Hvad er virkeligheden? Westworld udfordres af robotten Sophia

1 Min læsning

For et par år siden mødte jeg  Ben Goertzel. (Du kan finde interviewet i Elektronista program nummer #22 på Podimo.) Ben er en af skaberne bag den efterhånden ret kendte robot Sophia fra Hansen Robotics. Måske det nærmeste hun kommer på en far. Han rejser med hende verden rundt, når hun optræder på konferencer og i talkshows. Hun ligner et menneske, men er på samme måde indbegrebet af fænomenet uncanny valley. Nemlig når robotter ligner mennesker næsten for meget men ikke perfekt. Så bliver det nemlig ret creepy. Sophia har stiv mimik og stirrende øjne, men hun har stadig kropssprog og engagerer sig gerne i dybere samtaler omkring den menneskelige (og robotlige) eksistens.

I denne lille film møder Sophia Evan Rachel Wood- skuespilleren som spiller hovedrollen i sci fi robotserien Westworld. Sophia, som er en kreativ robot, synes hun har noget at bidrage med på manuskriptsiden.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =

No Comments Yet.