Google tager kampen op mod Spotify

3 Min læsning

Af Milos Jørgensen, ungdomsreporter

Wimp, Spotify, Rdio, Sony Music… og jeg kunne blive ved. Alligevel vil Google også gerne være en del af musikstreamingmarkedet, og lancerer nu Google Play Musik.

google play music musik

” Fredag ​​aftener, road trips og løbeture bliver alt sammen lidt bedre, når Google i dag lancerer tjenesten Google Play Musik i Danmark”

Sådan indledte Google deres pressemeddelelse, om at Google Play Musik endelig var kommet til lille Danmark.

Google  Play Music er lidt ligesom en Spotify-klon. Princippet er det samme: hør musik let og enkelt.

Google tilbyder en 30-dages gratis prøveperiode for at lokke brugerne over til deres service. Herefter får du muligheden for at købe et abonnement til en særlig introduktionspris på 79 kroner, hvis du bestiller et abonnement inden den 15. august. Når du det ikke inden den 15. august, må du betale en 20’er mere.

Din musik – i skyen.

Google Play Musik giver dig muligheden for at gemme 20.000 af din egne sange i skyen, så du kan tilgå dem uanset hvor i verden du er – det minder lidt om iTunes Match. Hvis du for eksempel ikke kan finde den sang, som du leder efter, men har sangen på din computer, kan du overføre den til Google Musik, og du ville kunne lægge den sammen med alt det musik, som allerede er på Google Musik i forvejen.

Kører i skyen

Du skal ikke installere et program på din computer for at kunne bruge Google Musik. Faktisk er der slet ikke noget program, og det virker kun via browseren på din computer eller de apps, som findes på henholdvis iOS og Android.

At det udelukkende kører fra browseren (det program, som du tilgår internettet med) har både sine fordele og ulemper. For eksempel vil du kunne bruge Google Musik hos den gamle tante, der ikke bryder sig om, at der bliver installeret alt muligt på hendes computer.

Ulempen er, at du ikke har mulighed for at downloade dine playlister til offline brug (Det er muligt i mobilapplikationerne), hvilket virkelig trækker ned – for, tro det eller ej, det er ikke altid, at man har internet, og så kan det være rart at høre musik.

Desuden kræver det også en stabil internetforbindelse og en computer af rimelig kvalitet, da du ellers vil opleve, at musikken hakker i det. Jeg har også oplevet, at siden helt crasher (går ned), og man derfor må starte helt forfra.

Radiofunktion

Google vil gerne være en af de seje drenge, og derfor skal der selvfølgelig være en radiofunktion – også kaldet ”afspil noget lignende”.  Det vil med andre ord sige, at hvis du starter en radio med Rasmus Seebach, så vil den lede efter kunstnere, som minder om Rasmus Seebach.

For at komme i gang med Google Musik, skal du først oprette en konto og opgive dine betalingsoplsyninger – men de trækker ikke penge fra kortet, lover de.

Du bruger din Google-konto, hvilket kan være en smule irriterende. For eksempel kan din søster ikke være logget ind i sin Gmail, hvis du samtidig er logget ind på din Google Musik konto.

Hvis du gerne ville vide mere om Google Play Musik ,kan du tage deres rundtur eller oprette dig som kunde.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × four =

No Comments Yet.