Lifehack til møder- Saml rapporter og håndskrevne noter på tablet

2 Min læsning

Over halvdelen af danske husholdninger har tablets, og det kan være svært at huske tilbage til en tid uden de smart skærme i hjemmet og på farten. Jeg er selv flittig bruger af tablets. Både til underholdning i sofaen, men også når jeg er til møder og på rejser. Men en af de opgaver jeg indtil nu ikke har kunne løse på en tablet, er læsning og behandling af rapporter og dokumenter som jeg bruger til forberedelse i forbindelse med møder, jury- og udvalgsarbejde. Jeg har brug for at kunne understrege med en highlight pen og jeg SKAL kunne skrive i margen af dokumentet. Med et tastatur går det ikke rigtig, så jeg har troligt printet 100vis af papirsider ud for blot at bande over hvor jeg så skulle gøre af dem bagefter.

Men nu ser det faktisk ud til at jeg har fundet en løsning, som virker for mig! Kombinationen af en digital pen og app’en Goodnotes. App’en fik jeg anbefalet for noget tid siden af Jim Hagemann Snabe- et af de mest hardcore bestyrelsesmennesker i Danmark. Han sidder blandt andet i bestyrelsen hos B&O, Danske Bank og tyske Siemens. Vanvittigt spændende fyr. Skynd dig at hør Elektronista podcast #125 med ham på Podimo. Men Jim anbefalede altså Goodnotes app’en til bestyrelsesarbejde.

Goodnotes-app

Jeg downloadede den og er meget begejstret og har nu brugt den i flere år. Nu downloader jeg alle dokumenter, jeg skal bruge til min tablet. Jeg sorterer dem i mapper i Goodnotes, så de er nemme at gå til. Og når jeg så læser dokumenterne bruger jeg en Apple Pencil til at tage noter og lave gule understregninger. Det er i Goodnotes også muligt at oprette en almindelig notesbog og skrible noter og tegninger direkte i den. Det fungerer altså ret perfekt. Og det bedste er, at jeg altid har alle rapporter og noter med mig og tasken ikke vejer ekstra af den grund. Jeg har min iPad i min Elektronista Tote og den smarte lomme inden i kan passe på pennen.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + nineteen =

4 Comments
 • Pia
  marts 6, 2015

  Findes der tilsvarende til android?

 • Jan Fisker
  marts 6, 2015

  Linket til pennen er til Amazon hvor der står, at de ikke kan levere den til DK :-(

 • Jes Conradsen
  marts 28, 2015

  De nærmer sig funktionaliteten som Surface Pro 3 har med en kapacitiv pen (trykfølsom) i OneNote (gør noter søgbare og gemmes automatisk i skyen).

  Microsofts løsning er virkelig langt foran. Hvornår bliver mon det overlegne alternativ kan gøre indtryk?

 • Ebbe Nikolajsen
  juli 10, 2015

  Hvorfor bruger du ikke Open Office. Der kan du både highligte og skrive i margen. Til mac os, hedder den bare Neo Office. Men det er nøjagtig den samme kontorpakke, som kan alt det, man har brug for. Og så er den ganske gratis. Også til mac os.