Kender du en til listen? Mandag Morgen vil kortlægge Danmarks Innovative Klasse

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hvem skal Danmark leve af? Ugebrevet Mandag Morgen har sat sig for at lave en liste over Danmarks mest innovative mennesker. Indtil videre peger de dog hverken på unge, kvinder, iværksættere eller repræsentanter for den digitale verden. Hvem synes du skal med?

Danmarks-innovative-klasse

Der er som taget ud af Børsen (konservativ papiravis som dækker den del af erhvervslivet som har slips, diller og hjørnekontor red.) når Mandag Morgen opremser oplagte kandidater til listen over Danmarks mest innovative personer.

“Der kan sættes præcise navne og ansigter på de fleste af dem. Hvad ville ISS have været uden en Poul Andreassen? Arla Foods uden Peter Tuborgh? Novo Nordisk uden Mads Øvlisen og Lars Rebien Sørensen? Foss uden Nils Foss? Bestseller uden Holck Povlsen? Grundfos uden Due Jensen? Novozymes uden Steen Risgaard? Haldor Topsøe uden Haldor Topsøe? Lego uden familien Kirk Kristiansen og Jørgen Vig Knudstorp, Henning Larsen Architects uden Henning Larsen? Mærsk Line uden Mærsk McKinney Møller?”

Mandag Morgen vil afdække Danmarks Innovative Klasse og heldigvis beder de om hjælp til det. Kender du en som skiller sig ud? En som har været modig, som er passioneret og nytænkende? En som har indtaget nyt land og som tænker anderledes end andre? Hvem kender du som står for en måde at tænke og handle på som Danmark kan bruge i fremtiden? Lige her kan du nominere en person som du synes bør komme i betragtning når innovative personer skal peges ud. Og lad os SÅ få de digitale typer på banen! Hvem synes du skal med?

Mandag Morgen opstiller følgende pejlemærker i jagten på Den Innovative Klasse. P.S Mandag Morgen- Hvad med et hashtag når I nu lægger op til aktivitet på de sociale medier?

  • Overpræsterende: Har kunnet levere solide resultater over et længere forløb – resultater, som er markant højere end et defineret gennemsnit, f.eks. standarder og normer inden for en sektor, en branche etc.
  • Progressivt tænkende: Tilhører den type, der ser muligheder i enhver risiko, og ikke omvendt – nationalt som internationalt.
  • Netværkende: Er indstillet på at dele viden og påtage sig ansvaret som rollemodel.
  • Udfordrende: Har evnen, modet og viljen til at udfordre eksisterende holdninger og sædvaner og ikke bøje sig for Janteloven.
  • Sulten: Lader sig ikke stille tilfreds med opnåede resultater, men har appetit på at gå videre, gå nye veje og ekspandere.
  • Risikovillig: Er ikke bange for at fejle og tabe, men opfatter det som led i en lære- og udviklingsproces.
  • Bæredygtig: Har forståelse for de værdier, der skaber et bæredygtigt, sammenhængende samfund samt en bæredygtig virksomhed, og lader det afspejle sig i praksis, f.eks. i form af et socialt ansvar.
  • Passioneret: Har en mission og er i stand til at skabe begejstring og engagement omkring sine ideer og præstationer.
  • Nytænkende: Har overskud og lyst til løbende at tænke nyt, forfra og ud af boksen.
  • Kommunikerende: Bruger også passionen til at kommunikere holdninger og resultater til bredere kredse.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen + fifteen =

No Comments Yet.