GAMLE BILLEDER PÅ NYE MEDIER

1 Min læsning

Fortrylles du af fortidens Asien, Inden og Afrika, og elsker du billederne fra dengang dine bedsteforældre var børn? Så tag et kig på Nationalmuseets store samling af snapshots fra en svunden tid, på Flickr Commons.

Skærmbillede 2013-09-16 kl. 9.15.59 AM

At Nationalmuseet ligger inde med en meget stor samling, af gamle fotografier fra både nær og fjern, er nok ikke en hemmelighed for nogen. Men nu er museet begyndt at uploade alle de gamle fortidsminder, til billeddelings-tjenesten Flickr, som er en online portal for billeder uden kendte rettighedshavere. Det betyder at de gamle billeder nu kan ses –og bruges –af alle der har adgang til internettet. Med Flickrbillederne håber nationalmuseet at der vil foregå endnu mere vidensdeling end i dag, fordi man let kan klikke sig ind og kigge på billeder. Selvom billederne er uden ophavsret, opfordrer man alligevel til, at skrive en henvisning til den  eller de, der har lagt billederne ind, hvis man bruger dem.

Samlingen er bred og rummer både billeder fra besættelsestiden og den efterfølgende befrielse, men også for eksempel billeder fra mere fjerne himmelstrøg, som Skt. Croix, tilbage fra de dage da den vestindiske ø, var en dansk koloni.

Samlingen opdateres stadig, da nationalmuseet ligger inde med en stor mængde spændende billeder fra de historiske gemmer.

Du kan se nationalmuseets Flickr samling her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 3 =

No Comments Yet.