Streamingguide: Stærke kvinder og vildt god underholdning

2 Min læsning

Der er en stærk skævvridning i film og tv. Kvinder har mindre og færre roller. Og typisk som mødre, veninder, kærester og assistenter. Kvindelige skuespillere tjener også mindre en mandlige. Heldigvis er der kommet mere fokus på denne ubalance, og vi ser flere og flere fantastiske film med ikke kun kvindelige skuespillere i hovedroller men også med kvindelige instruktører. Årets hidtil største film Barbie har indtil videre haft begge dele. I Danmark arbejder organisationen WIFT med temaet. Men jeg har også lagt mærke til nogle ekstra gode serier, som jeg rigtig gerne vil anbefale.,

Lessons in Chemistry

Elizabeth Zott er master i kemi, men kan i 1950’erne kun få job som “køn assistent”. Indtil forskningscenterets helt store stjerne begynder at søge hendes råd. Under Elizabeths kamp mod systemet lander hun som vært på et tv-program om mad. Men programmet ender med at blive en hyldest til kemi og en frigørelse for de husmødre, som ser med. 
Min vurdering: Rørende, stærk og et fantastisk indspark til debatten om kvinder i STEM. Og så er den virkelig smukt produceret. Se den på Apple +.

The Morning Show

Jennifer Aniston og Reese Witherspoon spiller hovedrollerne i serien om en tv-station, som rammes af en me too skandale. Serien er fænomenal til at få både ofre og krænkeres historie nuanceret frem. Skuespillet er stærkt og historien fængende. Der ligger tre sæsoner. 
Min vurdering: For dig der vil underholdes og samtidig tænke lidt over både mænd og kvinders roller og ansvar i en ny tid. Se den på Apple+. 

Gentleman Jack

En karismatisk og velklædt lesbisk herregårsejer. Ikke ligefrem noget man forbinder med 1830’ernes England. Ikke desto mindre er Gentleman Jack bygger på Anne Listers ægte dagbøger. Som figur betegnes hun som en pioneer indenfor LGBT. 
Min vurdering. Til alle der elsker stærke kvinder, periodedrama, tophatte og erotik. Se den på HBO Max. 

The Guilded Age

Forestil dig Matador- I New York. Med virkelig lækkert tøj, flotte fester og rebelske kvinder, som både vil arbejde og selv bestemme, hvem de gifter sig med. 
Min vurdering: Til dig der elsker at drømme dig tilbage til en romantisk tid, som i virkeligheden sikkert var ret uudholdelig at leve i. Sexisme, racisme, klasseforskelle, fornuftsægteskaber, vold og dræberpandemier. Men underholdende er det! Se den på HBO Max. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × one =

No Comments Yet.