Hjemmets største og måske vigtigste gadgets?

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Det kan godt være du er glad for din smartphone og elsker din laptop. Men hvis din vaskemaskine sætter ud er du i seriøse problemer. Måske er der her tale om hjemmets vigtigste gadget? Elektronista har fået ny vaskemaskine og tørretumbler. 

rene-mennesker
“Vi er meget rene. Vores gulv er rent. Vores hylder er rene. Vores fødder er rene. Vi har lyst, rent tøj på og nu vasker vi noget mere lyst tøj”

Da jeg købte min lejlighed havde vaskemaskinen været lukket i hele den periode lejligheden havde stået tom. Det fik katastrofal betydning for mit vasketøj. Trods diverse kemiske rensemidler var det virkelig svært at undgå en svag duft af jordslåethed. Det siger sig selv at en forældet vaskemaskine er uforenelig med min kærlighed til pænt tøj og pludselig en dag døde den gamle maskine (heldigvis) endeligt med et suk. Jeg måtte igang med at udskifte hele vaskesættet og gik til det med samme ildhu, som når jeg ellers skal købe elektronik. Jeg surfede en masse på nettet men jeg fatter ikke (og gider ikke fatte) de tekniske detaljer i hvidevarerverdenen (og hvad sker der lige med alle de alenlange produktnavne bestående af tal??). Jeg fik egentlig mest ud af at tale med nogle sælgere i en Punkt1 butik, og de gode råd resulterede i guiden 7 gode råd når du køber ny vaskemaskine. 

Jeg endte selv med en Samsung kombi og hvordan lever de to maskiner så op til de meget strenge krav jeg som forbruger stiller?

Det var en væsentlig dag da maskinen blev sat til
En festdag da maskinen blev sat til

Samsung Eco bubble vaskemaskine WF706P4SAWQ (6499 kr)

  • Den må ikke være grim: Nu har jeg endnu ikke set en vaskemaskine som virkelig fortjener at blive set. Men den her er faktisk ok. Den er ihvertfald ikke grim og vinduet ind til trumlen er kæmpe stort. Der er timevis af underholdning for babyer og hunde.
  • Den skal være nem at betjene: Og ja det er nemt at vælge programmer. Overskuelig knap man drejer hen på den slags vask, man går efter. Herefter kan man på det digitale display vælge detaljer som grader og centrifugering. Som regel bruger jeg et hverdagsprogram som tager 2 sekunder at sætte igang, når der først er sæbe i. Vasken tager under en time.
  • tz-s1xPjHRTG476hCBnlnZWvCpHbcb9_X3eM50Uix-M
    Totalt yndlingsprogram! Dog her med lyden slået fra.
  • Den skal være sikker: Jeg gider ikke vaske i hånden. Det er livet simpelthen for kort til. Derfor skal håndvaskeprogrammet kunne klare både sweatre og silkeskjorter. Og jeg lægger begge dele i maskinen uden at ryste på hånden.
  • Den må gerne være lidt sjov: Jeg indrømmer jeg er en sucker for små nørdede features i mine gadgets. F.eks. synes jeg stadig det er sjovt hver gang et program er færdigt og en fin lille digital melodi starter. Jeg synger med hver gang!  Er du ikke til musikalarmen kan du sætte maskinen på lydlød (lidt som en telefon- så kan du også tage den med i en stillekupé).
  • Jeg gider ikke høre på den: Lige bortset fra den fine melodialarm vil jeg ikke høre et pip til min vaskemaskine mens den kører. Og er døren lukket til toilettet hører jeg den ikke.
  • Den må gerne passe på miljøet: Grøn finte med noget nørdet Eco Bubble teknologi som med bobler vasker renere ved lavere temperaturer, og så skulle man kunne spare op til 70% energiforbrug. Nu har jeg det endelig faktisk ret fint med at vaske ved 30 grader.
Samsung_Eco_Bubble
Eco bubble teknologien skaber luftbobler i tøjfibrene -så er der noget for de grønne nørder

Samsung tumbler SDC3B701 (3645 kr)

Jeg ved godt det er mere miljøvenligt at tørre tøjet på et stativ, men eftersom jeg i min lejlighed ikke ligefrem har et bryggers, har jeg bare tit brug for at kunne gemme mit våde tøj væk i en tumbler.

Den skal være nem: Som det typisk er med et lav interesse produkt som man jo nok må erkende at en tørretumbler er, så vil jeg som bruger bare ikke bruge mere tid end højst nødvendigt.
Den skal være fleksibel: Der er forskel på om jeg tørrer noget vådt badetøj, en dunvest eller nogle skjorter. Den kan indstilles til det hele. Men fatter ikke funktionen med skabstørt tøj. Det virker bare ikke helt tørt.
Jeg gider ikke høre på den: Som med vaskemaskinen synes jeg en tumbler er bedst når man ikke hører den. Tidligere kunne jeg faktisk ikke tumble om natten. Både af hensyn til mig selv og min underbo. Nu generer det mig ikke (og vist heller ikke min underbo) at tumble kl. 23.
Jeg gider ikke tænke på den: Godt nok skal filtret tømmes rimelig jævnligt (men bliver sært underholdt af at rulle tøjfnulder af). Til gengæld kan vandbeholderen holde meget mere vand end min gamle tumbler, så den tænker jeg ikke så meget på.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − 2 =

No Comments Yet.