INTERNET TREND- PLANKING

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Australien er ophavslandet for en trend, som efterhånden er ved at blive et globalt fænoment. Planking er en slags énpersons happening, hvor personen lægger sig udstrakt på maven på et offentligt sted uden at fortrække en mine. Men det er ikke lige gyldigt, hvor man ligger. Planking er kun sjovt, når man kombinerer den stive posering med et uventet sted, og så skal der selvfølgelig billeddokumentation på Facebook Planking siden efterfølgende. Siden har over 200.000 medlemmer.

Men hvorfor? “Fordi det er helt åndsvagt,” siger en af de oprindelige plankere Daniel Hoppin. “Hvis du er i Paris tager du typisk et billede af dig selv foran Eiffel tårnet. Vi tænkte det ville være sjovt, hvis man var helt uinteresseret og i stedet bare lå stift på jorden”.


Plankere verden over konkurrerer om at lave den flade posering de mest bizarre steder. For nylig blev en mand arresteret efter at have planket på en politibil. Og som forventet, er der også allerede folk som går over grænsen og sætter livet på spil for at få det bedste planking billede. For nylig døde en ung mand i Sydney, da han mistede balancen og faldt fra en balkon under et planking forsøg. Se bl.a. hvordan en professionel fodboldspiller fejrer sine mål med planking på plænen i filmen her under.

Hvad synes du om planking trenden? Har du prøvet at planke eller kender du nogen der har? Smid en kommentar med link til billedet herunder.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × four =

No Comments Yet.