Gaming guide: Tre spil der gør juleferien alt andet end kedelig

5 Min læsning

Uanset om du er i humør til at se Mads Mikkelsen som superskurk, hygge dig med Pokémons eller dykke ned i det bedste Star Wars spil længe, så er der noget for dig i vores gaming guide.

Tag på backpacker eventyr i det bizare Death Stranding

Death Stranding er en meget underlig oplevelse. Det er svært at beskrive spillet uden at lyde en lille smule skør. For spillet handler i bund og grund om, at du som Sam Porter (Norman Reedus fra The Walking Dead) skal vandre fra A til B med en masse ting på ryggen. Hverken mere eller mindre.

Mens du som et moderne postbud vandre gennem et fuldkommen ødelagt USA skal du forholde dig til udfordringer som, at regnen der falder fra himlen får alting til at ældes super hurtigt og døde sjæle svæver rundt i landskabet mens de prøver at fange dig. Og nogle gange hjemsøger Mads Mikkelsen dig.

Du kommer til at tage på lange backpacker rejser i Death Stranding

I baggrunden af det udspiller der sig en historie om at forbinde USA igen, frihed og vores forhold til teknologi. Death Stranding er bizart, ambitiøst og ulig noget andet spil der findes.

Hvis du kan give dig hen til den totale backpacker oplevelse som spillet er, opstår der magi når du kigger op af en bjerg og kun kan tænke: “Hvis jeg zig-zagger op af det her bjerg, så kan jeg godt klare det.”

Death Stranding kan være magisk, frustrerende og dybt medrivende hvis du lader dig flyde med strømmen og accepterer at det er et spil uden sidestykke. Men det er absolut ikke for alle.

Vi anbefaler Death Stranding til dig der:

 • Tør opleve noget helt nyt og anderledes
 • Er OK med spil der ikke har nonstop eksplosioner
 • Synes det kunne være sjovt at se en digital Mads Mikkelsen jagte dig gennem dine mareridt

Death Stranding fås til Playstation 4 og er set til 329,- kr.

Pokémon serien når helt nye højder med det medrivende Sword / Shield

Pokémon-serien har altid sikret dig timevis af kvalitets underholdning, uanset ens alder, og det seneste skud på stammen er absolut ingen undtagelse. Pokémon Sword og Pokémon Shield er to af seriens bedste spil til dato.

Den grundlæggende formular er stadigvæk den samme: Du drager ud i verden med en håndfuld Pokémons i håbet om at blive den nye Pokémon Mester og selvfølgelig fange så mange Pokémons du overhovedet kan.

For fans lyder det hele velkendt, men det er de mange små ændringer rundt om den kernefortælling, som ikke bare gør det nye Pokémon spil nyt men også det bedste serien har været. De små ændringer er lige fra hvordan kampene mod andre Pokémons er mere dynamiske og flydende, til den største af de nye ændringer som er Wild Areas: Her kan du gå online med andre Pokémon spillere og kæmpe med gigantiske udgaver af Pokémons. Disse giga-Pokémons har unikke belønninger og er nøglen til at forvandle dig til Pokémon mester.

Pokémon Sword og Shield er på nogle måder mere af det samme, men det er ikke nødvendigvis dårligt når den grundlæggende oplevelse stadigvæk er af højeste kvalitet. Hvis du selv er nysgerrig på Pokémon er dette et perfekt sted at starte og til de yngre i familien er det et stensikkert hit.

Du kommer til at elske Pokemon Sword / Shield hvis du:

 • Har spillet de helt gamle Pokémon spil og vil prøve en ny fortolkning af serien
 • Er hardcore fan og vil have en helt ny Pokémon oplevelse
 • Leder efter spillet der kan underholde dig herfra og til påske

Pokémon Sword og Pokémon Shield fås til Nintendo Switch og er set til 399,- kr.

Star Wars Jedi er det bedste Star Wars spil i alt for mange år

Hvis din Star Wars tørst ikke er blevet slukket efter Rise of Skywalker, så får du i det nye Star Wars actionspil, Fallen Order, den helt perfekte blanding af lyssværd, action og en gribende historie.

Som Cal Cestus er du på flugt fra Imperiet, der er i færd med at udrydde alle Jedis i hele galaksen. Da de endelig finder frem til dig og dit skjulested starter en menneskejagt på dig gennem galaksen alt imens du prøver at redde sidste overlevende Jedis.
(for dem der går rigtig meget op i Star Wars, så foregår spillet mellem Episode 3 og 4, efter Order 66 blev iværksat)

Det hele betyder selvfølgelig, at du ud og svinge dit lyssværd for at redde galaksen fra de onde Siths, og her overrasker Fallen Order med dets helt unikke måde at håndtere lyssværds kampe på.

Hvert slag mod din modstander skal nemlig være nøje overvejet, specielt hvis din modstander også har et lyssværd. Det handler ikke om at trykke på lysssværds-knappen så hurtigt som muligt, der skal strategi til hvis du vil vinde over dine fjender.

Resultatet er, at hver eneste kamp i spillet føles speciel og at der er noget på spil. Uanset om det er den enkelte Stormtropper du møder, eller et ti meter højt ustoppeligt monster i en mørk hule. Enhver fjende kan afslutte dit eventyr, og det skaber et dynamisk spil hvor du hele tiden er spændt på hvad der venter af udfordringer om hjørnet.

Din rejse gennem galaksen byder selvfølgelig også på en række forrygende følgesvende, der alle har den helt rigtige blanding af humor og seriøsitet til at drive dig fremad i historien og i kombination med kernen i spillet danner det en perfekt Star Wars oplevelse.

Du kommer til at elske Star Wars Jedi: Fallen Order hvis du:

 • Har brug for at forkorte ventetiden til Rise of Skywalker
 • Altid har drømt om at svinge lyssværdet og være en super sej Jedi
 • Har været nysgerrig på hvordan en blanding mellem Star Wars og Indiana Jones ville se ud

Star Wars Jedi: Fallen Order fås til Xbox One, Playstation 4 og PC fra 389,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − 15 =

1 Comment
 • Thomas
  januar 3, 2020

  Gode anbefalinger hvor specielt Star Wars Jedi er noget for mig. Endelig lykkedes det dem at lave et ordentlig Star Wars spil. Det kommer jeg til at spille en del i 2020.

  Og imponerende at Mads Mikkelsen er blevet så kendt en skikkelse, at han nu også fremgår i spil.