IceBox-app stopper dine impulskøb

3 Min læsning

En smart, ny app sætter varene i webshoppen lidt på køl, når du er gået for meget amok med online-shoppingen. App’en er et gratis plug-in til Chrome-browseren.

Mange mennesker har svært ved at gå ned ad Strøget eller slendre igennem et stort butikscenter uden at lade sig lokke af de flotte vinduer og skilte med tilbud.

Meget værre er det på internettet, hvor man kan surfe igennem talløse online butikker og varehuse, der alle har spændende produkter og besnærende priser.

Icebox er en genial ny app, der skal forhindre impulskøb – eller i det mindste skubbe det lokkende køb i nogle dage, så man kan nå at fortryde.

En app er Icebox egentlig heller ikke. Icebox kræver, at man bruger Googles populære Chrome-browser, hvor Icebox er et gratis plug-in – et slags ekstra modul i programmet.

Man kan altid se, hvad man har liggende på “køl”. Spændende at se, hvor mange af tingene I stadig vil købe efter f.eks. 30 dage-

I praksis erstatter Icebox den ”farlige” køb- eller Buy-knap med en ”Put it on ice”. Denne nye knap vil smide alle produkter på is, som I føler jer lokket til at købe her og nu. Varen kan I ikke købe, indtil et forudbestemt tidsrum er gået.

Som udgangspunkt vil Icebox køle jeres købelyst ned i 30 dage. Før bliver varen ikke åbnet igen for jeres pengepung og købetrang. Selvfølgelig kan man begrænse ”køletiden” i app’en. Mindste tidsrum er 24 timer, for Icebox tæller kun i hele dage. Måske meget fornuftigt, medmindre tilbuddet, man er så interesseret i, er tidsbegrænset til nogle få timer.

Icebox er udviklet til brug på verdens største online varehus Amazon, men ”Put it on ice”-knappen skal fungere på de fleste webshops. Når I forsøger at købe en vare, I ”bare lige har lyst til her og nu” skal man kunne trykke på ‘is-knappen’.

I køletiden kan man løbende tjekke de produkter, man har lagt på is. Man kan også sætte undtagelser ind – f.eks, hvis det gælder fødevarer eller nødvendige toiletsager.

Icebox har sågar en lille knap, der vil gøre det muligt at omgås kølefiltrene og købe en vare med det samme. Men I vil komme til at få lidt dårlig samvittighed:

For at aktivere undtage-knappen skal I nemlig indtaste: ”Although I want to control my impulse spending, I really do need to buy this now.” Det skal skrives hver gang – man kan ikke kopiere sætningen.

Den smarte Icebox plug-in er udviklet af finder.com, der er et prissammenlignings-site med moral. Forstået på den måde, at finder.com f.eks. fortæller sine brugere ”Hey, you know that thing you want? You probably don’t want it.”

Indtil videre findes Icebox og finder.com kun på engelsk, men det betyder vel ikke noget. De fleste kan jo sagtens finde ud af at shoppe i udenlandske webshops som f.eks. Amazon.

Den skægge og økonomiske plug-in kan downloades her:

 

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine + nineteen =

1 Comment
  • John Beltran
    september 25, 2017

    Hvis man vil købe is på nettet og putter dem på ICEBOX, smelter isene så i mellemtiden hehe:0?