Google vander dine planter, men lytter med ved bordet!

2 Min læsning

Det er ikke længe siden, at Amazon lancerede sine første smarthøjttalere og nu følger Google trop med Google Home: En personlig assistent, en kalender og en rengøringsdame til dit hjem – alt sammen i én højttaler.

Den er god nok – din nye digitale assistent kan både tænde lyset for dig, tjekke dagens møder og sætte dine yndlingssange på, blot du vækker systemet med en af de to catchy kaldekommandoer. Du skal bare sige enten “Hey Google” eller “OK, Google”, og så vågner din digitale assistent, og er klar til at lytte og opfylde dine ønsker.

Google Home kan med lidt frækhed kaldes for Siri’s blærede fætter. Hvor Siri på din iPhone hjælper dig med at tjekke vejret og sende beskeder, når du er på farten, kan Google Home de samme ting, og mere til, i hjemmet. Den lille lækre højtaler styres via den øverste del, hvor en stor touchflade gør, at mikrofonen kan slås til og fra. Her kan vi for alvor se, at verdens skepsis omkring digital aflytning og overvågning også har vækket Googles opmærksomhed. De har nemlig designet et LED-lyssystem på toppen af højttaleren, der med fire forskellige farvekoder viser, hvornår den lytter med, og hvornår du (angiveligt) har dit privatliv for dig selv.

Laver du lige en latte, Google?

Okay fint, den kan sætte et lækkert nummer på og tænde lyset – det har vi ligesom set før. Hvad kan den ellers? Google Home fungerer ifølge dem selv bedst, hvis du kombinerer det med andre smart home devices, så enhederne rigtig kan tale sammen. Går du all in på smart home devices, bliver det rigtig sjovt. Så kan Google Home nemlig både låse din hoveddør, brygge din kaffe, vande dine planter og fortælle dig hvornår dine børn er kommet sikkert hjem fra skole.

Googles personlige assistent er særligt fristende, fordi den rammer lige i kernen af det, vi alle sammen gerne vil have mere af: Tid. Systemet er stadig på et tidligt stadie, men tanken om, at vi i en nær fremtid bruger mindre tid på at sætte vasketøj over, og meget mere tid på sofaen med familien, er meget lokkende. Men hvad er prisen så? Selvom smarthøjttaleren er på markedet til 1.149 kr., kan du ikke være sikker på, at det er det eneste, du betaler. Når du først lukker Google helt ind i dit privatliv, er det nemlig svært at vurdere, hvem der egentlig lytter med, og hvad de i virkeligheden bruger dine helt private informationer til…

Google Home findes i normal størrelse til 1.149. kroner (vejl. pris) og i en mini-version til 449 kroner(vejl. pris). 

Smart home speakers google home

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × five =

No Comments Yet.