Falske AI kærester er datingsscenens nyeste mareridt

4 Min læsning

Du kan lige så godt vænne dig til det. Flere og flere af internettets billeder af mennesker er faktisk slet ikke af mennesker. De er AI generede digitale kreationer, der ligner et menneske af kød og blod. Ofte så godt du ikke kan se forskel. Nogle gange vil du møde AI kopierne i reklamer, men der er også kommet på Tinder,  og de har deres egen Only Fans sider. Og de vil have dine penge. 

Forestil dig du møder en super sød fyr eller pige på et datingsite. I konverserer hver eneste dag og begynder at bygge en forhold. Du har aldrig talt så dybt før og følt dig så set. Hun forstår dig virkelig. I skal endelig mødes, og hun spørger om du vil betale hendes flybillet. Det virker fair, når hun nu skal så langt for at møde dig. Du overfører. Dagen inden hendes rejse er hun ulykkelig. “Jeg bliver nødt til at aflyse” skriver hun og fortæller hendes søn er blevet syg og skal hasteoperers. Men på grund af hendes nylige bankskifte har hun ikke adgang til den relevante konto, og hun beder dig grådkvalt om hun må låne pengene af dig til næste uge. Det virker fair. Det er jo kun en uge, og du kender hende godt. I taler jo sammen hver eneste dag, og hun kender dine dybeste tanker. Du overfører. Lignende scenarier gentager sig indtil du begynder at få få kolde fødder. Hvorfor vil hun egentlig ikke facetime? Hvorfor må du ikke få hendes adresse? Hvorfor udsætter hun hele tiden tilbagebetalingen af lånet? Du konfronterer hende, og pludselig er hun væk som om hun aldrig har været på nogle af de platforme i talte sammen på. Væk er også alle dine penge. 

Sådan et forløb er desværre ikke sjældent. Det er et klassisk romance scam. Svindlere har brugt social media billeder fra en helt uanende, men tillidsvækkende person til at lokke dig ind. Herefter går de benhårdt efter at presse penge ud af dig med emotionel afpresning. Der er ikke kun store økonomiske tab ved kærlighedssvindel men også personlige tab. 

Men nu har svindlerne fået et nyt våben. Hvorfor egentlig stjæle rigtige menneskers billeder, når man nemt kan skabe realistiske billeder med AI? Hvorfor spilde tiden på at chatte med ofrene, hvis man kan få en AI til det? Men er det egentligt helt ulovligt? Eller kan man gøre det til en legitim forretning?
Foxy AI kalder sig selv “The AI powered only fans”. Og de referer ikke kun til maskineriet bag. Alle profilerne på Foxy AI er digitalt genererede. Og de samtaler de fører er ført af AI. 

Din nye internet flirt er AI. Jeres hotte sexting er AI. Hendes personlige historier er AI. 

Det vilde er, at der findes AI kærester og “Sugerbabes” som ikke engang forsøger at skjule, at de ikke er mennesker. Alligevel kaster folk (ja mest mænd- endnu) penge og gaver efter dem. En AI Sugerbabe som ønsker sig et par sko. En designertaske. En spatur. Hendes beundrere overfører begejstret. Hvad får de ud af det? De må jo vide, at pengene lander i helt andre lommer. Deres AI flirt findes jo ikke. 

Du kan vælge mellem mange forskellige typer AI Super babes. Fx. “Romantic & Caring” eller “Daring & Edgy” eller hvad med “Bratty & Spoiled”? Der er simpelthen falske profiler til en hver smag.

Men er AI Suger Babes en helt legitim forreting? Foxy AI er helt åbne med at deres “babes” er AI. Ihvertfald hvis man lige sætter sig ind i hvem Foxy AI er. Det står godt nok ikke direkte på profilerne. Men måske er det lige meget? Måske er det bare en ny form for spil? Og hvorfor ikke betale for den form for underholdning? Hvorfor ikke betale for en samtale, hvis man er ensom? Hvorfor ikke indgå i en uforpligtende og dynamisk “sexting” samtale, hvis alternativet var kedelig porno? Hvad tænker du selv om kunstige intelligens som venner og dates? Kunne du forestille dig at bruge det? Er der en situation, hvor du kan se at teknologien kunne give mening? Fx. for folk der var i isolation? Fængsel? Eller langtids sengeliggende?

Du kan læse mere om hvordan du beskytter dig selv mod digital svindel hos Finans Danmark, hvor jeg også er formand for en en digital svindel taskforce hvor vi kommer med anbefalinger for at komme digital svindel til livs. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 3 =

No Comments Yet.