

  Den afspiller næsten alle typer AV filer

  Happy video viewing.

 • Søren
  juli 6, 2011

  Hejsa

  Jeg har fornyelig købt mig en Ipad 2 og vil jo gerne se nogen film på den. Men jeg har nogen problemer med at få visse film over på min Ipad 2. Det drejer sig om specilet tegnefilm/animationsfilm. (Disney/pixar osv)

  jeg kan godt få alle andre film ned på min Ipad 2. Men når det kommer til amerikanske tegnefilm så står systemet af og min viden også :-)

  Kan i sige mig hvad jeg gør galt? er der nogen der har prøvet dette? Det undrer mig vildt meget at jeg kan med nogen og ikke alle film.

  Håber i kan hjælpe – Alt hjælp er velkommen.

  På forhånd tak.

 • Mathias M
  juli 7, 2011

  Jeg har med succes brugt handbrake til min iPhone i længere tid, men når jeg skal ligge film ind på min iPad 2 fylder billedet ikke hele skærmen? Nogen der kender en løsning, eller kan forklare mig hvad jeg evt. gør forkert? tror det er min “Picture Settings der er er forkert, selvom jeg vælger ipad..

  Mvh.
  Mathais M

 • Anne
  juli 8, 2011

  @Berit, jeg vælger hverken det ene eller det andet. Hvis du i Handbreakevinduet vælger Source, og så bare markerer/vælger ikonet for den dvd du vil komprimere, så burde du kunne trykke på Open

  @Victoria & Patricia, jeg har gjort det, at jeg fra start af har lagt dem på skrivebordet. Når jeg så skal flytte dem over i iTunes, har jeg uden problemer trukket dem over i Film under BIBLIOTEK. Det tager under tiden lige 30 sek for den at “følge med”, men det har fungeret fint for mig. Når de så skal over på iPod/iPad/iPhone, så skal man gå ind i dine settings for synkronisering – ligesom når man vælger hvilket musik eller hvilke billeder man vil synk’e er der en fane der hedder Film, hvor du kan gå ind og vælge hvilke film der skal lægges over.

  @Maria, jeg kender ikke problemet, og kan heller ikke se noget om det på hjemmesiden – er dvd’en overført til din computer, så du kan se din komprimerede film på dén, inden du får den over på din iPad? Et lidt irriterende råd kunne være at prøve med en anden dvd eller prøve med den samme igen, og se om det hjælper……………….

  @Søren & Mathias, Jeg er desværre ikke i den heldige situation at være i besiddelse af en 2’er, so jeg har ikke kunne teste det, og kan ikke umiddelbart finde noget om det på deres hjemmeside – SORRY!

  Bedste hilsner
  Anne R

 • Anne
  juli 8, 2011

  @Søren & Mathias, lige en tilføjelse – jeg ved, at der gik lidt tid fra iPad kom på gaden, til der inde i Handbreak rent faktisk var en costumized setting til iPad, så måske kommer der en setting til 2’eren snarest, som retter problemerne, men kan altså desværre ikke læse mig til et svar på hjemmesiden………..

  A

 • Karina
  juli 20, 2011

  Hejsa… Jeg er ret ny med min iPad, og kan se at jeg skal bruge handbreaker, men skal den instaleres på min iPad eller på den com. Jeg synkronisere med..?? Jeg kan nemlig ikke gå ind og dowloade over min iPad den vil ikke køre de programmer der anbefales for at kunne se film.. Håber der er lidt hjælp at hente da vi skal rejse i morgen og børnene gerne skal kunnne se en film.. Mvh. Karina

 • simon
  juli 23, 2011

  Jeg har et problem med programmet Handbrake. Det vil ikke åbne og jeg får kun besked om at min skærmopløsning er forkert. Hver gang jeg så ændrer opløsning kommer beskeden blot med endnu en ny opløsning som skærm bør vise – uden at programmet nogen sinde åbnes. Har installeret det på to pc’er uden held.
  Hvad sker? Kan nogen hjælpe?

 • Anja
  juli 29, 2011

  Hej,
  Jeg behøver hjælp….
  Min søn vil gerne have dvd fra hans pc til ipad’en. Hvordan gør jeg det? synes kun at kan læse hvordan jeg gør med MAC?
  nogen der kan hjælpe mig via pc til ipad?
  mvh Anja

 • Lone
  august 2, 2011

  Hej
  Nu har jeg fulgt “opskriften” og det lykkes helt fint… men skal det tage 5 timer og få filmen lagt ind på computeren???
  På forhånd tak:-)

  Lone

 • Stine
  august 5, 2011

  Hej.
  Jeg kan slet ikke få lov til at gemme filerne, efter de er blevet komprimeret i Handbrake. Hvad skal jeg så gøre?

 • sandra
  august 11, 2011

  hej forum.
  jeg har med held fået overført en DVD til min Ipad2, jeg har gjort som beskrevet, også med at vælge dansk som undertekster. Problemet er at da jeg ville afspille filmen på Ipad kom der slet ikke den menu frem hvor man kan vælge undertekster. Inde i Handbrake er der kun nulighed for engelsk audio tracks under fanan Audio, er der andre indstillinger der er nødvendige for at få denne menu frem på skærmen i Ipad?

 • @anderslorentsen
  august 12, 2011

  Her er en video om en let måde at se film på Iphone/iPad:

  http://youtu.be/gHtm85BlByw

  Det er IKKE ulovligt

 • Anders Plesner
  august 12, 2011

  Jeg benytter mig af programmet ZumoCast, som gør det muligt at streame video, musik og billeder fra min computer til ipad’en.

 • Anton
  august 28, 2011

  Hej det er rigtig godt. SUPER!!

 • Jesper
  august 28, 2011

  Hej, jeg forsøger at lægge film over på min ipad2 fra pc ved brug af handbrake, men når filmen forsøges afspillet på ipad2 så hakker den i lyden og billedet er langsomt og pixelleret, nogen der har et tip her?

 • Eydna
  september 2, 2011

  Hej….Tak for introduktionen til Handbrake….det var sådan set nemt nok. Men jeg har samme problem som Maria….Jeg får filmen komprimeret og over i itunes, men når jeg skal afspille den er det i brudstykker, den flimrer og lyden “flimrer” også….
  Er det nogen, der ved hvordan jeg skal løse det her problem? Håber på hjælp.

 • Christian
  oktober 19, 2011

  Hej
  Ville bare lige høre hvor lang tid det cirka tager at conventere en film på 2 timer?

 • Peter
  november 22, 2011

  Hej jeg har købt en film på iTunes men den downloader den ikke der står bare venter

  Hvad skal jeg gøre!!!!!!!!!!!

  Håber der er nogle der kan hjælpe

  • christiane
   november 22, 2011

   Hvordan gik det med det? Nogle gange skal filmen jo downloade og det tager noget tid. Jeg har selv været ude for at skulle vente fordi min netværk simpelthen var dårligt. Ikke så praktisk når man gerne vil se en film lige nu. Dukkede den ikke op?

   Christiane

 • Brian
  november 27, 2011

  Jeg har lejet en film gennem iTunes, men har samme problem med at den simpelthen ikke downloader, men bare står og venter.
  @Peter har du fået din downloadet?
  Nu må vi se om jeg kommer til at betale for den :-/

 • Alan
  januar 1, 2012

  Jeg har downloadet handbreak. Vælger source. Processing title osv. Herefter siger den at filen er kopisikret/beskyttet????
  Hvad gør jeg ved?

 • Grit
  januar 30, 2012

  Hej. Jeg har brug for hjælp. Jeg har en MacBookPro og en Ipad2. I går fulgte jeg vejledningen og UDEN problemer, havde jeg i første forsøg ovf en film til itunes=ipad2. Glæde i det lille hjem. Nu skal jeg så gøre det igen i aften, men Handbrake bliver ved med at sige at jeg ikke har install VLC. Derfor install jeg det igen, men alligevel får jeg samme fejlmeddelse. Hvad i alverden skal jeg gøre????

 • Emilie
  marts 16, 2012

  1) Mine film flimre uanset hvad jeg prøver af preset (IPAD, APPLETV; IPHONE) – jeg bruger handbrake på Mac Pro 17 – nogen der kan hjælpe?

  2) Selv om jeg har downloaded både Handbrake og VLC kommer den hver gang og siger jeg skal downloade VLC – hvad gør jeg galt?

 • nikolaj
  april 2, 2012

  hej jeg kan ikke få lagt mine film på iTunes hjælp mig.

 • Nanna
  april 8, 2012

  Hej. Det går fint indtil nu hvor at jeg skal komprimere den. DEN VIL IKKE! (-;
  Når jeg trykker på knappen start så sker der ikke noget. Jeg Mor lagde mærke til at der stå 1 encode pending.

  Hvad gør jeg?

 • Niels Westy
  april 14, 2012

  Der findes en meget nemmere og hurtigere måde at “konvertere” film til brug på Ipad – Avidemux : http://fixounet.free.fr/avidemux/

  vejl. i brug, se http://www.wired.com/gadgetlab/2010/07/how-to-watch-any-video-on-ipad-no-conversion-required/

 • Carina
  april 19, 2012

  Så lykkedes det mig – jeg har nu en film liggende på itunes. Men, selvom jeg syncer, så kan jeg ikke finde den på min ipad?!?
  Nogen, der kan hjælpe?

  • Lechscheit
   november 27, 2012

   Åbn Itunes
   Sæt din IPAD i USB stikket på computeren
   Vælg fanebladet film
   – træk filmen ned i IPAD menuen
   Klik dig ind på IPAD, under film
   – er den der er alt OK.
   Filmen skulle ligge under videoer på din IPAD

 • Lechscheit
  november 27, 2012

  Jeg bruger Freemake Video Converter.
  Meget nemt at bruge.

  http://www.freemake.com/da/free_video_converter/

 • Mette
  november 28, 2012

  Jeg vil gerne se Netflix med min amerikanske konto på iPad. Er der nogen der ved hvordan det fungerer?

 • Mette
  december 17, 2012

  Jeg kan godt få programmet til at virke, men når filmen er lagt ind på Ipad, så kan jeg ikke se dem når jeg sætter Ipad på flytilstand ?
  Hvordan skal filmene overføres til Ipad for at de kan ses på Ipad uanset hvilken tilstand Ipad er i ?

 • Helle
  juni 16, 2013

  Jeg har overført en tegnefilm. Jeg kan ikke i handbrake vælge dansk og filmen bliver kun komprimeret på svensk. Hvad gør man for at få det på dansk?

 • Nina
  september 30, 2013

  Hej

  Jeg har en almindelig windows 7 computer, og en ipad mini. Jeg når igennem indtil jeg skal trykke på “play” for den tager 5 sek. og så står der ‘Queue finished’ og den er ikke gemt nogle steder?? Please hjælp mig.. :-(

  Har også et andet spørgsmål, kan man godt se filmen selvom man ikke har net? -altså fx. så skal jeg til Italien om 2 uger og vil gerne have film over på til den lange kører tur…

  På forhånd tak for hjælpen :-)

 • Sarah Emilie
  december 29, 2013

  hej, jeg prøver at downloade men den bliver ved med at sige at jeg skal oprette mig og oplyse om mit kort? kan det være rigtigt?