Gaming guide: Dead Island 2, Gurli Gris og Redfall

7 Min læsning

Uanset om du er til zombier, vampyrer eller små grise, så er der noget for dig i vores guide til de bedste spil på markedet lige nu.

Dead Island 2 er et uhøjtideligt overflødighedshorn af zombier, kreative våben og afrevne lemmer

Zombie-actionspillet ‘Dead Island 2’ føles ikke som noget andet zombiefyldt spil du kan finde lige nu. For modsat stort set alle andre spil med de hjernespisende monstre, så er ‘Dead Island 2’ på intet tidspunkt interesseret i at skræmme dig fra vid og sans. I stedet er der skruet helt op for den farverige palette, altimens du i høj solskin slår alt fra brandøsker til golfkøller ind i hovederne på zombierne, der forsøger at spise dig.

For du er nemlig en af de meget få overlevende efter, at et udbrud af zombier i Los Angeles. Du og en håndfuld andre overlevende, hvor der selvfølgelig er en filmstjerne iblandt for det er jo Hollywood, kæmper for ikke at blive zombiernes næste måltid og det involverer jagten på flere overlevende, våben, mad og selvfølgelig en kur der kan gøre jer immune overfor zombie-infektionen. Det hele er meget forudsigeligt og der er ingen store overraskelser at finde på den front i ‘Dead Island 2’.

Til gengæld er spillet hamrende sjovt at spille. Gennem din tid i L.A får du adgang til et meget varieret og alsidigt arsenal af våben. Og du får endda også mulighed for at modificere dem, så den golfkølle du fandt i en forladt villa, pludselig også kan give zombierne elektrisk stød. Det åbner også op for mulighede for, at du kan sætte strøm til en swimming pool eller vandput, og lokke zombierne ned i den for derefter, at sætte strøm til hele skidtet.

‘Dead Island 2’ inviterer med dets kontrollerede kaos til, at du finder kreative løsninger på dine zombier-problemer, og ofte føles det mere som en gåde du kan løse ved, at sætte ild til en benzindunk, som zombierne står tæt på eller lokke dem ind under en tændt sprinkler for derefter, at give dem elektrisk stød. Det er et spil med konstant fart over feltet, massevis af zombier og altid med nok frihed til, at du som spiller kan angribe situationerne du støder ind i, på den måde du bedst kan lide at håndtere dem. Ihvertfald så længe det involverer, at du dræber alle zombier du kan få øje på. Og heldigvis kan man også have op til tre venner med sig midt i L.A., og så kan man for alvor skabe store mængder af høj eksplosiv kaos omkring sig.

‘Dead Island 2’ er ikke banebrydende eller innovativt. Men det er fremragende action, med en masse variation i våben, scenarier og så er det forfriskende at være badet i solskin mens verden går under rundt omkring en.

Du komer til at elske Dead Island 2 hvis:

  • Du vil have masser af action uden så meget omsvøb
  • Vil have et spil, hvor du kan slå hjernen fra og tæske zombier med vennerne

Dead Island 2 fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox og PC

Gurli Gris stikker til søs i det nyeste Gurli Gris spil

Har man børn, eller kender man børn, så er det ikke til at komme udenom Gurli Gris. Et af de mest populære og største medieprodukter i flere årtier, og selvfølgelig skal Gurli og hendes familie også have deres egne spil.

I det nyeste Gurli spil, ‘Gurli Gris: Verdenseventyr’, indtager du rollen som Gurlis nyeste ven der er kommet for at lege med hende. Det eskalerer dog rigtig hurtigt, da Gurli og hendes familie skal til at tage på ferie, og så skal du selvfølgelig med på deres krydtogseventyr. Derfra rejser du rundt i verden til forskellige lande, hvor du oplever deres kulturer og selvfølgelig interagerer med Gurli, Gustav, Mor Gris, Far Gris og mange af Gurlis bedste venner såsom Esther Æsel og ikke at forglemme Fru Kanin, der på magisk vis altid driver en lille forretning uanset hvilket land du og Gurli besøger.

Hele spillet er med dansk tale, og det er alle skuespillerne som du og familien kender fra tv-serien, der også optræder i spillet. Samtidig så ligner spillet tegnefilmen på en prik, og dem der har set rigtig meget Gurli vil endda også kunne genkende scener og jokes fra tegnefilmen, der bliver genfortalt i spillet.

Hvis man koger spillet helt ned til sin kerne, så er det ikke et specielt komplekst spil. Hvert land som du og Gurli besøger fortæller en lille historie, og du skal udføre en meget simpel opgave hvert sted, såsom at finde noget forsvunden legetøj i Tyskland eller undgå myldretidstrafikken i New York City.

Det er ikke et komplekst eller udfordrerende spil, og det er et spil der er meget fokuseret på at appellere til de mindste i familien. Du kan ikke gøre noget forkert på dine eventyr, og spillet har aldrig situationer der sætter dig som spiller under tidspres eller stressede situationer.

Det er et meget simpelt spil, og til tider føles det mere som et interaktivt afsnit af Gurli Gris end et reelt spil. Men det er heller ikke meningen, at det skal være andet end oplevelse og en måde at opleve Gurlis univers på en helt ny facon. Det er dog mere interaktivitet end det er et spil, og for de lidt ældre Gurli fans kan det hurtigt blive kedeligt. Til gengæld er spillet fyldt med masser af charme, lokationer fra tegnefilmen og alt det der gør serien så unik.

Du kommer til at elske Gurli Gris: Verdenseventyr hvis:

  • Familiens mindste elsker Gurli og vil have en gennemarbejdet højkvalitets Gurli-oplevelse
  • Du trænger til en pause fra, at se de samme ti afsnit igen og igen, og vil lave noget andet med Gurli Gris og hendes venner

Gurli Gris: Verdenrejse fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox, Nintendo Switch og PC

Tag på vampyrjagt i smukke Redfall

Find de spidse træpæle frem, for nu skal der spiddes vampyrer og verden skal reddes. Den lille landsby Redfall er nemlig blevet overrendt af vampyrer, og du er den eneste der kan forhindre dem i at overtage resten af verden.

Som en af de få overlevende, efter at hele byen er forvandlet til en privat buffet, gælder det om at stoppe invasionen af vampyrer og få solen tilbage efter, at de forårsagede lavede en permanent solformørkelse. Derfor må du og en gruppe overlevende tage kampen op mod vampyrerne og den kult af mennesker, der er dukket op der tilbeder vampyrerne som var de guder.

Det hele lyder ret simpelt, og det er det faktisk også. Der er ikke noget stort og indviklet plot at holde styr på i ‘Redfall’, tilgengæld er det et meget dynamisk spil, der byder på en masse variation og oplevelser. For fra første øjeblik du starter ‘Redfall’ og begiver du ud i byen for, at bekæmpe vampyrer har du fuld adgang til alle dele af byen. Og fordi at der ingen brugbare køretøjer er tilbage i byen, skal du vandre fra den ene ende af landsbyen til den anden for, at udføre de mange forskellige misisioner som spillet har at byde på. Det er under de her vandreturer fra Punkt A til Punkt B, at spillets dynamiske natur virkelig gør sig bemærket.

Du kan nemlig støde ind i forskellige huse, som vampyrer eller kultister, har overtaget og forvandlet til baser. Eller du kan rende ind i ekstra opgaver, super stærke vampyrer eller finde dagbøger der fortæller om de sidste dage før vampyrerne overtog magten og dræbte størstedelen af byen. Det er i de her tilfældige øjeblikke, hvor du falder over noget der slet ikke er relevant for din mission at ‘Redfall’ virkelig stråler. Disse øjeblikke er med til, at skabe små historier og oplevelser, som kun sker for dig og ikke er forudbestemt til at ske for alle der spiller ‘Redfall’.

Alt det bliver også meget tydeligt, når du går i gang med at bekæmpe vampyrer og fjender. For du har nemlig et meget bredt udvalg af våben og helt unikke evner, som du kan strikke sammen på kryds og tværs for, at skabe en spilstil der passer perfekt til dig, uanset om du er typen der vil snige dig rundt, skyde fjenderne på afstand eller kaste dig direkte ind i fjendens hugtænder. Det resulterer i nogle utroligt dynamiske kampe, hvor du ikke bare skal holde aftrækkeren i bund for at vinde, men også tænke kreativt og udnytte både dine egne overnaturlige evner, men også miljøet omkring dig (foreksempel kan du sætte ild til en stribe benzin, og lokke en vampyr til at løbe lige igennem det).

Det er også muligt at spille hele ‘Redfall’ sammen med venner, og når I er flere om at angribe fjenderne kan I bruge forskellige evner på kryds og tværs til, at skabe endnu mere kaos og håndtere fjenderne på nye og spændende måder.

‘Redfall’ er dog langt fra et perfekt spil, men kradser man længe nok i overfladen. Der er en masse tekniske problemer, men kan man leve med dem, så er der under overfladen en helt unik blanding af vampyrer, frihed og det overnaturlige. Forvent dog ikke et moderne mesterværk, men et godt spil med en del småskavanker.

Du vil elske Redfall hvis:

  • Du elsker spil som Borderlands, men ønskede det havde vampyrer
  • Du vil have et spil, hvor du kan hænge ud med vennerne, skyde nogle fjender og ikke tænke for meget imens

Redfall fås til PC og Xbox

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × four =

No Comments Yet.