Intelligent belysning i hjemmet- nu med musik, duft og fjernstyring

2 Min læsning

Forvent at flere og flere ting i dit hjem bliver forbundne og rigtig mange af dem vil kunne styres via din smartphone. En af de populære ting der popper op i connected home trenden er de intelligente pærer. For nogle hundrede kroner kan du få lys der kan lidt mere end bare at lyse. Elektronista har kikket på fænomenet.

Musik i lampen

musik-lyspærer
Du ligger i sengen og har lyst til at høre lidt musik på Spotify. Du behøver ikke række længere ud end din smartphone og med et par få klik begynder musikken at spille. Fra lampen på natbordet. Det er ikke magi, men lyspæren Striim light music fra Avox. Pæren har en indbygget og faktisk ganske udemærket højtaler som kan afspille musik. Den fungerer også rigtig godt som natlys på et børneværelse.  Gennem den medfølgende app kan man lytte til musik fra 100vis af radiokanaler og fra Spotify. Awox Striim light music kan bruges i alle husets rum og koster omkring 600 kr. på Amazon

Vagthund og energi i lampen

image-RELAX-APP-SCREEN

Philips var tidligt ude med den intelligente pæren Hue. Hue kommer med en ganske omfattende app som gør det muligt at indstille pæren til forskellige former for belysning. Lys der gør dig frisk, lys der hjælper med at falde i søvn, lys der vækker dig om morgen og lys der hjælper dig med at koncentrere dig. Hue kan indstilles i forskellige festlige eller romantiske farver og så kan den fungere som en ekstra sikkerhed i hjemmet, fordi du via app’en kan tænde og slukke for lyset, selvom du ikke er i boligen. Smart hvis man vil snyde tyvene. Philips Hue starterpakken kan findes på Amazon til ca. 1500 kr.

Aromaterapi i lampen

awox-smartlight-700x466

Duftlys, duftpinde og aromatiske olier skaber en afslappet atmosfære i hjemmet. Men nu kan lampen også være med. Awox har fundet på at lave en pære, som udsender behagelig aroma ved et klik på telefonen. Du sætter en udskiftelig olieplade i pæren og så er det ellers bare med at fjernstyre duften. Awox AromaLight pæren kan også indstilles i forskellige farver. Find duftpæren til ca. 490 kr. på Amazon

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × one =

1 Comment
  • Thomas Østergaard Thomassen
    januar 16, 2015

    Det der awox lyder da spændende du kan enda få en pære med video kamera i til overvågning :O gad vide om de er gode