Hvor langt skal vi gå med coronatech? Ny trendrapport fra Elektronista

2 Min læsning

Spredningen af Covid-19 virus har påvirket hele vores samfund, og vi har alle oplevet krisen på egen krop.
Hvis ikke som personlig sygdom, så måske som sygdom eller dødsfald hos pårørende. Som indtægtstab i forretningen. Som fyringer eller overarbejde, som aflyste bryllupper og tabte drømmerejser, højskoleophold og eksamener. For slet ikke at tale om ensomhed, angst og hudsult, som følge af den sociale isolation.

Hent trendrapporten gratis her

Der er ingen, som ikke gerne vil ud af krisen, og vi skal finde en vej videre med færrest mulige omkostninger for både økonomien og for det fysiske og mentale helbred. Teknologien kan måske hjælpe os. Men hvad risikerer vi at miste, hvis vi lader overvågningsteknologien tage bagdøren lige nu, hvor det hele skal gå (lidt for) stærkt?

Christiane Vejlø har arbejdet med en række refleksioner omkring overvågningsteknologi i en krisetid i trendrapporten Hvor langt skal vi gå med coronatech? Du kan blandt andet finde en forklaring på, hvorfor sikkerhedseksperter lige nu paradoksalt nok anbefaler Google og Apples løsning, som den mest dataetiske. Vejlø udfolder nogle af de vigtigste etiske udfordringer, og til sidst giver hun et bud på en spørgeramme til udvikling af coronatech. Del gerne linket, hvis du kender nogen, der kunne få glæde af at vende de etiske overvejelser ved coronatech. 

Lyt også til Elektronista podcasten Hvor langt skal vi gå med coronatech?

Som Elektronista Insider får du altid adgang til Elektronista trendrapporter først og gratis. Skriv dig op her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + 10 =

1 Comment
  • Thomas
    april 27, 2020

    Hejsa

    Det er en hårfin balance, hvor lang vi skal gå i forhold til denne krise vi står midt i. Det kan nemt være fristende at haste noget lovgivning igennem der giver mening lige nu, men som måske ikke bliver rullet tilbage om 3 år når der forhåbentlig ikke er brug for det mere.