Halvdelen af alle mennesker i verden er snart online

2 Min læsning

72 pct. af dem, der går på nettet i år, vil gøre det fra en mobil enhed, viser nye analyser.

mennesker online foto 5

Ved udgangen af i år vil næsten 47 pct. af alle mennesker på denne klode – uanset alder – bruge internet. Det er 6,8 pct. flere end for et år siden.

Om præcis to år – i midten af 2018 – vil internet nå sin næste store milepæl. Da vil halvdelen af alle mennesker være online mindst én gang om måneden.

Ved udgangen af 2018 vil det være 51,1 pct. svarende til 3,8 milliard mennesker.

Spådommen kommer fra analysefirmaet eMarketer, der også forventer, at langt de fleste nye internetbrugere vil komme fra udviklingslande i Asien, Afrika, Latinamerika, Mellemøsten og Østeuropa.

Lande som Danmark har for længst nået mætningsgraden for internet. Hvis der kommer nye onlinebrugere herhjemme i de kommende år, vil det være yngre børn eller ældre medborgere. Alle andre har allerede en netforbindelse – både derhjemme og på jobbet.

mennesker online grafik 2

Nok så interessant som udbredelsen af internet er måden, folk går online på – og den har forandret sig markant i de senere år.

Ifølge eMarketer vil 72 pct. af de mennesker, som går online i år, gøre det fra en mobil enhed – i langt de fleste tilfælde fra en smartphone. I 2015 var det kun 11,9 pct!

Væksten i internetudbredelsen drives i høj grad af sociale medier og de stadig mere populære messagingtjenester som f.eks. Facebook Messenger, WeChat, WhatsApp eller Snapchat.

Disse tjenester – og mobiltelefonen – er blevet den primære vej for mange mennesker til at holde sig i kontakt med familie og venner.

I nogle dele af verden er mobile internetforbindelser i dag den billigste kommunikationsvej – langt billigere end traditionelle stemmeopkald eller sms.

mennesker online grafik 1

Og apropos mobiltelefoner:

Mere end hvert fjerde menneske på denne jord vil eje en mobil inden årets udgang. Mere præcist 2,1 milliard hoveder eller 28,7 pct. af vores klodes befolkning.

Mobilerne behøver ikke være smartphones, men næsten halvdelen af dem er. Her i 2016 vil 47,4 pct. af alle bærbare telefoner i denne verden være smartphones – milepælen 50 pct. nås næste år.

Den store fremgang for smartphones hentes i udviklingslande (eller ”nye markeder”) som Indien, Indonesien, Filippinerne, Sydafrika, Tyrkiet, Brasilien, Nigeria, Mexico eller Vietnam.

Her er det billige Android-telefoner, som folk køber. Apples iPhones er alt for dyre for de fleste mennesker i disse lande….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + 12 =

No Comments Yet.