Find Space Invaders kunst online

2 Min læsning

Af Louise Borum Bech

De karakteristiske, små rumvæsner fra 80’er videospillet kan opleves som kunst på Invader undersidenArtsy.net. Men hvad kan den digitale adgang til kunsten betyde for vores oplevelse omkring den?

Du behøver ikke længere tage ud i byen for at få en god kunstoplevelse. Kunst er som så meget andet gået online. På kunst-websitet Artsy.net kan du bl.a. opleve gadekunstneren Invader. Her er hans biografi og en del af hans kunst samt detaljer om udstillinger samlet under ét virtuelt tag. Med få klik kan du fx forstørre et billede af en fliseversion af det populære rumvæsen eller dele det med en kunstinteresseret veninde på sociale medier.

Ved at have adgang til kunsten online kan du mødes med andre om jeres fælles interesse, også selvom at I ikke har mulighed for sammen at besøge fx et museum i London eller gennemsøge gaderne i Paris for Space Invaders.

Samtidig er der det, at visse dele af oplevelsen kan gå tabt, når man opsøger kunsten online: det kan være svært at mærke kunsten igennem skærmen sammenlignet med det at stå fysisk foran den. En anden ting er, at det næppe er lige så hyggeligt at chatte om kunsten som det er snakke om den fx på et museum eller på en gade, som den pryder.

Hvad tænker du om at opleve kunst online? Skal det være analogt for at være rigtig kunst eller kan man bruge den digitale verden til kunstneriske oplevelser?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × two =

No Comments Yet.