Guide til sensommerens bedste spil

5 Min læsning

Det er ved at være slut med sommeren, så begynd at forbered dig på efteråret med disse to fantastiske spil. I denne måned står den på et sublimt japansk mafiadrama og et super hardcore rollespil.

Bliv en del af den japanske mafia og oplev Tokyos underverden

(Yakuza Kiwami 2 fås til Playstation 4)

Yakuza-serien har gennem de sidste 15 år gået fra at være en lille niche til i dag at være en af de større japanske spilsuccesser. På grund af de senere års succes er de originale spil i serien (som udkom på Playstation 2 i starten af dette årtusinde) blevet genudgivet på moderne maskiner med opdateret grafik og en masse forbedringer, som afklaring af plothuller og ekstra historier, der binder seriens i alt syv spil bedre sammen. Nu er det store makeover kommet til et af seriens mest respekterede spil – Yakuza 2.

I Yakuza 2 starter du i Kazuma Kiryus sko, en af mange gangstere i Tojo-klanen, som er en af Tokyos største forbryderorganisationer. Men Kiryu og hans forbrydere er under press. En nådesløs forbryderorganisation fra Hong Kong vil udvide deres forretning, og for at de kan gøre det, skal Tojo-klanen fjernes, så den nye bande kan få fodfæste i Tokyo.

En stor del af Yakuza 2 er fokuseret på kampen mellem de to forbryderorganisationer, og på hvordan Kiryu nu skal kæmpe mod en ny fjende, der ikke er bundet af de samme japanske idealer og moraler, som de andre bander i Tokyo er. Spillets historie er en af de store styrker i Yakuza 2, og selvom det hele foregår på japansk og er propfyldt med japansk kultur, så er det et spil, du meget hurtigt forelsker dig i og bliver totalt opslugt af. Uanset om du er der for historien, for spillets mange slåskampe eller bare vil drive et konstruktionsfirma sammen med andre fra den lokale mafia.

Selvom du ikke har været med fra starten med Yakuza 1, så er det svært ikke at elske Yakuza 2. Historien i spillet er så fokuseret på hovedpersonen Kiryu og dramaet i Tokyos mafiaverden, at selvom du måske ikke har 100% styr på, hvordan relationen er mellem alle de forskellige klaner, så er historiens kerne i sig selv interessant nok til at gøre Yakuza 2 til en fantastisk oplevelse.

At det så oveni også er et utroligt sjovt spil at spille, med tonsvis af ting at give sig til (du kan besøge en arkadehal og spille gamle spil) og et kampsystem, som er øjeblikkeligt tilfredsstillende, men også tilbyder enorm dybde, hvis du vil have det, så er det svært ikke at se Yakuza Kiwami 2 som den totale pakke.

 

Det mest hardcore rollespil i 2018 er Divinity: Original Sin 2

(Divinity: Original Sin 2 fås til Xbox One og Playstation 4)

‘Divinity: Original Sin 2’ er et rollespil med stor fokus på at være et rigtigt klassisk rollespil. Her er alt, hvad hjeret kan begære fra den klassiske rollespilsformel: Du kommer til at bruge lige så lang tid på at snakke med folk omkring dig, som du gør på at slås med dem. Du kommer til at bruge den første time af spillet på at finde ud af, hvem du vil spille som og på at lave din helt egen personlige helt. Du kan enten vælge en række figurer, der er skabt på forhånd, eller sammensætte din helt egen person, tildele styrke, svagheder og særlige evner. Derfra går turen ud i den store verden, hvor et fantastisk eventyr venter.

De stolte rollespilsrødder ses overalt i ‘Original Sin 2’. Det føles til tider på præcis samme måde, som når en bunke mennesker sidder samlet foran et bord og spiller Dungeons & Dragons. Ikke alt foregår som planlagt, og improvisering er en essentiel del af det hele. Som foreksempel, at du skal tage højde for, at hvis du har Fane (som er et talende skelet) med i dit helteslæng, så vil du være nødt til at have ham tildækket med hjelm og rustning konstant. Ellers går alle omkring dig i total panik og flygter, noget som du også kan bruge, hvis du vil tømme et rum for personer ret hurtigt.

I ‘Original Sin 2’ råder tilfældigheder mere end noget andet. Spillet giver dig en enormt alsidig værktøjskasse til fri afbenyttelse, og det er et spil, der er mere end klar på at reagere prompte på, hvad du ender finder på. Alle kampene i spillet er runde-baseret, og under hver runde kan alle deltagere i kampen lave en række forskellige handlinger (bevæge sig, slås, kaste med magi osv.), og det er i denne kontekst, at kaos og tilfældighederne råder. For elementerne i spillet reagerer på hinanden, hvis dine fjender står i noget vand, kan du sende elektricitet igennem det, vælter en tønde med olie under en kamp, kan du antænde det. Du kan også flytte på kasser og tunge ting, så du kan spærre områder og tvinge dine fjender til at komme af én vej frem for flere steder at angribe dig.

Friheden til at kunne være kreativ gør, at de mange kampe i ‘Original Sin 2’ får et konstant friskt pust. Uanset om det er dig eller dine fjender, der udnytter miljøet omkring dig, så skaber det altid unikke situationer, hvor selv de mest gennemtænkte planer kan falde fra hinanden, fordi pludselig er der en væg af ild, der afskiller dig og din mostander.

Kampene i spillet er også tydeligt det bærende element i et spil, hvor historien ikke er særligt imponerende. Historien bruges mest af alt som et værktøj til at drive dig frem igennem spillet, møde nye personer og komme ind i endnu flere kampe. Så hvis du jagter et rollespil med stor fokus på alsidig, fleksibel og gennemtænkte slåskampe, så er Divnity: Original Sin 2 spillet, der kommer til at underholde dig resten af 2018.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 − 7 =

No Comments Yet.