Har du styr på kalorierne eller styrer de dig?

4 Min læsning

Får du for mange kalorier? Eller for få? Får du nok proteiner, for mange kulhydrater, for meget eller for lidt fedt – er du i det hele taget i tvivl om, om du får det din krop har bedst af? Der er hjælp at hente, og du skal ikke engang rende ret langt efter den.

Tænd din computer, eller ræk ud efter din Smartphone – her finder du henholdsvis www.madlog.dk og den smarte, og gratis, app Shape Up. To tjenester  som kan være til virkelig stor hjælp, og så er de sjove at bruge. Funktionalitetsmæssigt kan de meget det samme. I begge tilfælde opretter du en profil med nogle informationer om dig, som bruges til at udregne dit daglige kaloriebehov. Så er det faktisk bare at gå i gang med at taste ind hvad du spiser og drikker – begge har ret omfattende fødevaredatabaser og mulighed for nye oprettelser, hvis det du søger, mod al forventning, ikke skulle være i databasen – og på den måde er du hele tiden opdateret på hvad du har fået af kalorier og hvordan energifordelingen er i det du spiser.

Du kan holde overblikket og navigere målrettet efter en sund og velafbalanceret hverdag. Med både Shape Up og Madlog  har du også mulighed for at taste dit daglige aktivitetsniveau ind, og den motion du dyrker. Det vil der så blive taget højde for, når dit daglige kaloriebehov udregnes for dig. Dagligt kaloriebehov… ja, det er meget godt, men hvad så hvis jeg vil tabe mig, skal jeg så alligevel hive lommeregneren frem og regne ud, hvor meget mindre jeg skal skal spise for at tabe så og så meget? Nix! Du taster bare ind hvor meget du vil tabe om ugen, et voila – det tages der også højde for. Ja, de gør en hel masse af det besværlige arbejde for dig – bortset fra at dyrke motionen og smile pænt og takke nej til den daglige croissant til din morgen-sødmælks-latte-med-sukker, og i stedet nyde dine havregryn med friske bær og fedtfattige mejeriprodukter (måske endda blendet til en lækker smoothie!).

Ja, de to tjenester kan meget af det samme, og bortset fra, at det ene er en app og det andet er et website – og den ene er på engelsk (Shape Up) og den anden er på dansk (madlog) – så har de naturligvis hver deres fordele. Er du typen der vil have det hele som app, for så er det med dig overalt hvor du har din telefon, så er det selvfølgelig Shape Up du skal vælge. Den er ovenikøbet gratis at downloade, men vil du have en web profil på den tilhørende www.shapeupclub.com , så koster det altså lidt. Er du typen der kostplanlægger for et par dage, eller måske en uge ad gangen, og godt kan lide at sidde i længere tid og nørde lidt med det – måske planlægge efter hvad du træner på hvilke dage osv. – så anbefaler jeg madlog. Jeg synes det er mere rart at sidde ved computeren, når det er noget der tager lidt tid, men alene skærmens størrelse gør en forskel for oplevelsen af ‘overblik’.

I madlog planlægger jeg gerne en uge frem. Når ugens træningsprogram er lagt, sidder jeg med det ved hånden og lægger så en kostplan for hver dag, der er med til at sikre, at jeg får det rigtige at spise i forhold til hvad og hvor meget jeg træner, på dagen.

En bonus ved den form for planlægning er, at jeg også kan planlægge mine indkøb bedre, og det har min økonomi da bestemt ikke taget skade af. Det koster 99 kr. for 10 uger, og det synes jeg er givet godt ud, når jeg regner på fordelene og ser på resultatet (min krop, ja). Jeg kunne godt have ønsket mig den som app, også, så jeg kunne bruge den ligesom RunKeeper – registrere i den, når jeg er på farten, og sende registreringerne til min webprofil.

Jeg tilstår, at jeg sgu er ret forelsket i madlog – det er endnu et sted i mit liv hvor ‘det der net’ gør en stor og positiv forskel. Men jeg vil alligevel opfordre dig til at tjekke Shape Up app’en ud – det er en super nem og sjov måde at holde styr på kalorierne, og bevare overblikket over det sunde liv.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − eleven =

No Comments Yet.