Sådan oplever kvinder dig på Tinder- 25 bundærlige tips, du bør kende

7 Min læsning

Elektronista har indsamlet en spændende bunke input fra kvinder, om hvordan de oplever dig på Tinder samt hvilke tips, de har til dig, der vil gøre en god figur på dating-appen.

Undersøgelsen blev lavet i 2016, men der er stadig masser af universelle råd at hente, og vi vil naturligvis gerne høre fra dig (M/K), hvis du har nogle nye input. Alle politisk-korrektheder er parkeret, så her får du her en råt for usødet –what not to do- guide. (og ja, der kommer også en mandeversion!) 

Jeg har testet samtlige datingsites, siden jeg på uni skrev opgave om socialisering på Internettet i pre-Facebook-dagene. Der var nemlig ikke så mange andre muligheder for den slags end netdating, chattjenesten ICQ og nogle gamer communities. 

I dag er tidsbesparende og effektive apps som Tinder og Happn populære, og det er blevet helt almindeligt at snakke med folk om datingtjenesterne (tidligere var det ikke alle, der synes “jeg researcher og skal udtale mig om Tinder til en artikel i Berlingske i morgen- hej med dig!” var det fede at høre).

Det er nu gået op for mig, at når single mennesker er sammen i sociale sammenhænge, så er det ikke sjældent Tinder bliver samtaleemne og resulterer i en heftig debat om, præcist HVOR kikset alle andre end én selv griber det an.

Let’s face it. Tinder er overfladisk og bringer det allermest fordømmende op i os mennesker. Vi aner grundlæggende ikke en skid om dem, vi kikker på, så vi har ikke andre muligheder end at lede efter selv de mindste små signaler, når vi vælger at sende en potentiel date til venstre. AKA“dur ikke”. I 2016 lavede vi en råt for usødet Tinder “what not to do”-guide med udgangspunkt i interviews samt feedback fra sociale medier. Det er så dét her, damerne siger! Tak til alle der kom med input! I ved hvem I er!

Er du klar?

(Vi vil SÅ gerne høre både mænd og kvinders egne oplevelser i kommentarfeltet. Både hvis du genkender eller hvis du er rygende uenig og vild med kettlebell-billeder og dyreselfies).

25 direkte veje til venstre swipe- what not to do

1. Selfies- Det er ok du har taget et selfie. Men lad være med at gøre det ind i et spejl. Der er absolut ingen grund til at du skal se dig selv i et spejl, når du lige så godt kan vende kameraet om og tage et godt selfie med dit backfacing kamera

2. Horisontale selfies– Hvorfor ligger du ned på dine selfies? Og ofte i din seng? Er du træt? Er du syg? Vi har ikke brug for at se dig halvnøgen med duckface i noget stribet sengetøj, mens du sender et lummert sengekammerblik

3. Billede fra badeværelset– Nej, bare nej. Badeværelseslys er muligvis noget af det mindst flatterende, du overhovedet kan opstøve. Og det er ikke sexet at se dit vasketøj og dine 80er kakler i baggrunden

4. Sixpack billeder– Det er helt ok du har en sixpack, men hold den lige under trøjen ik? Jo mere krop du viser, jo mindre hjerne, tror vi du har.

5. Fuckfinger på billeder– Er det ikke sådan noget små børn gør fordi det er sejt? Hvis du virkelig vil være bad boy, så prøv noget mindre træls.

6. Solbriller– Du er ikke smart bare fordi du har solbriller på. Især ikke hvis de er spraglede og fjollede. Tour de france briller er helt forbudt. Med mindre du rent faktisk kan bevise du er med i årets Tour de France. Og hvad sker der med “jeg kører i bil med solbriller på” billedet som er så populært? Hvorfor har du iøvrigt solbriller på? Skjuler du noget?

7. Dyrebilleder- Billeder af aber, fugle, katte, hunde. Er det fordi du associerer dig selv med en ged eller er det bare dit yndlingsdyr? Er du dyrepasser eller bare “god ved dyr”? Hvad ønsker du vi skal tænke om dig og det her dyr? Kan du så i det mindste bare skrive, hvorfor du har valgt et nærportræt af dig og en lama. Eller undlade det helt?

8. Machoman– Militær liderlighed hvor du poserer med store våben eller foran jagttrofæer går ikke lige hjem hos alle. “Jeg krammer bedøvet tiger” billedet kan du også godt bare beholde på telefonen. Eller endnu bedre. Bare lad være med at tage det.

9. Din højde– Hvorfor lyver mænd sig højere på Tinder? Det bliver man jo slet ikke højere af i virkeligheden, og slet ikke når din date møder op til et glas vin i min ti centimeter høje hæle oveni i hendes egne næsten 180 cm, og du vist pyntede på dine 172cm og kom til at skrive 182cm.  Shit happens og mænd kan åbenbart krympe. Og så er der også jer der er ærlige med jeres højde, men temmelig indebrændte over den. “Er 171 cm- hvis den slags er vigtig for dig!!!” Vær nu bare den højde du er. Færdig!

10. Seksuelle preferencer i første kontakt“Jeg søger en sød pige der er vild med anal”, “du skal være min slavinde” eller “jeg elsker at slikke tæer” er simpelthen ikke en særlig sofistikeret måde at indlede en samtale på. Du kan helt sikkert finde spændende kvinder, der er til det hele, men prøv lige at lægge en føler ud, før du kører på med det helt store skyts ik? (Analdating.dk findes faktisk!)

11. Smileys– Det er fint du bruger smileys til at udtrykke dit digitale kropssprog, men der skal gerne være flere ord end smileys i din korrespondance og i din profiltekst. Ellers tror vi du hverken kan tænke eller stave.

12. Lommefilosofi– Carpe diem og lignende flosker som du kender fordi du har set en hollywood film og ikke fordi du kan latin eller har læst den oprindelige bog er no go. Og SLET ikke som tatovering!

13. Du hader din X-  “Min kæreste har knust mit hjerte og svigtet mig og vores hunde”. Ok så! Prøv lige at lade være med at indlede med at fortælle, hvor meget der er galt med din X. Vi ses ikke til højre.

14. Du er gift– Gifte mænd eller mænd i åbne forhold der søger elskerinde… Er der ikke en anden app for det? Victoria Milan! Vi ses som i aldrig!

15. Sportsbilleder– Hver 3. mand på Tinder har tilsyneladende gennemført en maraton eller en Ironman. Not a unique selling point. Bare så du ved det. Fitnesscenterfotos og “Se jeg er sej og stærk med kettlebells”? Det bliver du bare ved med, for du får helt sikkert slet ikke tid til at gå på en date.

16. Børn– Det er ok du har børn. Men der er ingen grund til at 3 ud af 4 billeder er af dig med en unge der har sveskemos i hele fjæset. Mon de selv synes det er fedt at være farmands “damelokkemad”? Er det overhovedet dine? Har du kidnappet dem? Det er creepy.

17. Brandertbilleder– Øl er en god ting. Men et billede hvor du rødmosset i hovedet tømmer store fadøl med dine fulde venner og man næsten kan høre I råber “Fisseeee”. Drukbilleder bliver du helt sikkert ikke særlig charmerende af og første tanke er, at du er ude og drikke begge ender ud hver weekend og måske får lige lidt rigeligt i hverdagen… Så er du bare et totalt godt catch “said no one ever”.

18. “Jeg er lidt skør” profilen– Nej det er du ikke, hvis du har behov for selv at sige det. Vi er næppe ude i gal eller genial. Mere i noget med at tage en “sjov” hat på.

19. Det mystiske blik– Hvis du ikke decideret mestrer disciplinen at kikke forførende nedefra og op med rynket pande og intents blik, mens du ligner James Dean eller Dylan McKay, så bør du nok overveje at lade den ligge!

20. Fængselsbilleder– Hvis et af to billeder du vælger at præsentere dig med viser pigtråd og en høj mur, så tror vi bare vi springer over. Altså ikke muren. Bare dig.

21. Gruppebilleder– Skal vi nu gætte hvem der er dig? Og hvad så når det er ret tydeligt at dine venner ser mere spændende ud?

22. Overdrevne romantiske (desperate) indledninger“Kærligheden kalder på dig” eller “nu har jeg fundet dig!” er mere creepy end romantisk, som en indledende sætning. Du ved INTET om os og alligevel opfører du dig, som om vi snart bliver lænket til en sort lædersofa, hvor vi er tvangsindlagt til at flette fingre til evig tid.

23. Urimelige krav– Måske lidt paradoksal kritik listen her taget i betragtning. Passivt agressive krav som 100% skal mødes og undetoner af at X’en IKKE levede op til dem.

24. Fiktiv kendisven– Du har et billede hvor du stiller op med en kendt eller en voksfigur af en kendt. Really?

25. Hipsterskæg– Det er ikke fordi vi slet ikke kan lide skæg, men er der virkelig INGEN mænd som barberer sig i de disse år?

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven + 9 =

8 Comments
 • Claus
  april 21, 2016

  Som gammel bruger af net dating, og også Tinder, har jeg løbende hørt om de fælder, man skal gøre alt for at gå udenom. Denne gang er der stillet 25 punkter op, som man absolut ikke skal gøre.
  Men det er sgu efterhånden svært!
  Jeg er nu nærmere mere interesseret i at høre hvad man skal gøre.
  Og jeg synes nemlig ikke at det er det modsatte af, hvad der ikke skal gøres. For så ender man under et andet punkt, som man aldeles ikke må…
  Anyways, har faktisk fundet en fra Tinder, og det går forrygende. Så det kan heldigvis lade sig gøre :)
  God jagt til alle

 • Jesper
  april 21, 2016

  Det er jo fine og sjove pointer, og jeg et fuldstændigt enig i at det er for latterligt, når man i en dating app, baseret på udelukkende overfladiskhed i billeder, præsenterer sig med fx solbriller. Men dit indlæg giver indtryk af at du mener det er mændene der er tåbelige? Hvis man kigger på kvinde profilerne så kan du gentage SAMTLIGE punkter (bortset naturligvis fra hipster skæg punktet, der så passende kunne erstattes med et om hvor lille et indtryk man får at dig, kvinde, når man ser en række billeder af japanske kirsebærtræer i blomst eller solnedgange). Så det er vist ikke et kønsspørgsmål at man har svært ved ennaturlig fremtoning.

  • Christiane Vejlø
   april 21, 2016

   Du er helt ret Jesper! Det er også derfor vi glæder os til at lave den samme øvelse til kvinder. Skriv endelig om dine egne oplevelser med kvindernes profiler!

   :-)
   Christiane

 • Jakob Pedersen
  april 21, 2016

  Øvkaj, here goes :
  Rigtig mange kvinder:
  -falder også i med solbrillerne – OGSÅ i bilen
  -Har ikke skrevet noget tekst – søger i tankelæsere?
  -Hvis i har tekst, så er højden næsten altid en del af den og der er masser af højdefascime (ja, jeg er kun 174)
  -Hvis i har tekst, så har i glemt at rette den til for den åndssvage æ ø å fejl, tinder laver nogle gange
  -Og det gør sgu ikke noget, hvis i matcher sidst og så skriver først
  -Har det samme foto flere gange
  -Har flere billeder af nogle andre eller noget andet end jer selv
  Og det var så, der mest generelle fra det, jeg er stødt på.

 • Tini
  april 22, 2016

  haha a spot on ;-) har faktisk tænkt på om jeg lige skulle hjælpe mænd med en tinder-stil-guide …

 • Thomas
  maj 16, 2016

  Punkt 1,2,3,6,7,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23 og 24, kan sagtens bruges af kvinder også … og i sjældne tilfælde punkt 25 ;-)

  Jeg giver Jakob ret i at vi skal have gjort op med den højdefascime!

 • Kenneth Pedersen
  september 20, 2017

  Kære Christina/Elektronista, tak for en “what not to do” til Tinder. Jeg er uenig i at Tinder ikke er for dem som er gift. Derfor er jeg uenig i punkt 14. Jeg tvivler på at tinder ønsker at ekskludere dem som er gift også fordi en gift person kan oprette en profil på tinder. Jeg tro det er et single behov som ikke repræsentanter den fulde brugergruppe af tinder.
  Tak.

 • SLEEK atelier
  januar 21, 2019

  Meget underholdende. Glad for at jeg læste det…