Hvad er AI og hvornår skal vi passe på?

2 Min læsning

Vi taler rigtig meget om kunstig intelligens også kaldet artificial intelligens eller AI. Men hvad er det den form for software kan? Og hvornår bliver det problematisk? Og hvad skal vi være opmærksomme på?

En række amerikanske eksperter står frem i en ny film om det moralske ansvar omkring AI. Det er HP som har produceret filmen (og dermed positioneret sig selv som en techvirksomhed, der tager ansvar- ihvertfald ud ad til). To af eksperterne har jeg faktisk talt med i tidligere i forskellige sammenhænge. Professer fra Santa Clara Shannon Valor besøgte jeg i forbindelse med mit arbejdet med regeringens ekspertgruppe for dataetik og Tim Urban fra Elon Musks yndlingsblog Waitbutwhy.com mødtes jeg med da han var i Danmark. Lyt til interviewet hvor jeg taler med Tim Urban om AI her. 

Vi skal passe utrolig meget på at vores menneskelige fordomme (bias) ikke bliver bygget ind i AI systemerne. AI er ikke racistisk eller sexistisk. Mennesker er. Og dem der bygger de digitale tjenester som vi allesammen bruger har et kæmpe ansvar for at tage etisk forsvarlige beslutninger. 

Se HP filmen herunder som anbefaler flere af de ting, vi også satte fokus på i vores 9 anbefalinger til regeringen (de gik videre med 8). Det handler blandt andet om at vi alle sammen skal vide mere om teknologiens processer og konsekvenser, vi skal kunne genkende digitale produkter, som tager etik seriøst, der skal være mere diversitet i teams, som arbejder med AI for at undgå bias og at alle der arbejder med AI skal tage ansvar og konstant stille spørgsmål om, hvorfor de gør hvad de gør og hvilke konsekvenser det kan have. (og om man overhovedet skal skabe noget, bare fordi man kan).  Læs mere i den gratis rapport “Data i menneskets tjeneste”. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 2 =

No Comments Yet.