INTERNETTET ARBEJDER FOR DIG

1 Min læsning

Af Anne Mette Beck

If This Then That er en online tjeneste, der kan få de mange forskellige apps og tjenester til at arbejde sammen på utrolig smarte måder. Siden opsætter den ganske simple formel – hvis det her, så det her. Ehh.. ja, jævnfør navnet på hjemmesiden fungerer det altså bedre på engelsk.

If This Then That – ITTT – arbejder ud fra en række kanaler som du så kan bruge til at lave din egen såkaldte opskrift til at dele ting eller få tilsendt notifikationer via mail eller sms. Kanalerne er steder vi allerede kender i forvejen såsom Twitter, Facebook, Instagram, Evernote og mange, mange andre.  Jeg må hellere lige komme med et eksempel inden det bliver alt for abstrakt. Hvis nu du bliver tagget på et billede på Facebook (if this), så kan du automatisk få det gemt i din Dropbox (then that). Du behøver ikke røre en finger! Et andet eksempel, der bliver nævnt på hjemmesiden er, at man kan vælge at få tilsendt en mail, hvis vejrudsigten melder regn dagen efter. Så ved du om regntøjet skal pakkes frem. Andre små fikse ting er et automatisk svar på Twitter, hvis du eksempelvis får en ny follower. Tjek det ud og bliv amazed!

Har du brugt if this then that? Så vil vi meget gerne høre hvilke smarte opskrifter du har sat op.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + 19 =

3 Comments
 • MartinDK
  december 5, 2011

  Da jeg legede med IFTTT, syntes jeg den var lidt for simpel – man mangler finkontrol over tingene.

  I samme tråd – altså med personalisering af en net – kan jeg varmt anbefale RSS feeds (som også er hvordan jeg forbruger Elektronista – jeres all caps overskrifter er for resten pisseirriterende ;P ).

  Jeg kan anbefale disse links – arrangeret fra mindst til mest nørdet:

  Page2RSS
  http://page2rss.com/ – du smider bare et link ind for en hjemmeside, og så får du et rss-feed, der opdaterer, når siden ændres. Jeg bruger den til sider, der ikke selv har rss.

  Dapper
  http://open.dapper.net/ – igen til feeds. Her loader du den side, du vil have et feed for, og kan så klikke på elementer, du vil have med i dit rss feed – altså en grafisk udvælgelse.

  Feed43
  http://feed43.com/ – meget som Dapper, men med kommandoer i stedet for graisk (bare rolig, der er hjælp og hints på siden!).

  Yahoo Pipes
  http://pipes.yahoo.com/pipes/ – grand old man of nørdet nettilpasning. Meget avanceret. Det har et grafisk interface, hvor du trækker de kompenenter ind, du vil bruge – lidt á la LabView, hvis det skulle sige nogen noget :)
  Jeg bruger den til at filtrere RSS feeds efter nøgleord – altså få den til at blokere posts, der starter med “Sponsosered feed” etc.
  Er super til at tynde ud i de feeds, der har det med at sende flere hundrede posts ud om ugen.

 • MartinDK
  december 5, 2011

  Argh! – Stavefejl i forrige post er gratis ;)

  For resten glemte jeg at nævne den afgørende fordel ved RSS og feeds generel:

  De fungerer (og synkronisrer!) på tværs af all tænkelige platforme (iOS, Android, Win og what have you).

 • Anne Mette Beck
  december 5, 2011

  Super med alle de links MartinDK :) Så er der lidt at kigge på.

  Og det er rigtigt det om IFTTT – det er meget simpelt, men det synes jeg sådan set også bare er en fordel – i hvert fald i forhold til eksempelvis Yahoo Pipes som jeg faktisk også har leget lidt med. Og så synes jeg, at IFTTT har et ganske andet formål end bare plain RSS, nemlig det, at hvis et-eller-andet-sker, så sker der også et-eller-andet-andet :D