INCEPTION APP REVOLUTIONERER LYDOPLEVELSER

2 Min læsning

Af Katrine Stoica

Inception app’en er noget af det mest innovative vi har set på iPhone. Virkelighed og drøm glider sammen i et syret, forunderligt og til tider skræmmende lydunivers, du selv er med til at skabe.

Blev du også fortryllet af den tvetydige drømmeverden i det store biografhit Inception? En del af filmens succes skyldtes, udover de flotte scener og solidt skuespil, hvordan den formåede at bruge lyden til at understrege elementer.

Det kan du nu selv opleve på din iPhone eller iPod Touch med Inception The App, som er gratis. Det lækre soundtrack af Hans Zimmer danner grundlag for en række ’drømmestadier’, hvor lyde fra dine omgivelser bliver opslugt og fordrejet igennem dine ørebøffer til at blive en del af soundtracket. Når virkeligheden spiller sammen med et digitalt univers kalder man det typisk augmented reality. Altså en forstørret virkelighed.

Folkene bag app’en benytter alle apparatets tekniske gadgets til at udbyde forskellige drømmelande så som Airport, Full Moon og Sunshine, hvor passende musik fra selve filmen danner baggrunden for de fordrejede lyde.

Du kan enten lade app’en afgøre hvilken drøm, der passer bedst på et givent tidspunkt eller selv sætte en i gang. Til at starte med er der kun et beskedent udvalg til rådighed; den første drøm, Reverie (som også er betegnelsen for et stykke instrumentalt musik, der antyder et drømmestadie – smart, guys), en Action drøm (til når du bevæger dig) og Still Dream, som du passende kan starte, når du er i et larmende område men selv er stille. Pludselig får omgivelserne en helt anden klang. Den første nye drøm der åbnede sig for mig var Travel på en ganske almindelig tur med S-toget, hvor musikken er mere hektisk og selv udbyder lyden af skinner.

App’en belønner dig for at bruge den ved, for eksempel, at give adgang til begrænsede drømmestadier efter at have lyttet i mindst en time – eller ved at benytte den på specifikke tidspunkter, så som efter kl. 23.

Alt i alt er oplevelsen faktisk ret lækker – om end meget spooky. De første drømmestadier lyder alle ret våde, og bærer tegn af regnvejr og efterår, hvilket dog stemmer udmærket overens med filmen. Der kan godt gå leg i at prøve at producere en række af lyde i et bestemt drømmestadie; men pas på med det på læsesalen, det er de vist ikke lige så glade for.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 4 =

2 Comments
  • Dennis Bjørn Petersen
    februar 17, 2011

    Helt enig. Den er fantastisk godt lavet (rart med en app som er lige så velproduceret som filmen).

    Man har også mulighed for at gøre den lidt mere unik. Det er nok desværre de færreste der har mulighed for at unlocke Afrika (som kræver et besøg i Afrika). Så er det nemmere med lufthavnen.

  • Thank you for this post. Its very inspiring.https://cailistrynow.com/