Ikke et smartur, men en bøjelig smartphone

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Australske Blu udfordrer grænsen mellem, hvad der er en smartphone og et smartwatch.

blu telefon 4

Den måtte vel komme – en diskussion om, hvor grænsen mellem et smart ur og en smartphone trækkes.

Flere af de kommende armbåndsure har nemlig indbygget 3G telefonchip, mikrofon og højttaler, så de ikke behøver at stå i trådløs forbindelse med en smartphone.

Omvendt er der med nye teknologier som de bøjelige displays ikke noget i vejen for, at man kan tage sin smartphone om håndleddet – ligesom et stort armbåndsur.

Den nye australske Blu er en af den slags.

Blu kalder selv sin nye gadget for en ”wearable smartphone”. Lidt vildledende synes jeg, medmindre australierne hentyder til, at smartphones efterhånden er ved at blive så store, at de ikke længere kan ligge i normale lommer.

Anyway – Blu er i princippet et armbånd, som består af ét stort touch display med en smartphones chips og batteri gemt indeni.

blu 2

I den første version vil Blu rumme en 4-kerne ARM processor med 2 GB RAM, 64 GB lager og en 5,3 tomme OLED skærm, der er bøjet næsten 360 grader. Armbåndet rummer også et 16 megapixel kamera, og hele herligheden kører med Android styresystemet.

Blu blev introduceret på iværksætter portalen Kickstarter for nogle dage siden med det formål at skaffe 600.000 AUD til en produktion af den spændende håndleds-telefon.

For et par dage siden er projektet lige pludselig blevet suspenderet fra Kickstarter uden videre forklaring. Så enten har der været bluff med i spillet, eller også overholder Blu ikke portalens spilleregler.

Vi må se, hvad der sker i den kommende tid. Imens kan vi spare de 252 USD (1.650 kr), som man kunne købe Blu til ved forudbestilling.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen + 19 =

No Comments Yet.