Huawei holder førertrøjen med bedste kamera i P20 serien

3 Min læsning

Den kinesiske mobilproducent har efterhånden etableret sig som en af de stærkeste spillere, når det gælder kameratelefoner. Med den nye Huawei P20 serie med en Pro model med tredobbelt Leica kamera med kunstig intelligens ligger de sig kun længere frem i feltet. 

Huaweis kinesiske CEO Richard Yu er på scenen i det klassiske keynote format midt i Chanels yndlings- fashionweek rum Grand Palais i Paris. Én mand på scenen og en lang pralerunde af hvor meget federe de nye Huawei P20 telefoner er end tilsvarende telefoner fra storkonkurrenterne Apple og Samsung. Yu kan næsten ikke være i sig selv af begejstring.

Foto taget med hvad vi kan forstå er en virkelig dårlig iPhone

Problemet er bare at det praktisk talt er umuligt at forstå, hvad han siger. “Zoom” bliver til “Joom”. Og “P20 Pro” bliver til “PeytwengiPo”. Han skal have point for at prøve, og heldigvis kan vi i salen støtte os til slides med engelsk tekst, men nogle gange kunne man ønske sig en oversætter. Her er highlights af hvad kan forvente af de to nye telefoner, som uden tvivl kan noget ekstra på kameraet. 

Vildt kamera

De tre kameraer i Huaweis nye P20 Pro telefon giver billeder med det højeste antal pixels på markedet. 61% mere end Apples topmodel iPhoneX. 

Et af de 3 kameraer på  P20 Pro er på imponerende 40 Megapixel. De andre to er på 20 og 8 mp. Huawei har længe lavet virkelig gode kameratelefoner og her topper de sig selv. 

Huawei som iøvrigt lige har fået nyt logo der præcist ligner det gamle er tydeligvis pænt stolte af at kameraet også indeholder kunstig intelligens. Blandt andet billedstabiliseringsfunktionen er styrket af AI og skulle ifølge Huawei kunne erstatte en analog tripod. Om det virkelig er så avanceret som det lyder eller det mere er for at kunne fyre AI buzzwordet af er lidt usikkert. 

Selfie- heaven

Selfiefolket kan glæde sig til et frontkamera på hele 24 Megapixel med masser af effekts, som kan gøre dig både tyndere, pænere og gie dig finere hud. Hvis det er det, du ønsker. 

Spil med musklerne

Musklerne i Huaweis telefoner kommer fra den kinesisk udviklede Kirin 970 processor og noget så fancy som en Neural Network Processing Unit. Det skaber blandt andet muligheden for at objekter bedre kan identificeres i bevægelse, så billedet bliver knivskarpt. Også i dårligt lys. 

Skærmen

Skal du have en et godt billede på skærmen er det størrelsen og skærmkvaliteten, som er afgørende. Huawei P20 Pro har 6.1″ OLED full display. Farverne er klare og billederne står altså knivskarpt. 

Vil du gerne læse ebøger på din skærm nærmer den sig faktisk næsten (og kun næsten), hvad man kan opleve med en ebogslæser. Fint alternativ hvis man vil læse lidt på farten. 

Telefonen kan åbnes med fingerspidserne eller med ansigtsgenkendelse og den er vand- og støvresistent. 

SuperCharger

Batterierne bliver hele tiden bedre og ser man på Pro modellern skulle den kunne holde batteri i 25 timer med 3G tale. Og løber den tør charger SuperCharger laderen eftersigende 300% hurtigere end Apples standard charger. 

Og farverne…

Farverne er Midnight Blue, Graphite Black, Pink Gold og den blandt testpublikummet tilsyneladende utrolig populære, olierede Twilight. 

Til nørderne:

De tre kameraer består af 40MP RGB-sensor, en 20MP monokrom-sensor og en 8MP sensor med telefoto-linse.

Pro modellen har ISO 102400 som skulle svare til Canon 5D Mark IV.

Huawei P20 Pro indeholder samtidig en ny linse, som Huawer kalder Leica
VARIO-SUMMILUX. Linsen har tre gange optisk zoom og kan fotografere billeder med en vidde op til fem gange Hybrid Zoom.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + twenty =

No Comments Yet.