FIND NY MUSIK PÅ YOUTUBE

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Lidt baggrundsinfo om kunstneren og inspiration til musiksamlingen? Seevl er en smart musikopdagelsestjeneste du nemt kan tilføje din Youtube oplevelse. 

Bruger du Google Chrome er det værd at stifte bekendtskab med Chrome Webstore. Her gemmer der sig nemlig en masse plugins, der kan gøre din browser-oplevelse med Chrome endnu bedre. (Vi har før skrevet om Ghost Incognito som skjuler din surfhistorie).

Jeg er netop faldet over seevl, der er et gratis plugin, der gør youtube til en helt ny oplevelse, hvis man er på jagt efter ny musik.

Kort sagt er det et værktøj, der giver dig ekstra meget info om det musik du hører på youtube. Til venstre for videoen, hvor der normalt er anbefalinger til lignende videoer, vil der nu være en boks med blandt andet en biografi om kunstneren, der bliver hentet ind fra Wikipedia. Der vil også stå hvad land vedkommende er fra samt kunstnerens pladeselskab, så man nemt og hurtigt kan klikke sig videre til andre fra samme land eller selskab.

Det bedste er, at der nederst er en række suggestions, altså forslag til musik der har noget tilfælles med den video du allerede ser, hvilket er en super måde at finde inspiration til ny musik, der minder om det du i forvejen godt kan lide.

Desuden indeholder Seevl også en mere avanceret søgning end den youtube selv tilbyder. Ved siden af det normale søgefelt tilføjer Seelv nemlig et ekstra, hvor man blandt andet kan søge efter genre, et bestemt fødselsår for kunstneren eller et instrument. Resten af søgekriterierne kan du se på billedet ovenover.

Desvære er plugin’et virkelig grimt som det ser ud lige nu, men det ændrer naturligvis ikke på, at det har en masse fede funktionaliteter.

Hvad gør du når du skal finde inspiration til ny musik?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen + 6 =

No Comments Yet.