Hvorfor er Instagrams mest populære post et æg?

2 Min læsning

En smart idé til viral markedsføring slår superstjerner som Kylie Jenner eller Justin Bieber med flere længder. Ægget har nu over 47 millioner likes på Instagram.

Normalt toppes hitlisterne på sociale medier som Instagram, Facebook, Snapchat og YouTube af kendisser fra tv, film eller musik-verdenen.

De har millioner af følgere og høster likes i et antal og et tempo, der overgår en Formel 1 racer i topfart. Men hvorfor? Er ægget en kommentar til vores zombie agtige scrolling gennem uendelig feeds og mere eller mindre tilfældige likes? Er ægget i virkeligheden en kritik af hele den kultur, det indgår i? Eller er det blot en del af internettes tilbagevendende vanvid, hvor ting der ingen mening giver, får eksplosiv opmærksomhed, netop i kraft af deres ligegyldighed?

Senest har Kardashian familiens Kylie Jenner i lang tid holdt rekorden på Instagram med det mest likede billede. Den smukke, unge model havde over 18 millioner likes på et foto, der annoncerede fødslen af hendes først barn. Nogen hun faktisk havde holdt hemmeligt indtil da. 

Hun er nu væltet af pinden. Ikke af et andet teenage idol eller en populær skuespiller. Men af hønseæg, der foreløbigt har samlet over dobbelt så mange likes som Kylie. Og ægget triller altså videre og opad.

Her er de 10 mest likede på Instagram lige nu. Hønseægget bliver hårdt forfulgt af især Kylie Jenner og fodboldstjernen Cristiano. (Infografik: Statista.com)

Billedet er et helt almindeligt arkivfoto af et hønseæg, som ejerne af Instagram kontoen Egg Gang har købt billigt til et eneste formål.  At blive Instagrams mest likede.

Det er lykkedes gennem en dygtig viral kampagne. Timingen må have været perfekt, for selve teksten er ikke specielt original.

Den siger ikke andet end ”Let’s  set a world record together and get the most liked post on Instagram.”

I skrivende stund har “world_record_egg” 7,4 millioner followers og over 47,1 millioner likes. Man fyldes med imponade….

Hvad tænker du om ægget og al den opmærksomhed det får?

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 3 =

2 Comments
 • Secretl
  januar 21, 2019

  Genial artikel – så enig :)

 • Teis Nygaard-Jensen
  januar 21, 2019

  Den her artikel stiller flere spørgsmål. Og svarer slet ikke på sin egen overskrift. Meget lidt imponeret over niveauet.

  -1 på nyhedsbrevet.