Forstå teknologien bag Abbas vilde nye arena og 3D-koncert

2 Min læsning

ABBA er tilbage. Men ikke nok med nye sange, så bygger de også en specialdesignet koncertsal, hvor de hver aften vil have digitale kopier af dem selv til at udføre deres numre. Elektronista kigger på teknologien bag.

Abba overraskede alle med udgivelsen af ikke bare to helt nye numre, men også et helt album og en fysisk koncertsal, hvor de vil ved hjælp af moderne teknologi kunne optræde forevigt. Vi går i dybden med teknologien bag arenaen og hvordan det hele rent praktisk fungerer.

En stor del af ‘Voyage’ oplevelsen bliver nemlig en fysisk koncertsal i London, som får navnet “ABBA Arena” og kan have 3000 besøgende. I den arena vil det digitale ABBA give koncert imens et 10-mands stort orkester vil spille live til sangene. Arenaen er specialbygget til formålet, og ABBA vil give syv koncerter ugentligt.

Selve de digitale figurer og showet bliver produceret af Industrial Light & Magic, som er et af verdens mest anerkendte studier, når det kommer til virtuelle effekter. De er blandt andet kendt for arbejdet på film som Star Wars, Ghostbusters og Harry Potter.

Henover en flere måneder lang periode har Industrial Light & Magic digitalt indscannet hver af bandets fire medlemmer og skabt digitale kopier af dem.

Optagelserne danner både basis for den virtuelle optræden som ABBA vil lave i deres arena, men optagelserne danner også fundamentet for at lave de digitale kopier af bandet og gøre dem 30 år yngre. Teknologi som Industrial Light & Magic tidligere har brugt i film som Star Wars: Rogue One og i tv-serien The Mandalorian. Se hvordan det fungerer i filmen herunder.

I praksis vil showet være bygget op sådan at “scenen” vil bestå af en meget stor skærm, og overalt i arenaen vil der være massevis af lys, som skaber en illusion af at bandet faktisk står på en scene.

Lysene bruges også som et bindeled mellem det rigtige publikum og det som foregår oppe på “scenen”. Men det er altså ikke 3D-hologrammer som dem vi har set med kunstnere som Tupac til forskellige festivaler.

Abba Voyage albummet udkommer til november og fra 27. maj 2022 kan du besøge virtuelle Abba i London.

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 − 3 =

No Comments Yet.