Fremtiden for gaming er streaming og ikke en konsol under dit fjernsyn

6 Min læsning

Det er ikke bare film og TV, der er blevet forandret af streaming. Gaming er det næste medie, hvor du ender med at streame. Vi guider dig igennem teknologien, og de forskellige tjenester du kan afprøve i dag.

Efter at vi alle fik streamingtjenester som Netflix og HBO Max, så er behovet for at eje fysiske eksemplarer af vores film og tv-serier faldet drastisk. Det er kun hvis du går virkelig meget op i billedkvaliteten, at du køber et fysisk eksemplar af din yndlingsfilm.

Præcis det samme er nu ved at ske indenfor gaming. Så i stedet for at du skal have en PlayStation 5 under fjernsynet, eller en stor stationær ude på kontoret, for at spille de nyeste spil med den bedste grafik, er det nu muligt at streame det hele og aldrig tænke på at købe en konsol eller en ny PC igen. 

I praksis fungerer teknologien på præcis samme måde, som hvis du så Netflix. Du vælger et spil du vil spille, så vil et datacenter i nærheden starte spillet på deres server og derefter sender den en video af spillet hjem til dig. Den eneste forskel er at i stedet for en fjernbetjening, sidder du med en controller i hånden og styrer spillet, som om du spillede det på en maskine direkte dit fjernsyn.

Men hvorfor skulle man have lyst til, at streame sine spil fra skyen, i stedet for at have en konsol eller PC derhjemme? Der er mange grunde til det. En af de primære er, at du kan spille grafisk krævende spil uden at bruge de mange tusinde kroner på, at få udstyret hjem i huset. Du kan forvandle den mest ubrugelige bærbare computer eller dit smart TV til stedet, hvor du spiller og tage oplevelsen med dig så længe du har en stabil internetforbindelse.

Fælles for alle spil-streamingtjenesterne i dag, så er billedkvaliteten mere end god nok til at det kan være svært at se forskel mellem noget der bliver streamet fra et datacenter og noget der bliver afviklet på en konsol under dit fjernsyn.

Nvidia GeForce Now er som et vindue ind i fremtiden

Der findes et væld af spil-streamingtjenester ude på markedet lige nu, men den absolut bedste af dem er uden tvivl GeForce Now. Det er en tjeneste udviklet af Nvidia, der laver de mest populære grafikkort til gaming PC’ere ude på markedet, og også leverer en stor del af den hardware der muliggør den nuværende eksplosion af AI teknologi.

GeForce Now er deres bud på en streaming spiltjeneste, hvor du kan streame de spil du har i forvejen fra butikker som Steam, Epic Games Store og Ubisoft Uplay.

Alle deres datacentre bugner af Nvidias egne high-end grafikkort, så du får mulighed for at spille dine spil på udstyr, der ville koste på den anden side af 10.000 kr hvis du skulle have det stående under skrivebordet derhjemme.

Den eneste ulempe er, at du er nødt til, at have købt spillene først. For GeForce Now er ikke ligesom Netflix eller en anden streamingtjeneste, hvor du har adgang til et kæmpe katalog af spil ved bare at abonnere på tjenesten. I stedet skal du både købe et abonnement på GeForce Now (der er også mulighed for en gratis konto), og samtidig købe spillene på en af de forskellige butikker.

Det betyder selvfølgelig at du fortsætter med at eje spillene, selv hvis du ikke betaler for GeForce Now. Men også at du skal købe hvert eneste spil du ønsker at spille, og det du betaler for med et abonnement hos GeForce Now er primært adgang til deres udstyr.

Men hvordan føles det så at spille? Det er faktisk utroligt imponerende, og så tæt på den “ægte vare”, som du kan komme uden at have udstyret stående foran dig. Billedkvaliteten er i top, og med en stabil internetforbindelse er der ingen forsinkelser mellem det du gør og hvad der sker på skærmen. Uanset om du bruger en controller eller mus og tastatur.

Selv spil der bevæger sig utroligt hurtigt, og er meget teknisk krævende, som ‘Doom: Eternal’ flyver af sted på Geforce Now. Og spil der bevæger sig langsommere, men til gengæld forlænger rigtig meget af udstyret, såsom spillet ‘A Plague Tale: Requiem’ synger på tjenesten. Alle de mange grafiske detaljer som spillet kan byde på får for alvor lov til at komme til deres ret fordi, at GeForce Now kan trække på det bedste gaming hardware på markedet. 

Det er på alle måder imponerende, hvor godt det føles at spille på GeForce Now, og langt størstedelen af tiden er det svært at se forskel på om spillet afvikles lokalt på ens egen maskine eller ej. Hvilket nok er den største ros sådan en tjeneste kan få.

Udover at få adgang til det bedste af det bedste udstyr, så er fordelen selvfølgelig også, at du kan spille uanset hvor du er. Der er apps til din smart TVs, telefoner, tablets, Windows og Mac. Så du kan tage din bærbar med dig under armen, og så længe du har adgang til en stabil internetforbindelse kan du fortsætte dit spil fra sommerhuset eller derhjemme.

+ Bedste billedkvalitet blandt alle streamingtjenester
+ Adgang til det bedste udstyr og dermed bedste grafik på markedet
+ Med en god netforbindelse føles det som at du har maskinen lige foran dig
– Du skal betale for spillene selv

GeForce Now fås i tre niveauer: Der er en gratis konto, hvor du kan spille dine indkøbte PC spil i én timer af gangen, og så skal du starte en ny session.  Til gengæld er det gratis og giver dig mulighed for at afprøve tjenesten.

Mellem niveauet koster 445 kr for seks måneders adgang og giver dig meget bedre udstyr og mulighed for at spille seks timer i streg. Mens det øverste niveau (Ultimate) til 890 kr for seks måneder giver dig det bedste af det bedste, og mulighed for at spille 12 timer uden pause.

Det virker på Mac, PC, iPhone, Android og et væld af smart-TVs

Xbox Game Pass er til dig der vil have “Netflix – men med spil”

Der er selvfølgelig også andre alternativer ude på markedet. Et af dem er fra Microsoft og hedder “Xbox Game Pass” til 109kr om måneden. 

Her er det meget mere i stil med Netflix, hvor du betaler et fast beløb om måneden og får adgang til flere hundrede spil du kan streame direkte ned på din smart TVs, tablet, telefon eller computer.

Udvalget er bredt, og spænder lige fra det nyeste spil fra folkene bag ‘Elder Scrolls: Skyrim’ til små indie hit som ‘Thirsty Suitors’ eller det funky og rytmiske ‘Hi-Fi Rush’, hvor du angriber fjender i takt til musikken.

Der bliver løbende tilføjet nye spil til tjenesten, og har du en Xbox eller PC stående derhjemme kan du også downloade spillene og spille dem direkte på maskinen. Det hele kan selvfølgelig også streames, hvis du ikke vil downloade det.

Billedkvaliteten er ikke så god som hos Geforce Now, og visuelt ser de mest teknisk krævende spil også bedre ud på Geforce Now. 

Til gengæld får du med ‘Xbox Game Pass’ både spil og muligheden for at streame dem for én samlet pris, og skal ikke bekymre dig om at tilkøbe spil til tjenesten.

+ Alle de spil du kan spille, og mere til
+ Én fast pris for både streaming og adgang til spil
+ Virker på tablets, smartphones, computere og enkelte Smart TVs
– Ikke nær så god billedkvalitet som ved GeForce Now

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − sixteen =

No Comments Yet.