FLAD MAVE MED MOBILEN

3 Min læsning

Jeg har næsten altid haft en ambition om at lave mavebøjninger hver dag, men det sker bare ikke. Rejsen fra sofaen til gulvet kan næsten forekomme længere rejsen end fra gulvet til knæene de 20-30 gange man nu orker. Selvfølgelig er en six pack motiverende, men den kommer ligesom ikke fra den ene dag til den anden. Jeg har brug for en gulerod på den korte bane og det har jeg faktisk fundet. Med CrunchFu app’en er jeg tæt på at glæde mig til at kaste mig på gulvet foran fjerneren og fyre mavebøjninger af til det hele kramper, og jeg får blogsmag i munden.

CrunchFu er en iPhone app som ved hjælp af faste træningsopgaver, overskuelig statistik, konstante fremskridt og battles med andre CrunchFu brugere giver lige præcis den form for motivation, der får mig op af det ellers permanente hul, jeg har slidt i min sofa.

Rent praktisk holder man telefonen på maven og den indbyggede bevægelsesdetektor registrerer bevægelserne mens en robotstemme jeg for hyggens skyld vælger at kalde Mr. Miyagi tæller ”one”, ”two”, ”three” ect.

Først udregner CrunchFu dit månedsprogram efter hvor mange mavebøjninger du kan lave i træk på dag 1. Herefter får du hver dag et nyt antal maveøvelser varieret med sæt af forskellig længe. Mellem hvert sæt er der en hvilepause, før Mr. Miyaki igen siger ”Go”. Følger man programmet skulle man angiveligt kunne lave 200 mavebøjninger i træk efter en måned. (Nej er ikke lige nået til den ”level” endnu). Det er fedt hver dag at opleve fremskridt i både antal mavebøjninger og point. Bliver man træt af at konkurrere med sig selv, er det bare med at træde i ”battle mode” og udfordre andre CrunchFu brugere i mavebøjningens ædle kunst. Ligesom ikke så fedt at snyde hvis andre holder øje vel?

De største ulemper ved CrunchFu er, at man kun laver klassiske mavebøjninger op og ned og dermed ikke får trænet de skrå mavemuskler. Samtidig kan man nemt komme til at lave forkerte mavebøjninger, hvis man aldrig har lært den rigtige teknik. CrunchFu kommer dog denne kritik i møde ved at supplere med en udmærket manual i den korrekte mavebøjning.

CrunchFu er en rigtig god app, fordi den virkelig er praktisk anvendelig og derfor ikke behøver at ende som ”ghost app” -som de andre downloadede apps, du aldrig har brugt men heller ikke nænner at slette.

CrunchFu formår med de spillignende elementer, at gøre en uinspirerende pligt til en sjov leg, du har lyst til at gentage.

Hvis du bare ikke kan få træning nok, så findes fra producenten GymFU også PushupFu, SquatFu og PullupFU apps.

Priser: 6 kr- Kun i iPhone app store.

Elektronista’s chefredaktør Christiane Vejlø er fast anmelder i Berlingske Tidendes App sektion, hvor artiklen også findes.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + 2 =

4 Comments
 • Camille
  november 24, 2010

  Det ser fedt ud! Du kender vel ikke tilfældigvis til noget lignende på Android?

  • christiane
   november 25, 2010

   Ja den er god. På Android kan du finde en der kan noget tilsvarende. Den hedder “Sit-ups helper”.
   God træning :-)

   Christiane

 • Camille
  november 25, 2010

  Tak, det vil jeg prøve :-)

 • Miké
  november 15, 2011

  Lyder som en app med samme værdi som samtlige tv shops mave produkter. Det er sådan at vi alle har en sixpack inden under fedtet…Sådan ser vores mavemuskler ud. Desværre kan man ikke mavebøje sig til en sixpack uanset hvor mange man tager hver dag. En sixpack kan kun trænes i dit køkkenet… det er altså hvad du spiser der afgør om din sixpack kommer til syne. Det er klart, at hvis man har en meget lav fedtprocent, kan man godt gøre sine mave muskler større og dermed tydligere. Men mavebøjninger uden samtidig at dyrke motion og spise sundt har ingen effekt.