Her er en vild idé: Hvad nu hvis din robotstøvsuger var firkantet?

4 Min læsning

Siden tidernes morgen har robotstøvsugeren været rund, men hvad nu hvis den var firkantet. Vi kigger nærmere på en helt ny type af robotstøvsuger, som lover at kunne nå ind i de der træls hjørner, hvor en rund støvsuger aldrig har været.

Hvis du skulle sætte dig ned og tegne en robotstøvsuger, så ville du formentlig tegne en lille rund robot, der trisser rundt i stuen. Men, hvad nu hvis den robot ikke længere var rund, men firkantet.

Det er konklusionen som Ecovacs er nået frem til med deres robotstøvsugere. For efter mere end et årti med den ikonisk runde form, har de fundet ud af at der faktisk findes en mere effektiv form, som vores støvsugende robothjælpere kunne tage. Nemlig den kvadratiske form, som de har taget i brug med deres nyeste støvsuger – Deebot X2 Omni.

Ikke bare en smart støvsuger, men også en smart dockingstation

Deoobot X2 Omni er dog ikke bare en støvsuger. Den kan også vaske dit gulv takket være nogle mopper i bunden af robotten. Mopperne vibrerer vanvittigt hurtigt og dermed vasker dit gulv grundigt og effektivt, og du undgår effekten af at det bare en våd klud, som bliver trukket henover dit gulv. Robotten har også et væld af kameraer og radarer indbygget, så den kan genkende, hvornår den kører på et gulvtæppe og automatisk løfte mopperne op, så du ikke træder ned på et vådt og svampet gulvtæppe, når du kommer hjem. 

Selve robotten bor i dens medfølgende dockingstation, som også er stedet den tømmer skidtet den har samlet op på sin tur, kommer af med det beskidte vand og fylder rent vand på sig selv. Dockingstationen har desuden to vandtanke, én til beskidt vand og én til rent vand. Hver af dem kan indeholde 4 liter, så du behøver ikke fylde dem op hver eneste gang du vil have vasket gulv.

Udover at være stedet, hvor robotten tømmer sit skidt, så har dockingstationen også et væld af små fine detaljer, der gør hele oplevelsen med Deebot X2 Omni til en fryd. Når robotten melder sin ankomst i dockingstationen bliver mopperne renset med 60 grader varmt vand og efterfølgende lufttørret i et par timer. Det er med at mindske dannelsen af bakterier, så du slipper for, at du en grå onsdag morgen opdager, at din fine nye robotstøvsuger stinker noget så grusomt fordi mopperne har samlet så mange bakterier, at den nu er mere levende end død.

Selvom at dockingstationen kan gøre meget selv, så er der stadigvæk en smule arbejde involveret i, at du skal tømme vandtanken, fylde nyt vand på og ikke mindst skifte støvsugerposen, som robotten tømmer skidtet ind i det. Dette betyder samtidig, at du kommer til at få et vedvarende behov for nye støvsugerposer og dermed en ekstra udgift oveni købet af selve Deebot X2 Omni.

Kvadratisk, praktisk og god?

Selvom dockingstationen der hører til Deebot X2 Omni er ganske smart, så handler det hele i sidste ende om hvor godt selve støvsugeren gør rent. Den firkantede form på Deebot X2 Omni skulle i teorien kunne komme bedre ind i et helt almindeligt hjørne, som dem vi alle har i vores køkken, og hvis du har en rund robotstøvsuger derhjemme, så er det formentlig et sted der måske godt kunne trænge til en mere dybdegående rengøring.

Hvilket den generelt også gør. Den når dog ikke helt ind i det yderste hjørne, men den formår at samle markant mere skidt op end den traditionelle runde støvsugerform. Men selvom den firkantede form sikrer, at der kan støvsuges tættere på fodlisterne, så er de klassiske problemer med et kabel der bliver spist stadigvæk til stede af og til.

De indbyggede kameraer og sensorer gør dog, at den ikke ramler ind i hundeskålen og generelt er robotten god til at navigere rundt i selv en ganske rodet stue. Så du behøver ikke at tømme stuegulvet, hver gang at du vil have gjort rent. Det er med til at mindske barrieren for brugen af støvsugeren, og man kan for det meste slippe støvsugeren løs på gulvet uden frygt for, at den vælter noget. 

Og så er der prisen. For Deebot X2 Omni er ikke ligefrem billig. Det er en ordentlig mundfuld af en investering på hele 9.999 kr. Det er virkelig mange penge, især når der er konkurrenter på markedet, der leverer fremragende løsninger til færre penge, dog uden en dockingstation som er med til at fjerne en del af hovedpinerne ved en robotstøvsuger. Dockingstationen gør nemlig at meget vedligehold i form af rengøring og rensning forsvinder, og med vandtanke og støvsugerposer bliver mængden af gange du skal gøre noget manuelt mindsket drastisk.

Hvis du vil have en robotstøvsuger der kan det hele, og samtidig når helt ud i hjørnerne, så er Deebot X2 Omni det bedste bud på den perfekt robotstøvsuger i dag, hvis du vil og mærke kan acceptere den høje pris.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − eleven =

No Comments Yet.