Giv et barn rent drikkevand ved at lægge telefonen ned

2 Min læsning

Af: Cille Bjerring Larsen

Ville du ønske, at du kunne gøre noget mere for de mange børn i verden, som ikke har adgang til rent drikkevand? Unicef har sat gang i et projekt, hvor du helt sikkert kan gøre en forskel!

tappproject

Mens du sidder og sender emails og sms’er, er der et barn, der ikke har noget rent vand. Det behøver ikke give dig dårlig samvittighed, for vi kan ikke hjælpe alle, men hvad du i stedet kan gøre, er at lægge din telefon fra dig i blot 10 minutter – og så giver du et barn rent drikkevand i én dag.

Unicef har siden 2007 hvert år lanceret en kampagne omkring vand, som har sat hele verden i gang. I 2014 er det passende nok kommet til, at vi skal slippe mobilen for at skaffe vand til børn, der er født uden dette privilegium. Det fungerer på den måde, at du fra en browser på din telefon går ind på tap.unicefusa.org, hvor du så trykker på Begin så snart du er klar – og så er det simpelthen bare at lade mobilen være.

Skærmbillede 2014-03-05 kl. 23.49.04Så snart din mobil bevæger sig, vil det fremgå i bunden af app’en, såvel som den registrerer, når den er helt stille – Så der er ikke noget med at snyde.

 

 

10 min uden bevægelse er nok til, at der bliver doneret vand nok til hvad et barn har brug for på en dag. Men hvorfor slutte ved 10 minutter! Du kan jo lade din telefon være endnu længere, og samtidig med at du gør en god gerning øve dig lidt i at bryde båndet med din uundværlige elektroniske ven. Det er nok meget sundt – god gerning eller ej.

Skærmbillede 2014-03-05 kl. 23.45.21Mens tiden tikker afsted nede i bunden af app’en, kommer der fun facts frem på din skærm, såsom hvor mange billeder, der bliver postet på instagram i de 10 minutter, der svarer til den tid, du lader din telefon være.

 

Kampagnen er sponsoreret af parfumebrandet Giorgio Armani og parfumen ACQUA for LIFE, som dermed er med til at udfordre os alle sammen til at lægge telefonen fra os for at hjælpe de 768 millioner mennesker verden over, som ikke er ligeså heldige som os.

Det er helt lige til. Så er du klar til at lægge din telefon fra dig for en god sag?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × five =

8 Comments
 • Ditte Munk
  marts 19, 2014

  Er det gratis eller hvad skal jeg betale for det?

 • Bjarne
  marts 19, 2014

  Hvis ikke du betaler for det, Ditte, så er det fordi du er varen.

  Armani får reklameeffekten af at du downloader appen. Så drop den her reklameapp, og donér direkte i stedet for.

 • June
  marts 21, 2014

  Ov jeg vil da gerne teste om jeg bevidst kan lade telefonen være i 10min og jeg kan godt lide reklamer… :o)

  /June

 • Mia
  marts 21, 2014

  Det lyder som et rigtigt fint projekt – men er det bare mig, eller er der ikke noget link eller tip til hvordan man finder denne app eller et navn på hvad den overhovedet hedder? For når jeg søger på Unicef + water inde på Play Butik, kan jeg ikke finde denne app på listen men i stedet en hulens masse ulødige sider som jeg ikke har interesse i at støtte.

  • Malene
   marts 21, 2014

   Mia, der står en url i teksten:

   “Det fungerer på den måde, at du fra en browser på din telefon går ind på tap.unicefusa.org, hvor du så trykker på Begin så snart du er klar”

   • Mia
    marts 21, 2014

    Tak, Malene – den var lige gået hen over hovedet på mig ;-)

 • Hasse Feldthaus
  marts 22, 2014

  Det er en smuk tanke og en god idé, men det ville klæde jer at forklare forretningsmodellen mere tydeligt. Hvor kommer pengene ind i billedet, og hvad betaler vi med? Det kan hurtigt vise sig at blive dyrere, end ved normale direkte donationer. (Og når jeg ikke forstår jeres forretningsmodel tør jeg ikke installere noget!)

  • Cille Bjerring
   marts 28, 2014

   Forretningsmodellen er egentlig ret enkel, men jeg kan sagtens forstå din undren omkring modellen. Lad mig forsøge at uddybe på den – Du går ind på linket tap.unicefusa.org hvor du trykker på begin når du er klar så mærker din telefon hvornår den er i vandret position og helt stille og så begynder den et ur. Så er det bare at lade telefonen være og for hver 10 minutter du ikke rører ved eller trykker på din telefon, donerer sponsorer en dags vandbrugforbrug til et barn. Så det eneste det koster dig er den internetforbindelse du skal betale gennem din udbyder. Projektet er et årligt tiltag som er lavet af Unicef. Hvert år finder de på en ny måde at donere vand på. du kan læse mere på siden her om hvordan projektet fungerer og hvad der har været fokus i tidligere år. Jeg håber det besvarer dit spørgsmål.