Fire fantastiske spil til påskeferien

6 Min læsning

Påskeferien er over os, og selvom foråret inviterer til leg udenfor, skal der også være plads til lidt hygge foran fjernsynet. Så pak chokoladeæggene væk og læs om fire fantastiske spil til påskeferien.

Sublimt håndtegnet platformsspil

(Ori and The Blind Forest fås som download til PC og Xbox One)

Hvis der havde stået “Disney præsenterer” foran titlen på Ori and The Blind Forest havde det nok ikke overrasket noget. Dette smukke håndtegnede platformsspil er intet mindre end en fryd for øjet med dets smukke miljøer, og så er det samtidig en fryd for hænderne, når spillet går i gang.

ori-and-the-blind-forest

Hver eneste element, fra hver enkelt træ til hver en sten, er individuelt tegnet. Det er ikke bare et enormt håndværk, men det er også med til at give spillet et helt unikt udtryk. Det føles som om du sidder og ser en velproduceret tegnefilm. Intet føles genereret af en maskine, og det giver Ori and The Blind Forest en sjæl som meget få computerspil har nu om dage. Det er simpelthen fantastisk smukt.

Men udseende er ikke alt, og heldigvis kan Ori også levere hæsblæsende platformaction. Spillet blander action og udforskning, når du som Ori skal udforske skoven, finde nye evner og kæmpe mod onde ånder. Det som gør Ori til noget helt særligt er dets flow. Igennem spillet får Ori en række nye evner, og hver gang du får en ny evne, er der pludselig et hav af nye muligheder der åbner op. Stederne du ikke kunne nå op til før, er pludselig indenfor rækkevide, og sådan får du hele tiden helt nye muligheder i områder du ellers troede var tømt for hemmeligheder.

Så smukt som Ori er, lige så svært er det. Spillet forlanger, at du hele tiden er klar til at reagere hurtigt, som når du skal kravle op af et træ, imens skoven er ved at blive oversvømmet. Eller når du skal flygte fra en kæmpe ugle, der prøver at spise dig. Spillet formår på eminent vis at svinge mellem udforskning af miljøet og udfordringer, hvor du skal bruge alt det du har lært i din udforskning af skoven på nogle langt mere krævende udfordringer. Ori and the Blind Forest er et sublimt platformsspil, der også underholder dem, der bare vil kigge på.

Super Mario som brætspil

(Mario Party 10 fås til Wii U)

mario_party_10_cast

Hvis hele familien skal samles om fjernsynet, så er Mario Party 10 et rigtig godt bud på, hvordan det kan gøres. For Mario Party blander det gode gamle brætspil med computerspillet i en blanding, hvor alliancer henover sofaen hurtigt kan dannes (og brydes), og hvor vinderen skal kunne både være heldig, taktisk og god til de mange små minispil, der dukker op efter hver tur.

Mario Party 10′ primære omdrejningspunkt er dets brætspilselement. Op til fire spillere kan deltage i brætspillet, hvor det gælder om at tjene mønter ved at lande på de rigtige felter på brættet (eller hive dem hjem i små minispil). Mønterne bruges til at købe alt fra hjælpemidler, som at slå med tre terninger i stedet for to, eller til at købe “Stars”, som er den valuta der afgør hvem der vinder til allersidst. For i Mario Party 10 gælder det ikke om at komme først gennem spilbrættet. I stedet består spillet af et forudbestemt antal ture, og den med flest stjerner til sidst får håneretten over de andre.

mario_party_10_board_grass

Det som gør Mario Party 10 til et rigtig sjovt brætspil er dets blanding af taktik og fuldkommen tilfældigt kaos – meget i stil med brætspil som Ludo, hvor alt kan vendes på hovedet på et øjeblik. Er du uheldig, kan du lande på et felt, der bytter dine mønter ud med en modstanders, eller andre lige så ubehagelige ting. Der sker en masse uforudsigelige ting i Mario Party 10, og de bliver limet sammen af en masse minispil.

Disse minispil bliver aktiveret, når alle har slået med terningen, og så går det for alvor løs. Hvert minispil varer ikke mere end et par minutter, men de kommer i alle mulige afskygninger. Alt lige fra alle-mod-alle til 3-mod-1 og 2-mod-2. Vinder du et minispil, bliver du belønnet med mønter, som kan være nøglen til, at du får de helt rigtige ting i næste runde, når terningen skal svinges med igen.

Mario Party 10 er et spil, der passer perfekt til familien, der vil samles foran noget andet end Netflix, eller bare en håndfuld venner, der vil have en lidt anden brætspilsoplevelse end normalt.

Genialt retro-eventyr

(Axiom Verge fås som download til Playstation 4)

Hvis du savner de gode gamle retro-spildage, så skal du nok se nærmere på Axiom Verge. Et spil der er som taget ud af gamle dage med et twist af moderne idéer.Elsenova

Axiom Verge ligner et glemt Super Nintendo spil fra 90’erne på alle leder og kanter. Det er retro for alle pengene, og spilstilen er også tættere på mange af de store klassikere fra 90’erne end på de fleste moderne spil.

I Axiom Verge skal ud udforske en stor og fremmed planet, fyldt til randen med rumvæsner, der ikke har planer om at være dine venner lige med det første. I stedet skal du løbe rundt i den fremmede verden, indsamle nyt udstyr som du bruger til at komme endnu dybere ned i planeten og dens mange hemmeligheder.

For i Axiom Verge gælder det om at prikke til alt omkring dig. En stor del af spillets charme ligger i at du selv skal udforske, undersøge og regne ud hvad du skal. Spillet gør en stor dyd ud af at give dig så frie hænder som muligt, så du kan udforske den fremmede verden i dit eget tempo. Derfor skal du selv være opmærksom på, hvilke døre du kan åbne med det nye våben, du samlede op for lidt siden, eller hvordan du kan bruge dit nye værktøj til at komme frem. Du skal have lyst til at udforske for at blive rigtig forelsket i Axiom Verge.

Er du til retro action med store bosskampe, mange våben og en masse nostalgi fra de gode gamle dage, så skal du kigge nærmere på Axiom Verge. For her får du et kæmpe eventyr til meget få penge.

Lamajagt på snowboard

(Alto’s Adventure fås til iPad og iPhone)

Altos Adventure

Er du til noget lidt mindre tungt og overskueligt, så er Alto’s Adventure til iPad og iPhone noget du skal se nærmere på. Det er et herligt lille spil, der ikke forlanger flere timer af din dag. I stedet kan udfylde et lille ti minutters hul med at jagte løsslupne lamaer.

I Alto’s Adventure hopper du i skoene på din lille lama-hyrde Alto, hvis komplette flok af lamaer er stukket af fra hans lille gård, og nu skal du ud på bjerget og fange dem igen – alt imens du står på snowboard og laver tricks.

Alto’s Adventure er meget i stil med spil som Tiny Wings eller et spil i runner-genren som Temple Run. Du kører afsted med fuld fart, og du skal kun holde styr på at hoppe over sten, lave tricks i luften og få samlet så mange point som overhovedet muligt. Hver gang du starter et spil i Alto’s Adventure får du tre små opgaver du kan lave, og jo flere af de her små opgaver du får udført – som at hoppe over to sten i et liv, desto flere point får du. De point kan du så senere bruge til at købe små opgraderinger til Alto og gøre spillet meget sjovere.

Alto’s Adventure er et supersjovt og sødt lille spil, der kan underholde i alt fra to minutter til en god halv time. Det er et spil, der er rigtig nemt at samle op og komme i gang med, og utroligt tilfredsstillende at blive god til.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 − 2 =

No Comments Yet.