Vil du gerne vide det, når et medie eller platform bruger billeder lavet med AI?

2 Min læsning

Reklamer med smukke modeller? Skuespillere som laver vilde stunts? Et smukt hotel placeret på hvad der egentlig kun er en tom parkeringsplads? Kunstig intelligens kan bruges til at skabe fantastisk billed- og videomateriale. Teknologien er som en tryllestav, som kan få alt til at ske. Men har os der ser reklamerne, billederne og filmene krav på at vide, de er lavet med kunstig intelligens? Nu gør Youtube noget ved det. (Billedet af hånden er AI genereret).

Jeg har skrevet mere om dette digitale dilemma i bogen Argumenter for Mennesker. Du kan læse mere og købe bogen her.

Flere lande arbejder med med krav om at influencers skal markere, hvis de forskønner deres billeder med filtre. Når vi hver dag gennem de digitale platforme præsenteres for en perfekt verden, som ikke er i overenstemmelse med virkeligheden, så er kritikken, at det kan være skadeligt. Især for det unge publikum. Man taler endda om snapchat dismorphia- altså en slags kropsforstyrrelse, hvor de forvanskede billeder får modtagere til at tro, at det er deres krop, der er forkert.

En af de platforme der flyder over med AI indhold er Youtube, og platformen tager nu affære.

 • Ny mærkning af AI-redigerede videoer. I forvejen er det imod retningslinjerne at vildlede seerne for at gøre skade, men nu indføres der en decideret mærkning af indhold, som er blevet skabt eller redigeret med AI. Indholdsskabere bliver fremover forpligtet til på forhånd at mærke sådanne videoer.
 • Nemmere at få fjernet AI-indhold. Fremover bliver det nemmere at anmode om fjernelse af AI-genereret eller andet syntetisk eller ændret indhold, der simulerer en ægte person. Også inden for musik kommer der nye redskaber over for AI-indhold, der fx efterligner en sangstemme.
 • Bedre AI-teknologi til at moderere indhold. De nye muligheder inden for generativ AI hjælper i stigende grad med at fange farligt indhold i tide – inden det bliver set af brugerne.

Du kan læse mere om You Tubes tiltag her.

Kunne du tænke dig at booke et foredrag om ansvarlig AI? Læs mere om foredraget Argumenter for Mennesker her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 1 =

2 Comments
 • Michael
  november 15, 2023

  Jeg tvivler stærkt på, at alle AI billeder online nogensinde vil blive mærket – Man kommer langt med en god portion skepsis, men det er desværre ikke alle, der besidder den egenskab.

 • Tobias
  november 15, 2023

  Så længe det ikke er misvisende, men bruges illustrativt, så ser jeg ikke grund til at et AI genereret billede eller en AI video behøver at blive markeret som at den er genereret af AI. Billed og video manipulation kan i forvejen ske på mange forskellige måder.