Guide: Sådan overlever dine devices urinstøv og flerdagsdruk

3 Min læsning

Festivalsæsonen står for døren, og det kan være en hård omgang for dine devices at overleve de strabadser, der hører med til festivallivet. Hvis du ikke er typen, der midlertidigt kan udskifte din smartphone med en såkaldt “håndværkermobil”, der tilsyneladende kan overleve alting, bringer Elektronista her nogle gode råd til, hvordan du får din smartphone hjem igen i god behold. 

 

  1. Solidt etui.

Køb først og fremmest et solidt etui til din smartphone, der går op om siderne, så din telefon kan klare at blive tabt på diverse hårde eller våde underlag og ikke går i stykker af at passere støvede veje i det tørre vejr. Nogle hjemmesider sælger covers speciallavede til at undgå støv. Sådan et kan du finde her eller her. Disse covers er i hård gummi og slutter tæt om telefonen, så der ikke kan komme støv og andet skidt ind. Opladerstik, heardphone-plug samt højttaleren er dog ikke beskyttet. Etuiet kan også tjene til, at du har et bedre greb om din telefon, hvilket erfaringsmæssigt kan være en stor fordel i et festivalmiljø.

 

2. Panserglas.

Panserglas er ikke noget, der kun hører festivallivet til –  det får du brug for i samme sekund, du anskaffer dig en smartphone og ikke har i sinde at skulle betale noget nær din telefons oprindelige købspris, hvis glasset smadres. Panserglas lægges uden på din smartphones rigtige glas, og derefter kan den modstå ridser og splintres ikke, hvis du taber den. Du kan købe panserglas, der hvor du købte din telefon, men hvis du gerne vil have et prisvenligt produkt, kan det godt betale sig at købe det af en forhandler på ex. Trendsales, der har billige alternativer, der er ligeså gode.

 

3. Beskyttende plasticpose

Er der noget en smartphone er overfølsom over for, så er det fugt, og det er ikke særligt hensigtsmæssigt på en festival, hvor der på flere måder kan blive meget fugtigt. Hvis det begynder at regne, er det en stor irritationsfaktor ikke at kunneIMG_0420-1.w1220.h1220.fill bruge sin telefon, men det er der heldigvis råd for: Hos Izippd.com kan du købe en plasticpose, der beskytter din telefon, men som stadig giver dig mulighed for at kunne bruge din touch screen igennem plasticen. Lad dig ikke narre af den internationalt udseende webadresse – Izippd er dansk, og de er lynhurtige til at levere.

 

4. Anti-støv plug

Med en lille antistøv-plug kan du blokere headphone plug-hullet på din smartphone. Af en eller anden grund er det svært at finde sådanne anordninger til salg online på danske hjemmesider, men på de udenlandske er de rigt repræsenterede ex. her eller her. Nogle er mere tacky end andre og ligner til forveksling piercinger som denne. Kan du ikke nå at skaffe én, kan du istedet beholde dit headset i din telefon for at beskytte indgangen.

 

5. Mr. Magic – Din undervurderede bedste ven på farten.

Apple og andre elektronikfirmaer er forsigtige med anbefalinger af vådservietter, når det gælder descinficering af dine devices. Det svarer lidt til en vaskeanvisning, der foreskriver en professionel rens af en bluse, fordi producenten bag ikke vil stå til regnskab for en almindelig maskinvask.

5016949Det er dog en ikke særligt godt bevaret hemmelighed, at Mr. Magic-servietterne, der fx kan erhverves i Netto, er udmærkede til at rense elektroniske produkter, og de er derfor ideelle at have med på festival også. Vådservietterne er dog ret våde og derfor kræver det, at du har en tør klud eller lignende i nærheden, der kan tørres efter med. Husk i den forbindelse, at kluden ikke må være for grov eller lavet af papir, hvis du vil undgå at ridse din telefon.

God festival!

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − five =

No Comments Yet.