Gamingguide: Avatar: Frontiers of Pandora, Baldurs Gate 3 og Cyberpunk 2077 Ultimate Edition

7 Min læsning

Vi guider dig til tre spil, som kan få dig til at glemme at det faktum at juleferien er slut og du skal tilbage på arbejde. Vi har samlet tre spil der holder dig underholdt helt til påske.

Avatar: Frontiers of Pandora er den ultimate realisering af Avatar-universet og en perfekt forlængelse af filmene

Hvis du, ligesom så mange andre, forelskede dig i Avatar-universet efter at have set Avatar: The Way of Water. Så bør du tage et godt og grundigt kig på det nye Avatar-spil, der ikke bare forlænger historien fra filmuniverset, men også giver dig den en super autentisk Avatar-oplevelse.

I spillet indtager du selvfølgelig rollen som en blå Na’vi, der som barn blev kidnappet fra sin stamme, og har tilbragt hele sin opvækst blandt mennesker på en militærbase med det ene formål, at blive hjernevasket så menneskene kan bruge dig i kampen mod lokalbefolkningen.

Den første tid foregår derfor i grebet på militæret, omgivet af kedelig grå beton, der kun er afbrudt af gule striber på gulvet, der viser hvilken vej kantinen ligger. Men fangeflugten ulmer under overfladen, og jo dybere du bevæger igennem den betongrå militærbase og nærmer dig friheden, desto flere farver og liv siver langsomt ind. Planter kæmper sig igennem betonen der sprækker, og regnvand drypper ned og danner grobund for selvlysende alger, der kaster deres smukke farver op på de grå vægge.

Selv musikken går fra at være hård og elektronisk til levende og dynamisk. Imens at farverne kæmper sig frem omkring dig, bryder du igennem det sidste forsvar i dit fangeskab, og så eksploderer ‘Avatar: Frontiers of Pandora’ i et festfyrværkeri af farver når du endelig træder ud i den frodige jungle på Pandora.

Herfra begynder ikke bare kampen mod den militære overmagt, der vil udnytte Pandora for alle dens ressourcer uanset konsekvenserne, men også en langsomt vej tilbage hen imod at være en “ægte” Na’vi. For når du har tilbragt hele dit liv kidnappet og hjernevasket på en militærbase, er du ikke dus med dyrene, eller ét med den frodige jungle. Det er alt sammen noget du skal lære fra bunden af.

I praksis betyder det alt sammen, at du får muligheden for at vandre rundt i Pandoras smukke jungle, og tage imod opgaven fra den lokale modstandsbevægelse, jage dyr, indsamle frugt og udvikle dine evner som en Na’vi. Alt imens du lærer alt fra at lave dine egne våben til at kaste dig frygtløst gennem trækronerne for at udføre parkour-lignende tricks.

‘Avatar: Frontiers of Pandora’ er et spil med mange facetter. Det er et spil om momentum, når du løber rundt i junglen, og skal være ét med naturen. Men samtidig rummer det også det rendyrkede actionspil, når du med bue og pil angriber det fjendtlige militær eller langsomt sniger dig ind på dem med et overraskelsesangreb.

Du kommer til at elske Avatar: Frontiers of Pandora hvis:

– Du elsker film-universet og bare vil have mere af Avatars unikke og gennemførte univers

– Du vil have et actionspil, der minder dig om Far Cry spillene men har et science-fiction twist over sig

Avatar: Frontiers of Pandora fås til Xbox Series S / X, Playstation 5 og PC

Cyberpunk 2077: Ultimate Edition er den fedeste techno-thriller du kan fortabe dig resten af 2024

Hvis du ikke er til Avatars frodige jungler, men i stedet vil hænge ud i betonjunglen, så får du med ‘Cyberpunk 2077: Ultimate Editionø en vidunderlig rejse til megabyen Night City og dets snuskede gader dækket af neon, hvor cyborgs og vold går hånd i hånd.

Denne ‘Ultimate Edition’ af spillet samler både det forrygende ‘Cyberpunk 2077’ fra 2020 og den nye udgivelse ‘Phantom Liberty’ i én samlet pakke, hvor begge historier bliver vævet sammen til én sammenhængende oplevelse.

Du får hvad der føles som to spil for ét spils pris, og det er ikke bare kvantitet som ‘Ultimate Edition’ disker op med. Det er også kvalitet af højeste kaliber. For udover at bevæge sig igennem spillets fantastiske storby, der er fyldt til bristepunktet med små detaljer, så er der også en fængende historie at følge. Her tager du kampen op mod mega-virksomhederne der styrer hele verden med Keanu Reeves ved din side, som den anarkistiske Johnny Silverhand og Idris Elba som oprørslederen Solomon Reed.

Det hele foregår med det sprog, som alle i ‘Cyberpunk 2077’ taler bedst – nemlig vold. Om det er med pistoler, sværd eller du bruger dine cyborg implantater til at manipulere med teknologien omkring dig, er op til dig. Så længe at du sørger for ikke at blive den, der ender på gulvet uden puls når støvet har lagt sig.

Heldigvis er der et utal af måder du kan kombinere spillets mange våben og dine egne evner. Du kan være den der snige dig rundt i skygger med dit samurai sværd, hackeren der vender dine fjenders våben imod dem selv eller bare personen der holder aftrækkeren i bund og håber på det bedste.

Hver af disse måder at interagere med verden på strækker sig også videre ind i de samtaler du kan have med folkene omkring dig. Du kan være venlig, truende eller manipulere med alle for at få det, du vil have. Alt sammen påvirker ikke bare hvordan du når dit mål, men også hvordan resten af historien udfolder sig og de muligheder du får senere i spillet.

‘Cyberpunk 2077: Ultimate Edition’ er et vidunderligt miks af et hardcore actionspil, et fængslende eventyr og en helt unik verden. Hvis du altid har undret dig over hvordan en mere futurisk udgave af GTA-spillene ville se ud, så finder du et meget godt bud i ‘Cyberpunk 2077: Ultimate Edition’

Du vil elske Cyberpunk 2077: Ultimate Edition hvis:

– Du elsker den snuskede og dystopiske fremtid, hvor virksomheder styrer verden og alle er cyborgs

– Du vil have et forrygende actionspil, med en god historie, spændende karakterer og en vidunderlig verden at fortabe sig i

Cyberpunk 2077: Ultimate Edition fås til Xbox Series S / X, Playstation 5 og PC

Baldurs Gate 3 er den vildeste og mest overraskende rollespil du nogensinde har prøvet

‘Baldurs Gate 3’ er et spil, man hurtigt kan afvise som værende “endnu et fantasy rollespil” og dømme dets indhold på forhånd. For her er alt hvad der efterhånden er blevet en kliche i den verden: Sværd, trolddom og en helt der skal redde verden fra den sikre undergang.

Men giver du ‘Baldurs Gate 3’ en chance, og lader det vise dig hvad der egentlig foregår under overfladen, vil du blive belønnet med et vidunderligt, overraskende og helt eminent spil, der er så meget mere end hvad det ser ud til.

Ja, der er sværd, trolddom og en helt der skal redde verden. Men klicheerne bruges ikke som krykker, men i stedet som et fundament at bygge intelligent videre på. Spillet starter med at du vågner efter dit luftskib er styrtet ned, og selvom du på mirakuløs vis overlever, så er alt ikke godt. For din hjerne er nemlig inficeret med en “mind flayer”, en organisme der langsomt æder din hjerne og til sidst dræber dig. Du starter altså spillet med en tikkende bombe i hovedet, og herfra går det over stok og sten med en trup af helte for ikke bare at redde dig selv, men også resten af verden fra at lide samme skæbne.

Historien i ‘Baldurs Gate 3’ er sådan set ganske fremragende, og verden den er placeret i er fyldt med detaljer og er enormt gennemarbejdet (det er den samme verden som bruges til Dungeons & Dragons). Men der hvor spillet virkelig stråler, er i dets helt uhørte grad af frihed. Spillet er bygget til at tage højde for alle tænkelige og utænkelige idéer du kan finde på. Uanset om det er dræbe plot kritiske karakterer midt i en samtale, eller blokerer bagdøren til den lokale bandes skjulested så de ikke kan flygte når du sætter ild til hoveddøren. Det er et spil der belønner improvisation og din evne til at tænke ud af boksen for, at løse de mange problemer som det smider efter dig.

‘Baldurs Gate 3’ føles som et spil, der hele tiden opfordrer dig til at bruge din fantasi, og selv finde på løsninger til de problemer, som du bliver stillet overfor. Og det bedste af det hele er, at spillet til hver en tid er i stand til at reagere på det du gør, og ændre alt fra historien til missionen du er på. Så hvis du netop beslutter dig for, at dræbe en plot kritisk karakter, så er spillet skrevet og bygget til at tage højde for det, og ændre sig i takt med dine handlinger. Præcis som hvis du sad rundt om et bord og spillede rigtig Dungeons & Dragons.

‘Baldurs Gate 3’ er et eminent rollespil, med masser af dybde og et karaktergalleri, du kommer til at falde pladask for. Det har humor, alvor og grandiose historier at byde på, og det er et spil du sent kommer til at glemme hvis du først giver dig i kast med det.

Du kommer til at elske Baldurs Gate 3 hvis:

– Du vil have et spil, der er lige dele fantastisk at spille som det er at se dets historie udfolde sig

– Du mangler et rollespil, der faktisk lader dig have alt den frihed du kunne drømme om og er klar til at reagere på alle dine påfund

Baldurs Gate 3 fås til Playstation 5, Xbox og PC

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − 11 =

No Comments Yet.